Selidba sa bebom – sigurno i mirno do novog doma

Selidba sa bebom – sigurno i mirno do novog doma

Ako postoji nešto stresnije od selidbe u drugi grad ili stan, onda je to sasvim sigurno selidba sa bebom ili malim detetom. Brinete hoćete li sve spakovati na vreme, da li ćete nameštaj i stvari preneti bez oštećenja i pritom – kako ćete uz svu brigu o bebi uspeti da ispunite obaveze i zadatke pred vama.

Bilo da je mesto vaše selidbe Beograd, Novi Sad ili se selite u novu kuću u istom kvartu – to nikada nije samo prelazak iz jednog mesta u drugo, već dugačak process koji obuhvata pakovanje, selekciju stvari, transport, raspakivanje, kao i mnogo čišćenja. Kako onda da se preselite mirno i sa što manje stresa? Pročitajte.

Ne počinjite da se pakujete prerano

Blagovremeno pakovanje je ključ selidbe bez stresa. Ako pametno isplanirate i organizujete se, nećete doći u situaciju da se pakujete u poslednji čas. Međutim, kada živite u malom stanu sa bebom, prerano pakovanje može da bude greška. U slučaju da nemate prostoriju u kojoj možete odložiti sve što ste spakovali, rizikujete da nekoliko dana provedete provlačeći se između kutija. Da ne pominjemo dodatnu brigu za bebu – da li neće neku od kutija otvoriti, oboriti i povrediti se.

Kada saznate datum preseljenja, dobro procenite koliko vam dana (ili sedmica) treba da se spakujete. Potom razmislite da li postoji mogućnost da vam neko od bliskih prijatelja ili rođaka pomogne i pričuva bebu. Razmotrite sve raspoložive opcije i organizujte pakovanje u pravom trenutku.

Uzmite slobodan dan da se spakujete

Pakovanje kutija sa bebom u stanu je potpuno drugačije nego bez nje. Ukoliko beba nije u jaslicama ili kod rođaka, jedna od opcija je da se pakujete dok spava. Međutim, ako živite u malom prostoru možete je svakog trenutka probuditi glasnim škripanjem trake za pakovanje, na primer.

Prema tome, najbolja varijanta je da odvojite jedan dan kada nećete otići na posao i organizovati da neko pričuva bebu. Tog dana uradite najveći deo posla.

Angažujte profesionalnu agenciju za selidbe

Najbolje što možete da uradite kada se selite s bebom jeste da angažujete profesionalce. Potražite pouzdanu agenciju za selidbe koja ima dugogodišnje iskustvo u transportu i pakovanju. Raspitajte se koliko bi vas koštala procena selidbe (mnoge firme rade i besplatnu procenu), kao i šta sve ulazi u cenu. Primera radi, ako se selite u prestonicu pretražite online selidbe Beograd cene. Obavezno kontaktirajte nekoliko agencija i uporedite cenovnike.

Kad imate malu bebu od velike pomoći može da bude da osim transporta uposlite tim za utovar i istovar svih kutija i nameštaja. Ukoliko niste ograničeni budžetom, postoje i firme koje rade selidbe po principu “ključ u ruke” – spakovaće vas, preseliti i raspakovati, a vi možete da se opustite i brinete o svojoj bebi.

Osigurajte pedijatra pre nego što se preselite

Ukoliko se selite u drugi grad, pored svih obaveza koje imate, može se dogoditi da previdite jednu i te kako važnu stvar – pedijatra. S malom bebom morate uvek računati ne nepredviđene okolnosti, a promena sredine ili dugo putovanje mogu vrlo lako da se završe temperaturom ili curenjem iz nosa.

Poslednje što želite jeste da se nađete u nepoznatom gradu sa bolesnom bebom i bez informacija o tome koji lekar je pouzdan. Zbog toga je pametno da u svoje planove preseljenja uključite i istraživanje lekarskih ordinacija u okolini, odnosno da se raspitate o lekarima u Domu zdravlja koji se nalazi u vašem novom naselju.

Posebno spakujte torbu sa bebinim stvarima

Čuvena “torba za hitne slučajeve” ili velika kutija isključivo sa bebinim stvarima mogu vas poštedeti nepotrebne nervoze i stresa – u toku selidbe i kada stignete na odredište. Bez obzira da li se selite u stan koji je na sat vremena vožnje ili na drugi kraj države, sasvim je izvesno da ćete biti preumorni da se raspakujete u istom danu. U tom slučaju, mnogo će olakšati stvari ako su sve bebine stvari (ili bar ono što vam je potrebno u prva 24 časa) na jednom mestu. Pelene, maramice, pidžama, posteljina, pribor za ličnu higijenu, mlečna formula, vreća za spavanje, omiljena igračka – spakujte sve bez čega vaša beba ne može.

Zahvaljujući ovom “triku” nećete provesti više od sata tražeći po kutijama bebinu zvečku, niti kupovati pakovanje pelena samo zato što ne znate gde ste ga spakovali.

Mnogim roditeljima male bebe iščekivanje selidbe ume da bude stresnije od samog preseljenja. Unapred se raspitajte o svim opcijama, pronađite agenciju za selidbe čije se usluge uklapaju u vaše finansije i pokušajte da korak po korak da prođete kroz celu proceduru. Selidba sa bebom sigurno nije laka, ali uz planiranje, pripremu i dobru organizaciju ipak može ići poprilično glatko.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....