DEKORATIVNI JASTUČIĆI ZA DODATNI ŠMEK

Dođe i ta očekivana kasna jesen. Ona prava koja nas tera da se uvučemo u kuće i izlazimo kad i ako baš moramo. Tako da je i pravo vreme da, ako već niste, poslušate savete iz Par sitnica za jesenju udobnost vaseg doma i učinite da vam u kući bude još prijatnije i udobnijie.

Dodavanjem dekorativnih jastučića na sofu ili garnituru to ćete sigurno postići. Dobiće potpuniji i svakako zanimljiviji izgled. Delovaće sređeno i šik. Svakako da će biti udobnije za zavaliti se pred TV-om.

Ako imate već jastučiće koji idu uz garnituru za sedenje ili one koje ste godinama jedan po jedan prikupljali,  novi dodatni ili sređivanje i kombinovanje postojećih može samo da doprinese utisku da vam je soba uređena sa stilom.

Najgore što može da se desi je da preterate pa da nemate mesta za sedenje, ali onda napravite više kombinacija pa periodično menjajte izložene jastučiće.

“OBOJITE“ GARNITURU

Odaberite boju, pa šare i slike na jastučićima i njihovu boju uklapajte prema njoj. Ako niste sigurni kako birajte u skladu sa garniturom ili bojama same sobe.

Niste previše zainteresovani za šaranje, stavite jednobojne jastučiće malo tamnije ili svetlije nijanse boje u kojoj je garnitura. Na jednobojnim svetlim garniturama birajte tamnije, na tamnijim garniturama obrnuto. Na šarenu garnituru stavite jednobojne jastučiće u bojama šara.

Ako ne biste da baš sve bude takoreći jednobojno dodajte bar dva jastučeta sa šarom. Slobodno se igrajte sa uklapanjem šara. Sigurno je kombinovati u kompletu po dva, ali probajte i nešto drugačije.

Nećete pogrešiti ni ako se odlučite da u kombinaciju ubacite jastučiće u različitim bojama, ne samo nijansama iste boje. Na šarenoj garnituri će se super istaći, a jednobojnoj će dati življi izgled. Opet kombinujte i neko jastuče sa šarama u tim bojama. Izgledaće super.

ODABERITE  OBLIK I DIMENZIJE

Šema po kojoj ređate jastučiće zavisi od onoga šta vi volite. Pretrpano, manje pretrpano, jastuke samo na krajevima, samo kvadratne jastuke…

Počnite sa ređanjem od krajeva ka sredini. Ako nema naslona za ruke nemojte ni jastučiće staviti na same krajeve.

Kombinujte po dva ista, ali slobodno dodajte još da bude neparan broj za bolji vizuelni efekat.

Prvo idu najveći jastučići koje imate. Garniture su uglavnom standardnih dimenzija pa nema potrebe za prevelikim jastucima. Najveći mogu da budu 50x50cm.  Ispred njih stavljajte manje.

Na sofi mogu da idu samo na krajevima, a mogu se dodati i na sredini. Kod ugaonih garnitura popunite uglove jastučićima pa, u zavisnosti, od dužine, ređajte i između uglova.

Kombinujte oblike ili dodajte jedan drugačijeg oblika u sredini. Ako ne volite isključivo simetriju pomerite taj sa sredine na jedan kraj ili samo na jednom kraju dodajte različit oblik ili dimenziju u odnosu na suprotnu stranu.

Kao i inače kad dekorišete, pošto nabavite jastučiće isprobajte nekoliko varijanti pa se odlučite za onu koja vam najviše odgovara. Ako shvatite da se neko baš i ne ukplapa iskoristite ga negde drugde. Na fotelji ili u spavaćoj sobi. Ili ga jednostavno presvucite tj. obucite u jastučnicu koja se slaže sa ostalim.

Ako shvatite da ih je previše, sklonite pa povremeno menjajte neko jastuče ili čitavu kombinaciju. Ili kupite jastučnice u nekoj drugoj kombinaciji za jastučiće koje ste odabrali pa kad vam dosadi stavite ih i osvežite izgled sofe ili garniture.

U svakom slučaju sa dekorativnim jastučićima je i lepše i udobnije. Učiniće garnituru, sofu, trosed, dvosed življim i daće neki lični pečat.

Autor: Ana Glišić

1 Komentar

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Razmišljajte o putu ka napretku

Razmišljajte o putu ka napretku. Brz način života ima...

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica. Sočni aromatični kolač...

Biološka terapija

Biološka terapija. Biološka terapija predstavlja tretman koji treba da...

Dokaz da si dovoljan sebi

Dokaz da si dovoljan sebi. Da biste postali ili...