Kolumna: „Neka je svaki dan Nova godina“

Nova godina je stigla, a sa njom stižu i nove odluke. Obećavamo sebi (po ko zna koji put) da ćemo voditi više računa o zdravlju, da ćemo se manje nervirati, više voleti, biti srećniji i pametniji itd. A samo mi znamo koja je ovo godina za redom u kojoj sebi dajemo ista obećanja.

Kada bismo samo malo seli i razmislili možda bi nas porazila činjenica da smo vrlo mali broj (ako ne i nijednu) želja ostvarili. Pritom ne govorimo o krupnim željama koje svi ponekad zaželimo, poput egzotičnog putovanja, dobitka na lotou, boljeg automobila i kupovine ogromne vile. Ne, govorimo o svim tim sitnicama koje život znače, a kojih se setimo samo na prelasku iz decembra u januar.

Kao da smo ubedili sebe da se želje ostvaruju samo u Novogodišnjoj noći i, ako ih tada ne poželimo, moramo čekati još godinu dana. A šta ako odluku o tome da živimo bolje i lepše donesemo nekog sasvim običnog dana? Šta ako planove za bolje sutra počnemo da sprovodimo nekog petka 13. nekog sasvim običnog meseca?

Tada se ne važi ni to šta želimo, ni to šta bismo mogli, ni da li postoji realna mogućnost za ostvarenje nekog plana. Samo jedna noć u godini je čarobna, samo ona ima tu moć da nam ostvari sve snove, samo se u njoj raduje, smeje i brige se ostavljaju daleko iza nas. A zašto da takva ne bude svaka naredna noć?

Zar ne bi bilo lepše svakom danu se radovati kao da je 1. januar, zagrliti drage ljude i u ponoć poželeti sve za čim srce žudi, a narednog dana već krenuti u ostvarenje snova? Jer, ako je magija tu, neka nas pokrene, neka se pojavi u bilo kom trenutku i osetićemo je.

Ne dozvolimo sebi to da čekamo 365 dana kako bismo doneli nove odluke i obećali sebi da ćemo promeniti život iz korena, počnimo danas, stvorimo svoju magiju odmah. Sipajte sebi vino, podignite čašu i recite: „ srećan mi sutrašnji dan, jer od sutra će sve biti bolje“.

Autor: Bojana Krkeljić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...