Vodič za sređivanje prostora pred povratak obavezama

Vodič za sređivanje prostora pred povratak obavezama. Kraj avgusta obično je rezervisan za poslednje pripreme pred povratak na posao ili fakultet, stoga vas u današnjem tekstu upućujemo na najvažnije segmente preuređenja radnog prostora i vaše sobe. Urednost prostora u kome provodimo značajan deo vremena zasigurno utiče na našu produktivnost, zato je važno posvetiti mu pažnju i redovno ga održavati.

 

1. Kompletno očistite svoj radni sto

Pretresite fioke, vidite da li su vam svi ti papiri zaista neophodni, a ukoliko vam određene knjige i materijali više nisu potrebni možete ih pokloniti, prodati ili zameniti za nove. Otarasite se starih hemijskih olovaka koje više ne rade. Takođe, pretresite i vaše torbe i rančeve koje najčešće nosite na posao.

Kada završite sa radnim stolom, isti postupak primenite i na vaš sto za šminkanje: operite mejkap četkice i sklonite bočice od potrošenih proizvoda.

Tek u čistom i urednom prostoru možemo planirati dekoraciju i kupovati nove stvari za isti.

Vodič za sređivanje prostora pred povratak obavezama

2. Sredite zidove

Preporučljivo je odvojiti vreme za krečenje tokom godišnjeg odmora. Već dugo se smatra sa je najbolje da zidovi budu beli, jer time prostor dobija određenu vrstu vedrine, postaje pogodniji za fotografisanje i ne skreće pažnju sa drugih detalja u sobi. Ipak, sa druge strane, nećete pogrešiti ni ukoliko svoju kreativnost izrazite okrečivši zidove u neku interesantnu boju. Sređivanje zidova čak ne mora uvek ni podrazumevati krečenje: značajna promena napraviće se i ukoliko ih ukrasite unikatnim umetničkim slikama ili modernim posterom – vi birate!

uredjivanje-prostorija
Uređenje prostora

3. Neka vaše letnje uspomene budu dekoracija vaše sobe

Tokom leta svi napravimo mnoštvo fotografija i selfija. Izaberite najbolje, odštampajte ih i nek te slike krase vaša vrata, zid, a možete i napraviti neku vrstu panoa pa kačiti fotografije na njega.

Vodič za sređivanje prostora pred povratak obavezama

UREĐENJE DEČIJE SOBE , MONTESORI METOD

 

4. Skupljajte kamenčiće i školjkice!

Ukoliko idete na more, ili se šetate pored reke, setite se da uzmete koji kamenčić ili školjku. Oni mogu biti divan ukras u vašoj sobi. Možete ih čak i ofarbati sprejem i ukrasiti neke naizgled obične posude.

5. Dodajte svojoj sobi neki novi detalj

To može biti novi jastuk, polica za knjige, ram za slike ili bilo kakva unikatna sitnica na koju ćete naići tokom šopinga – napraviće ogromnu razliku.

Vodič za sređivanje prostora pred povratak obavezama

uredjivanje-prostorija
Uređenje prostora

6. Idite na Pinterest i YouTube!

Na internetu ćete naći milion zanimljivih projekata i ideja pomoću kojih možete urediti sobu po vašem ukusu. Stoga, i nakon ovog teksta nastavite da tragate za daljom inspiracijom!

Feng shui – Istina o njegovom uticaju

Autor: Ana Arsić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...