Letnja nega kože i najbolji preparati za tople dane

Leto je već uveliko stiglo u naše krajeve, donevši sa sobom mnogo dugih i toplih dana i noći. Kako je izloženost suncu mnogo veća nego u ostalim godišnjim dobima, koža gotovo da vapi za odgovarajućom negom koja će joj omogućiti da uvek ostane hidrirana i zdrava. 

Kako biste odabrali odlične kozmetičke preparate koji će vam pružiti adekvatnu negu i zaštitu od sunca, pre svega morate da poznajete svoj tip kože i kako ona reaguje na određene sastojke. Da li ste alergični na nešto? Kako vam prijaju hidratantne kreme? Da li vam više odgovaraju kreme za zaštitnim faktorom ili ne?

Kada to ustanovite, veoma je važno da se informišete o tome kakva vam je sve kozmetika neophodna tokom sunčanih dana kako biste izbegli razne negativne posledice koje sunce može da ima na vašu kožu.

Evo nekoliko veoma korisnih saveta kada je odabir prave kozmetike za letnje dane u pitanju.

#1 Adekvatna anti age krema je uvek dobar izbor 

Poznato je da preterana izloženost suncu može da izazove prevremeno starenje. Iz tog razloga, pažljivo odabrane anti age kreme su korisne jer usporavaju proces starenja zavaljujući Q10 i hijaluronskoj kiselini.

Naime, Q10 predstavlja koenzm koji je odgovoran za proces stvaranja energije u svim ćelijama organizma i koji je odgovoran za normalno funkcionisanje gotovo svih bioloških procesa u ljudskom organizmu.

S druge strane, hijaluronska kiselina, kao bistra supstanca koja obezbeđuje neophodnu vlažnost kože i fleksibilnost tkivu u organizmu. Ljudska koža ima više od 50% hijaluronske kiseline koja je prisutna u telu.

Zahvaljujući njima, anti age kreme su odličan izbor za postizanje adekvatne zaštite od starenja kože tokom letnjeg perioda, koje joj omogućavaju vlažnost i fleksibilnost koja joj je, na visokim temperaturama i više nego neophodna.

#2 Hidratantna krema je imperativ tokom letnjeg perioda 

Ukoliko vam anti age kreme nisu neophodne, postoji jedan tip kreme koji svakako jeste. U pitanju su hidratantne kreme koje obezbeđuju koži sve hranljive sastojke koji su joj potebni da bi ona bila zdrava, vlažna i fleksibilna.

Kada birate hidrantne kreme za lice, morate da vodite računa da odaberete onu koja će biti u skladu sa tipom vaše kože. Ukoliko imate masnu kožu, birajte onu kremu koja ima sastojke kao što su salicilne i glikolne mlečne kiseline.

Ako imate suvu kožu vodite računa da odaberete hidratantnu kremu koje u sebi sadrži veći sadržaj ulja koje će omogućiti odličnu hidrataciju tkiva. Za kombinovani tip kože preporučuje se krema koja u sebi neće sadržati nikakve kiseline i koja će biti blaže strukture.

Pored odgovarajućih hidratantnih krema, jako je važno da vodite računa i o zdravoj i pravilnoj ishrani koja je bogata vitaminima, mineralima i provereno dobrim proizvodima kao što je superior maka organskog porekla. Bez takve ishrane, nikakva kozmetička sredstva vam neće biti od velike pomoći.

#3 Kreme za telo su od velike važnosti

Kao što je nega lica neophodna tokom leta, tako je i nega kože čitavog tela od velike važnosti. Tokom letnjeg perioda, preporučljivo je koristiti losion za telo koji će biti brzoupijajući i koji se neće razlivati po čitavom telu.

Možete koristiti negujuću kremu za telu koja će biti idealna za sve one sa normalnim tipom kože. Ukoliko imate masnu kožu, preporučljive su one kreme koje imaju gel-formulaciju kako bi joj omogućili adekvatnu vlažnost i fleksibilnost koja joj je neophodna.

Najvažnije je birati kreme sa zaštitnim faktorom kako bi se koža zaštitila od štetnih UV zračenja. Ne zaboravite ni blagotvoran piling za telo koji će biti odgovoran da potpuno eliminiše slojeve sa mrtvim ćelijama kako bi koža mogla normalno da “diše” i da bude sjajna i meka.

Negujte svoju kožu i vodite računa o svom zdravlju

Briga o svom zdravlju je nešto što bi svakako trebalo svima da bude na prvom mestu. Korišćenje određenih kozmetičkih preparata koji prijaju vašoj koži i zdrava ishrana bogata vitaminima, mineralima i aminokiselinama je dobitna kombinacija za savršen izgled, ali i odlično zdravlje vaše kože.

Uz redovnu negu i dobru ishranu, primetićete velike pozitivne promene na vašem telu, a uz to ćete biti i bolje raspoloženi!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...