Neke zdrave navike koje će vam pomoći u održavanju zdravlja

Pošto sve više živimo u poročnom vremenu na žalost,navike su sve što nam je ostalo što možemo da menjamo. Korigujemo. I prilagođavamo svojim potrebama. Da bi sebe zaštitili od štetnih uticaja, nakupljanja stresa koji mogu da dovedu do raznoraznih oboljenja organizma i tela, a takođe i nervnog sistema.

Sa svešću o ovome pristupićemo ovoj temi da bi vam predstavili načine kojim ćete moći prvenstveno preventivno da zaštite svoje zdravlje od potencijalnih bolesti. Mi smo neke načine lično isprobali, a za neke smo dobili odlične preporuke. Zato se i vi dragi naši čitaoci sa pažnjom posvetite ovom tekstu. Da bi ste i vi prikupili korisne informacije koje vam sigurno neće škoditi.

Zaštita prostora od zračenja

Zeolit je vrhunski izbor za tako nešto. On svojim delovanjem izvlači sve nepoželjne struje iz prostora u kome boravite. Zato bi valjalo da zeolit sipate u plastične čašice sa poklopcima. I da ih rasporedite pored tv-a, wifi odašiljača, grejnih tela i ostalih uređaja koji emituju energiju.

Topla voda, i topla voda sa limunom

Preporučujemo da ujutru kada ustanete pre bilo koje rutine popijete jedan decilitar tople vode. Koja će vam isprati sve otrove iz organizma.

A takođe postoji i topla voda sa limunom koja ima malo drugačiju delotvornost na organizam. Ona vrši alkalizaciju. Tačnije smanjenje kiselosti iz organizma. Zbog toga je najbolje da iscedite limun u pola litra vode i da to popijete takođe na prazan želudac. Veoma je važno da zbog metaboličkih procesa na isti način završite dan.

Ishrana

Ima različitih pravaca na polju ishrane i svako ima svoj odabir u tom pogledu koji zavisi od zdravstvenog stanja i od još mnogo faktora. Zato nećemo pričati konkretno o nekom pravcu u ishrani već ćemo se osvrnuti samo na neke namirnice koje mogu ugroziti zdravlje. Te namirnice su prerađeni šećer, skrob, gazirani napici, velike količine kofeina ,slane i slatke grickalice. Budite oprezni sa hranom.

Antistres metode

Stres je u današnjem vremenu izuzetno prisutan u svakodnevnici svih nas. Pa zbog toga bi jako delotvorno bilo da ljudi imaju svoje rutine kojima se rešavaju stresa.

Istraživali smo koje su to antistres metode koje svako može da radi od kuće, besplatno i bez ulaganja novca. Molitva, meditacija, tehnike disanja ( koje imate dosta na youtubu i na raznim sajtovima), razne telesne vežbe, šetnje, trčanje, teretana, pa čak smo negde pročitali da i boks spada u antistres terapiju. Tako da ko šta voli neka izvoli, samo budite što aktivniji da bi ste održavali svoje zdravlje stabilnim.

San

San je proces preventivne nege. Pratite vaš bioritam, ali imajte u vidu da nedostatak kvalitetnog i dovoljno dugog sna vodi u bolest bez izuzetaka. Odraslom čoveku treba najmanje 8 do 9 h sna bez prekida, a deci i tinejdžerima čak i do 10h sna. Zato bi bilo poželjno da date sve od sebe da to možete ispoštovati zarad vas. Takođe bi bilo poželjno da bar 1h nakon buđenja i 1h pre spavanja ne koristite uređaje tipa telefon, kompjuter da bi vaš mozak mogao da se vrati u svoj prirodan tok bez stimulacije okoline.

Sunce

Unos vitamina D je značajan za kožu i ćelije. Zato je važna povremena desetominutna šetnja na umerenom suncu. A preko zime se nedostatak vitamina D može se nadomestiti konzumiranjem AD3 kapi (postoje AD3 kapi za odrasle i za decu). Takođe se D vitamin može unositi kroz konzumaciju određene hrane kao što je riba.

Uzimajte i ostale vitamine poput vitamina C, vitamina B2, B6, B12, magnezijuma, cinka, selena i ostalih grupa vitamina ( koje možete istražiti na internetu i početi da ih uzimate. To će vam pomoći da održavate imunitet ojačanim).

Budite savesni prema svom zdravlju. Vodite računa o svom telu i vašem unutrašnjem stanju da bi se bili zdrava osoba. Čitamo se sledeće nedelje dragi naši.

Autor: Milica Đorđević

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....