ZABLISTAJTE NA RAZGOVORU ZA POSAO ZABLISTAJTE NA RAZGOVORU ZA POSAO
Kada dođe trenutak da obavite razgovor sa potencijalim poslodavcem obično imate oko sat vremena da ga ubedite da ste baš vi stvoreni za taj... ZABLISTAJTE NA RAZGOVORU ZA POSAO

Kada dođe trenutak da obavite razgovor sa potencijalim poslodavcem obično imate oko sat vremena da ga ubedite da ste baš vi stvoreni za taj posao. I pored svih vaših vrlina, ukoliko ne uspete da izgradite određenu vezu sa poslodavcem vaš uspeh će izostati.

RUKUJTE SE

Budite vi prvi koji će pružiti ruku, to je odraz samopuzdanja i profesionalizma i dobićete sigurno pozitivne poene kod poslodavca.

OBAVEZNO UPAMTITE IME OSOBE SA KOJOM VODITE RAZGOVOR

Kako biste bili sigurni da ćete upamtiti ime osobe sa kojom vodite razgovor, slobodno mu ime ponovite više puta u toku razgovora.

OSMEH

Većini ljudi kada je pod tremom ili stresom fali taj “prirodan osmeh” zato se povremeno osmehnite, makar i uz napor, kako bi odisali samopouzdanjem.

KONTAKT OČIMA

Tokom intervjua veoma je bitno održavati kontakt očima, ali na suptilan i kulturan način kako to ne bi prešlo u “buljenje”.

PRINCIP 50/50 DIJALOG

Najbolji je dijalog onaj u kome pričate onoliko koliko i slušate. Pre odlaska na sam razgovor za posao pripremite pitanja i sve ono što vas dodatno zanima. Poslodavac će to shvatiti kao vašu zainteresovanost za posao i kompaniju (firmu).

Autor: Lidija Gajić

 • Gora Zivadinovic

  January 31, 2019 #1 Author

  tacno tako treba, ali nazalost kod nas se tesko dolazi do posla

  Reply

 • ShineM

  January 31, 2019 #2 Author

  Biće bolje. Moramo da budemo optimisti 🙂

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *