Na koje sve načine možete proslaviti Novu godinu?

Na koje sve načine možete proslaviti Novu godinu? Gde ćeš za Novu? – jedno od glavnih pitanja koje se pokreće u razgovoru kada toplo vreme počne da se povlači, i polako nastupaju hladniji dani. Neki već imaju rezervisano u septembru, neki nastavljaju dugogodišnju tradiciju kućnih žurki, dok neki ne znaju do poslednjeg dana, odnosno 31. decembra.

Ukoliko vam planiranje Nove godine predstavlja neku vrstu opterećenja, u nastavku teksta delimo sa vama ideje gde možete proslaviti doček onako kako vama odgovara.

Doček Nove godine ne beogradski način

Kako beogradski noćni život nikad ne miruje, tako Beograd posebno priprema svoje klubove, splavove, restorane i kafiće za nezaboravnu novogodišnju proslavu. Posebno fensi mesta predstavljaju prestižne lokacije ovog ,,belog grada’’. Ako pretražujete ,,Nova godina Beograd na vodi’’ ili ,,Nova godina Savamala’’, već će vam izaći program koji vas očekuje tog 31. decembra.

Važno je da okupite ekipu koja je u sličnom (muzičkom) raspoloženju kao i vi: pop, rok, turbo folk, rejv ili od svega po malo, i da rezervišete mesto što pre, kako biste ugrabili najpovoljnije cene.

Ukoliko vam se ne izlazi u klub, možete uživati u vatrometu, kuvanom vinu i muzici na otvorenom, a grad se uvek potrudi da organizuje novogodišnje koncerte na trgu.

Na koje sve načine možete proslaviti Novu godinu?

nova-godina-na-selu
Beg od gradskog svetla, Nova godina

Beg od gradskog svetla

Ako ste za predah od beogradske buke i njegovog svetla, onda je beg u planinsku tišinu i mrak savršena ideja za doček Nove godine. Možete rezervisati vikendicu ili kuću, bilo sa partnerom, društvom ili porodicom i ostati nekoliko dana i posle Nove godine.

Postoji verovatnoća da ćete za isti novac platiti nekoliko dana na planini i jednu noć u srpskoj prestonici u nekom restoranu koji podrazumeva piće, hranu, prostor i muziku.

Ovo vam je idealna prilika da provedete noć kao na filmu, okupljeni oko kamina i prozora gde se napolju vidi da pada sneg, a vi uživate uz dobru hranu koju ste zajedno primetili.

Slavljenje Nove godine na planini ima svoje draži jer se magija ne dešava samo u ponoć, već je ceo prostor te vikendice i kuće zadržava i naredni dan.

Ušuškana porodična atmosfera

Toplu intimnu atmosferu ne morate praviti samo na planini, već je možete stvoriti i u toplini svoga doma, što se čini kao jeftinijom varijantom od vikendice na planini.

Ukoliko volite svoj dom, uživate u dekoraciji prostora, volite da spremate – onda je doček Nove godine kod kuće idealno rešenje za vas.

Na koje sve načine možete proslaviti Novu godinu?

Postoji mirnija i življa varijanta dočeka. Prva se tiče leškarenja u pidžami, pijuckanja osvežavajućeg penušavog napitka ili pak toplog i slatkastog, gledanja filmova ili novogodišnjeg programa, društvenih igara, pravljenje novogodišnjih čestitki i ukrasa za jelku i poklone sa svojim mališanima.

Druga, življa varijanta, odnosi na pravljenje manje kućne žurke samo sa vašim najdražim ljudima. Ona, takođe, zahteva dosta pripreme i organizacije, ali ukoiko obezbedite svima vaš prostor, a ostatak zaduženja podelite među ekipom – proslava će se mnogo lakše realizovati.

sto-case-disko-kugla-roze-dinosaurus
Doček Nove godine

Doček preko granice

Nova godina, nova destinacija! Ako vam jedna od novogodišnjih želja da više putujete i istražujete nove kulture i zemlje, onda nema bolje prilike od ove da tu svoju želju ,,načnete’’.

Da li znate kako se Nova godina dočekuje u različitim zemljama sveta? Ovo je idelana prilika da to upoznate: bučni, šareni vatromet kod Nemaca, lomljenje tanjira kod Danaca, slično novozelandskom lupanju šerpi i lonaca, haos i veselje na ulicama Edinburga, tradicionalno spremanje pudinga sa skrivenim bademom u Norveškoj itd.

Na koje sve načine možete proslaviti Novu godinu?

Ukoliko nemate vremena i novca da odvojite za dalja putovanja, možete posetiti komšije. Dočeci u Budimpešti, Zagrebu, Ljubljani podjednako su nezaboravni kao i u zemljama izvan Balkana.

Doček bez pritiska

Doček Nove godine može izazvati pritisak mnogima koji nisu ljubitelji ove vrste slavlja ili koji jednostavno ne žele previše vremena i novca da investiraju u takvu vrstu provoda.

Na koje sve načine možete proslaviti Novu godinu?

Ukoliko ste vi jedni od tih i čitate ovaj tekst, znajte da je to sasvim u redu! Ne treba da donosite odluke pod pritiskom društva i okoline, niti pod sopstvenim pritiskom.

Započeti nešto novo ne mora da čeka prvi januar jer dijete su jednako delotvorne i kada se za njih odlučite sad, u ovom trenutku.

Bez čega Nova godina ne može

Za koju god varijantu dočeka se odlučili, imajte na umu da je najvažnije je da ste u društvu ljudi koji vam prijaju i sa kojima želite da otvorite još jedno novo poglavlje u životu.

Takođe, momenat refleksije je od velikog značaja jer se tako osvrćemo na sve što smo u prethodnoj godini uradili, koje smo prepreke savladali, nova poznanstva stekli i nove stvari naučili, i na tome treba da budemo zahvalni.

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...