Pripreme za decembar i praznike

Pripreme za decembar i praznike. Bliži nam se decembar, mesec praznika, poklona i praznične euforije. Decembar je mesec kada smo svi uzbuđeni zbog praznika koji dolaze. Na početku meseca, u gradovima se postavlja novogodišnja rasveta. Deca su najveselija, spremaju se za dolazak Deda Mraza i raduju se poklonima. Pišu pisma, biraju poklone i nestrpljivo odbrojavaju do Nove godine. Negde, sa strane, to sve posmatraju nasmejani roditelji koji, takođe, razmišljaju na koji način će iznenaditi dečicu.

pripreme-za-decembar-i-praznike

Ne volim zimu, ali volim decembar zbog praznika. Kada dođe decembar, radujem se kao malo dete, jer se uvek setim trenutaka kada sam i sama bila dete i dobijala poklone.

Kiti se jelka, kao i svake godine. Stavlja se na posebno mesto na kome će stajati sve dok ne prođu praznici. Pored jelke, nabavljamo raznorazne lampice, pahuljice i nakit, kako bismo okitili kuću.

decembar-i-praznici

Dok traju praznici, porodica je na okupu.

Planira se proslava Nove godine, kao i Božića. Decembar i januar su meseci kada je porodica najsrećnija, jer su svi tu, spremaju se za najlepši deo godine.

Kada dođe decembar, sumiramo utiske o celoj godini i pravimo plan za sledeću godinu. Poznata vam je svima ona rečenica: „od 1. januara ću se drugačije ponašati, donosiću bolje odluke i više brinuti o sebi“. Neki se raduju kraju godine, dok su neki zadovoljni istom i nadaju se da će im i sledeća biti kao prethodna. Kraj godine sa sobom nosi mnogo.

praznici

Pripreme za decembar i praznike

Međutim, pored sreće, Nova godina, s jedne strane, nosi i tugu. Mnoge porodice praznike će proslaviti bez svojih najmilijih. Upravo zbog toga, Nova godina nam treba dati doznanja da izbegavamo ratove, sukobe, da pomažemo jedni drugima i da saslušamo sve one kojima je to potrebno. Iskoristite Novu godinu kako biste uvideli koliko ste pomagali svima kojima je pomoć potrebna. Potrudite se da i za Novu godinu učinite nekoga srećnim. Njima će to značiti, dok ćete se vi osećati lepo i bićete srećni jer ste nekome izmamili osmeh.

decembar

Dok traju praznici, mnogi od nas se elegantno popune, jer kako odoleti svim slatkim i slanim đakonijama? Ali, ne očajavajte, uspećete da se otarasite viška. Uživajte, jer ako nećete sada, kada ćete? Ali, naravno, ne preterujte, kako ne biste naškodili svom zdravlju. Lepota je u umerenosti.

priprema-za-decembar-i-praznike

Decembar je čaroban mesec.

Volim ga, upravo zbog toga što se trudim da sve svoje prijatelje, poznanike i porodicu učinim srećnima. Tako i vi, trudite se da izmamite osmehe svima kojima možete. Mali znak pažnje može promeniti sve, izmamiti osmehe, a nekad i suze. Ali, naravno, suze radosnice.

Koristite ove trenutke kako biste popravili odnose, izgladili sve nesuglasice i pomirili se sa svima sa kojima ste u svađi. U novu godinu ne ulazite ljuti. Želim vam svima osmeh, radost i sreću, jer to svi zaslužujete. Iskoristite sve benefite ovog meseca i praznika koji nam dolaze.

Autor: Darija Petrović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...