KOŽA SE NEGUJE IZNUTRA

Sve mi želimo da nam koža izgleda lepo svaki dan. Takođe, svima nam je dobro poznato da zdrava i negovana koža predstavlja odličnu podlogu za šminku, ali da li nam je svima poznato kako pravilno negovati kožu, spolja i iznutra ?

Zdrava koža je lepa koža, čiji je prirodni zaštitni omotač dobro očuvan a sve one dobre bakterije koje su neophodne za funkcionisanje- u ravnoteži.

 

Tada koža ima neutralnu ph vrednost, zdrav i svež izgled, bez perutanja. Dermalni sloj brzo se obnavlja i nema nikakvih upalnih procesa. Na mnoge faktore jednostavno ne možemo uticati jer su oni deo genetike i opšteg zdravstvenog stanja organizma, ali možemo izabrati kvalitenu kozmetiku i svojim svakodnevnim navikama doprineti opštem zdravlju kože.

 

Najnovija istraživanja pokazala su da probiotici koji se nalaze u kremama za lice, pomažu regeneraciji kože i iznutra što je takođe veoma važno. Probiotici deluju tako što dubinski ojačavaju međućelijske veze pa na taj način direktno utiču na lep izgled kože tokom godina. Ukoliko je pri tom reč o mladalačkoj koži, probiotici će znatno usporiti proces starenja.

Pružite svakodnevno svojoj koži adekvatnu negu, hranite je i regenerišite i potrudite se da ph kože bude uvek neutralna, vaša koža će vam biti zahvalna u godinama koje dolaze.

 

Autor: Ivana Živanić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...