Šta obući na razgovor za posao ?

Super korisna tema je pred vama. Kako svi u trenutnom dobu živimo višestruke uloge tako se i susrećemo sa raznoraznim događajima. Recimo u kojima bi trebali da se pokažemo u drugom svetlu. Da ostavimo neki prikladan utisak. Zbog toga smo odlučili da sa vama podelimo preporuke. Kako se prikladno obući za određene važne prilike.

Nemojte misliti da je odeća nebitna. Jer jeste bitna. Na osnovu nje ljudi izgrađuju prvi utisak o nekome. Poziv za intervju za posao već znači da ste ostvarili mali poslovni uspeh.

Sigurni smo da vam je značajno da se u tim važnim prilikama osećate sigurno i prijatno. Evo vam mogućnost da to postignete.

Šta obući na razgovor za posao

Konačna odluka šta obući za razgovor za posao mora da zavisi od tipa kompanije. I tipa posla za koji aplicirate. Ukoliko je upitanju manja kompanija tu će biti sasvim primeren neki opušteniji stajling. Ukoliko je ipak reč o velikoj profesionalnoj kompaniji uslovi odevanja mogu biti formalniji i zahtevniji.

Savetujemo vam da istražite dres-kod koji vlada u kompaniji u kojoj aplicirate da bi ste odabrali pravu odeću.

Ako idete na razgovor za posao u kompaniji koja zahteva poslovni dres-kod

A dama ste, bilo bi vrlo poželjno da obučete bluzu bez prevelikog dekoltea. Poslovne pantalone. Ili poslovnu suknju.  Na to možete dodati maramu ili ešarpu. Što se tiče obuće najbolje je da obujete zatvorene cipele sa niskom štiklom. A za nakit se držite pravila manje je više.

Ako ste muškarac, obucite elegantne pantalone, sako uz košulju ili džemper. To zavisi od vašeg ličnog ukusa. Ili ipak od godišnjeg doba. Ukoliko vaš izbor padne na košulju upotpunite svoj autfit jednobojnom kravatom. Cipele neka vam budu uklopljene sa ostatkom stajlinga. Za celu odevnu kombinaciju birajte boje koje se lako kombinuju.

Šta obući na razgovor za posao u manje formalnoj kompaniji

Ukoliko se zaposleno osoblje u ovoj firmi oblači kežual, vi se obucite biznis kežual. Tako ćete ostaviti utisak ozbiljne, pouzdane i organizovane ličnosti.

Ukoliko je dres-kod ipak biznis kežual, vi dođite na razgovor za posao u sakou. I kravata za žene može i neka lepa leptir mašna. U nežnoj boji da izgledaju otmeno. Svakako da ćete biti zapaženi ako se ovako budete pojavili na razgovoru za posao. A to je ono čemu se nadamo.

Autor: Milica Đorđević

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...