UREĐENJE DEČIJE SOBE , MONTESORI METOD

Od kada je uvedena subvencja od grada za privatne vrtiće, roditelji imaju pregršt mogućnosti gde bi mogli da upišu svoje dete. Tragajući ,gledajući,slušajući direktore privatnih ustaova shvatila sam da skoro svaki vrtić funkcioniše po “Montesoriu”,pojma nisam imala šta je to kada sam došla u prvi na razgovor,posle toga sam malo istraživala I “skontala” da sve mora da bude od prirodnih materijala,a kasnije sam ušla još dublje I shvatila suštinu. Montesori metod razvija samostalnost deteta,tačnije sve treba biti bezbedno I dostupno tom malom biću.

Zapitali ste se da li možete napraviti sami baš takvu sobu za svoje dete za malo novca.Možete,samo pratite uputstva I biće lako!

Važno je napomeuti još jednom da sve mora biti BEZBEDNO.

1.Utičnice i kablove zaštite.

2.Krevet bi po pravilu trebalo da bude nizak , kako bi dete od najranih dana moglo da stiče osećaj za proporciju I veličinu.Ne morate kupovati skup krevet,dovoljno je da imate letvice , dušek,bušilicu I farbu za drvo na vodenoj bazi.

Prvo kupite detetu dušek,kako biste znali kojih je tacno dimenzija,pa prema njemu napravite krevet,zaista je jednostavan. Ako želite vrhove ofarbati,to možete uraditi tako što ćete uz pomoć krep trake napraviti graničnik I farba se neće slivati.

Naravno,krevet će dobiti potpuno novu dimeziju kada ga ukrasite veselim jastučićima.

3.Policu sa kutijama za igračke mozete napraviti od starog plakara,tako što ćete odšrafiti vrata I polegnuti plakar,tako ćete dobiti dugačku policu gde će stati sve kutiije sa igračkama,pa će dete moći slobodno da se služi.

4.Obavezno imati na podu prostirku za igru.

5.Zidove možete okrečiti  mirnim,toplim bojama . Ne morate ceo zid okrečiti u istu boju,vec možete  pola –pola… Pa na drugoj polovini izlepiti stikere ili seckajući izolirku napraviti sami iste u obliku kvadrata ili pravugaonika. Izolirka se mnogo lepo lepi na zid ,pa možete od nje praviti razne zidne dekoracije.

  1. Trudite se da zidove maksimalno iskoristite,kako bi dete imalo što više prostora da se kreće u sobi.

7.Sto I stoličica za crtanje .

Sve ostalo je “može I ne mora”. Nadamo se da smo uspeli malo da Vam pomognemo oko uredjenja dečijeg kutka. Ne morate da čekate da Vam dete krene u obdanište,prionite na posao I sredite sobicu za nekoliko dana,videćete da Vam zaista ne treba mnogo novca,iskoristite staro I dobićete novo.

Autor: KIDS_DECOR_LOVE

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...