Saveti za uređenje dnevnog boravka

Saveti za uređenje dnevnog boravka

Dnevna soba je obično prostor u kom provodimo najviše vremena, bilo u pitanju odmaranje ili rad. To je, takođe, prostor u kom borave naši gosti kada nam dođu u posetu. I upravo iz tog razloga on treba da bude najreprezentativnije uređen u stanu.

Vrlo je važno da se u svom dnevnom boravku osećate jako lagodno, prijatno i opušteno. Pa je upravo iz tog razloga potrebno fokusirati se na sam dizajn i izgled celokupnog enterijera ovog prostora. Zato smo odlučili da vam pomognemo i umesto vas osmislimo ideje koje će biti odgovor na neka od vaših pitanja.

Ukoliko vam ovaj, važan deo stana, već duži period vremena izgleda identično i mislite da mu treba neka promena kako bi se osvežio, pročitajte nastavak našeg teksta i pronađite sjajne savete na tu temu.

#1 Promenite stare podove – zastareli parket zameniti novim

Obnova starih podova zahteva veoma spretne majstore kako bi se materijal dobro postavio.  Kada postavljate novi pod, veoma je bitno da se ugradnja parketa na profesionalan način obavi, kako biste bili sigurni da je sve odrađeno kako treba. S ovim ne treba rizikovati jer je, kada se jednom odradi, potrebno mnogo energije za popravljanje.

Zato ovaj posao prepustite profesionalcima, a vi se slobodno opustite i uživajte u razmišljanju o svom novom dnevnom boravku. Kada završite s obnovom poda, možete preći na neke druge stvari sa svog spiska.

#2 Prefarbajte prostoriju – menjanje boja unosi živost u vašu sobu

Kada iz sobe iznesete sve stvari da biste zamenili podove, možete iskoristiti priliku i baš tad prefarbati prostoriju. Kako bi ona dobila neku novu dimenziju. Ideje za farbanje možete pronaći na internetu dok upoređujete izgled vaše sobe sa sobama ostalih ljudi, te na taj način naći ideju za uređenje.

Međutim, ukoliko želite da se ozbiljnije pozabavite čitavim uređenjem, pa tako i bojom zidova, možete angažovati profesionalnog dizajnera koji će vam, uz vašu navigaciju, odrediti šta je najbolja opcija. Imajte na umu da će vam sigurno reći da, ukoliko želite da vaš prostor izgleda vizuelno veće, zidove ofarbate u svetlije boje i da one tamnije koristite samo za određene detalje, ukoliko želite.

#3 Dodavanje ili menjanje polica – zidove ukrasite prelepim dodacima

Jedan od najboljih dodataka za zidove jesu svakako police. One, u zavisnosti od vašeg izbora, mogu biti isključivo funkcionalnog karaktera. Kada bi mogle da vam služe za držanje knjiga i stvari koje svakodnevno: čaše, flaše, papiri, rokovnici, itd.

Takođe, možete od njih napraviti i objekte koji pored funkcionalnsti imaju i dekorativan karakter. I na njih staviti neke lepe suvenire, fotografije, cveće i slično. U tom slučaju se možete poigrati, te da knjige koje vam stoje na njima pronađete u određenim bojama, kako bi se slagale uz enterijer. Takođe, dizajn samih polica može da bude poseban i unikatan, tako da samom pojavom ulepša prostor.

#4 Kupovina novog nameštaja – menjanje garniture

Ako je vaša dnevna soba zaista velikih dimenzija, onda bez problema možete nabaviti neku modernu, glomaznu garnituru. Međutim, ukoliko posedujete omanji dnevni boravak, sasvim će vam dovoljna biti i obična sofa u boji koja pristaje ideji dekoracije vašeg prostora.

Ukoliko želite, pored garniture možete uvek dodati zanimljiv tabure, zanimljive jastučiće ili unikatnu stolicu koja će se razlikovati od ostatka nameštaja i time dati neki poseban osećaj ovom prostoru.

Izgled i boje same garniture svakako jesu jako bitan faktor prilikom odabira željenog modela. Međutim, treba da imate na umu da ćete na tom mestu provesti zaista mnogo vremena sa porodicom i prijateljima. Zato je jako bitno da ovaj komad nameštaja, pored dobrog izgleda, bude jako kvalitetan i udoban.

#5 Fotografije i ogledala – ukrasite zidove lepim detaljima

Zidove nemojte ostavljati prazne jer će tako delovati vrlo hladno i nedekorativno. Oni su odlična podloga za dodavanje vaših omiljenih fotografija ili naslikanih slika vašeg omiljenog umetnika. U zavisnosti od celokupnog izgleda vašeg enterijera zavisi i izgled ukrasa koji ćete na zid naneti.

Pored slika na zidu, možete postaviti i ukrasna ogledala koja su obično različitog oblika ali i veličine. Kao i za boje zidova, na internetu možete naći zaista veliku kolekciju ideja u vezi sa dekoracijom prostora. Na osnovu njih možete zaključiti kako da uredite taj deo prostora koji već ima donekle sređene delove u okolini.

Predstavili smo vam nekoliko naših saveta vezanih za uređenje dnevne sobe koju želite da osvežite, te se nadamo da su vam se naši predlozi svideli i da ste uspeli da nađete neku ideju među njima koja vam odgovara. Primetićete da čak i nakon menjanja najmanjih detalja vaša dnevna soba odisaće sasvim novom energijom.

Želimo vam srećno uređenje doma i veliko uživanje u vašem novom uređenom enterijeru!

Saveti za uređenje dnevnog boravka

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....