POSLOVNA ELEGANCIJA

Vremenske prilike ovih dana donose posebne izazove kada je izbor poslovne odeće u pitanju. Kako ostati elegantan, a biti obučen tako da se zaodovolje i vremenski uslovi, večita je dilema.

Čak i tamo gde dress-kod nije strogo definisan, postoje određena nepisana pravila kojih bi se trebalo pridržavati. Ipak, postojanje pravila ne znači nužno i kompletnu uniformisanost kada je oblačenje u pitanju. Uz malo angažovanosti i kreativnosti, moguće je izgraditi sopstveni i autentični stil, a koji pri tom ne krši nikakva pravila a opet i izdvaja se svojom originalnošću.

 

Poslovne haljine trebalo bi da budu od prirodnih materijala, kako bi se prijatnije osećale u njima. Njihov kroj mora da bude elegantan i sveden. Dužina haljine, kao i suknje, ne bi trebalo da bude kraća od klasične dužine, odnosno, da bude iznad kolena.

Izbegavajte providne tkanine, preuske krojeve, kao i dezene koji izgledaju jeftino.

Neutralne i pastelne nijanse primerene su poslovnom okruženju.

 

Svoj jedinstveni izgled možete da postignete uz maštovitu upotrebu detalja. Razmislite o izboru nakita, torbe, marame ili ešarpe uz željenu odevnu kombinaciju. Jedan outfit može da ima sasvim drugačiji efekat ukoliko je iskombinujete sa različitim dodacima.

Trend koji neće ugroziti vaš poslovni izgled, vezan je za veličinu minđuša. Ove sezone one su jednostavno porasle. Slobodno uvrstite par komada u svoju kolekciju. Vašem izgledu daće savremenu notu, a dress-kod neće biti narušen.

Providne torbe takođe su in. Valentino i Šanel su za one dame koje ne vole da prikazuju sadržaj torbe javnosti, rešili situaciju tako što su unutra ubacili uložak od neprozirnog materijala.

Onaj sveži izgled, koji je u modi tako poželjan, dolazi kao prirodna posledica prihvatanja zdravog načina života.

 

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....