Saveti za put – sve što treba da znate o parkingu na beogradskom aerodromu

Prilikom planiranja putovanja spisak zadataka koje treba da obavite i stvari na koje treba da mislite i obezbedite je prilično dugačak, bez obzira na to da li idete na kraći ili duži put. Pitanje koje najčešće zadaje glavobolje putnicima je parking.

Šta raditi sa automobilom i gde ga ostaviti kad krenete na putovanje?

Parking u Beogradu je često veliki problem građanima i vrlo je složen, a naročito je izražen kada su u pitanju aerodromi ili neiskusni vozači. Zato smo istražili umesto vas, pa u nastavku teksta možete pročitati sve što treba da znate o beogradskom parkingu.

Kako rešiti problem parkinga na beogradskom aerodromu?

Broj putnika koji svakodnevno cirkuliše aerodromom Nikola Tesla kako bi stigao do željene destinacije je u stalnom porastu. Kako raste broj putnika, tako je i parking na beogradskom aerodromu traženiji, pa raste i potreba za parking mestima.

Ipak, cene parkinga na aerodromu ocenjene su kao vrlo visoke i većini turista nepristupačne. Srećom, postoje i privatna parkirališta kao alternativna, koja po višestruko nižim cenama pružaju vrlo profesionalnu uslugu, a nalaze se nedaleko od samog aerodroma.

Svakako, treba se raspitati o svim dostupnim opcijama. Aerodrom Nikola Tesla ima parking u dve varijante – otvoreni i zatvoreni tip parkinga. Sem toga, obuhvata i garažu, parking za zaposlene i komercijalni parking.

P1 parking – otvoreni tip parkinga na beogradskom aerodromu

Najveći otvoreni prostor za parkiranje automobila na beogradskom aerodromu je P1 parking. Ovaj parking ima 478 parking mesta i dostupan je za upotrebu 24 časa dnevno, svakog dana i nalazi se tačno prekoputa aerodromske zgrade

Sastoji se iz dva nivoa – prvog koji je smešten pored prilazne saobraćajnice, i drugog koji je niži i nalazi se u blizini hola terminala.

Ovaj parking naplaćuje se po satu 100 dinara, pa je ipak pogodniji i isplativiji za putnike koji planiraju da svoj automobil ostave na par sati ili na neki kraći period.

P7 parking – manji otvoreni parking na beogradskom aerodromu

Manji otvoreni prostor za parkiranje, p7 parking, udaljen je oko 300 metara od aerodromske zgrade i nalazi se prekoputa Robno-carinskog magacina. Ovaj parking je nešto manjeg kapaciteta, te raspolaže sa 196 parking mesta.

Kao i veliki otvoreni parking, i P7 je dostupan putnicima svakog dana, celog dana.

Cena parking mesta može se naplaćivati kao dnevna karta u iznosu od 800 dinara ili kao mesečni zakup koji bi vas koštao 5000 dinara. Mesečna usluga zahteva i potpisivanje ugovora, ali je za nju potrebno informisati se neposredno pred putovanja, jer je ova opcija sklona čestim izmenama.

Za putnike koji nisu iz Beograda, postoji opcija za zakup mesta na duži period, a cena se takođe naplaćuje po danu.

Prostor parkinga P7 je ograđen. Na ulazu se nalaze kuća carinika, koja je otvorena svakog dana od 6h do 22h i rampa. Ulaz i izlaz sa prakinga je prohodan i omogućen i van tog vremenskog perioda.

Garaža – zatvoreni parking na aerodromu u Beogradu

Natkriveni deo parkinga na aerodromu je najvećeg kapaciteta, pa raspolaže sa 523 parking mesta i 5 mesta za osobe za invaliditetom. Garaža je od zgrade aerodroma udaljena oko 150 metara.

Usluge garaže su takođe dostupne 24 časa dnevno, a cena po satu iznosi 65 dinara. Postoji i opcija sedmičnog zakupa koja iznosi 3965 dinara. Za ovu soluciju vozač stiče pravo tek nakon neprekidnog parkiranja vozila u trajanju od 61 sat.

Kao i za ostale usluge na parkinzima, cene su podložne promenama, pa je uvek najbolja opcija informisati se iznova neposredno pred polazak, kako biste bili spremni u potpunosti.

Kako biste mogli da uđete u garažu beogradskog aerodroma, uz sebe morate imati ličnu kartu i fotokopiju saobraćajne dozvole.

Nezvanična opcija – privatni parking na aerodromu u Beogradu

Dve zvanične opcije kada je u pitanju parking beogradskog aerodroma su zatvoreni i otvoreni parkinzi. Međutim, s razvojem turizma i povećanjem broja putnika, kao rezultat imamo prebukirane kapacitete i potrebe za većim i brojnijim prostorima za parking.

Veliki broj privatnih firmi u Beogradu nudi uslugu parkiranja uz mnoge druge usluge i mogućnosti. Privatni parkinzi su takođe dobro obezeđeni čuvarima, koji vode računa o bezbednsoti vaših vozila, ali se isto tako pružaju i usluge pranja vozila i besplatnog prevoza putnika do terminala.

Rezervacije parking mesta na privatnom parkingu na beogradskom aerodromu mogu se obaviti i putem društvenih mreža.

Planiranje putovanja često ume da bude stresno od konstantnog razmisljanja da li ste obavili sve potrebne poslove ili ste nešto izostavili. Parking je ono malo pitanje o kom uglavnom ni ne razmisljamo unapred, jer smo prezauzeti planiranjem većih i bitnijih stvari, ali baš to pitanje nam najčešće zadaje glavobolje.

Sigurni smo da vam je ovaj tekst bar malo olakšao planiranje putovanja i da ćete se uz naše smernice lakše snaći i bez stresa i preteranog razmišljanja pronaći mesto za svoje vozilo i  uživati u svom putovanju.

Srećan put!

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....