Evo kako uz malo kreativnosti možete lako urediti svoj dom

Nije potrebno angažovati skupocene dizajnere, a potom i majstore koji će njihove nacrte realizovati kako biste pronašli kreativna rešenja za uređenje doma. U svakome od nas čuči kreativac, a jedino pitanje je koliko smo radili na to da razvijemo tu maštovitu crtu ličnosti.

Ukoliko osećate deficit kreativnosti, važno je da znate da ova osobina nije korisna samo za rešavanje zadataka kao što je uređenje doma, već umnogome može potpomoći na svim životnim poljima i u rešavanju najrazličitijih zadataka i problema, a osim toga – uvek je zabavno raditi na svojoj kreativnosti, pa je više nego korisno razvijati je!

Centar za podsticanje umetničke kreativnosti u kome možete razrađivati i podsticati svoju kreativnu crtu sigurno će u tome pomoći, a mi smo tu da vam u startu olakšamo razvitak kreativnosti i damo ideje o tome kako uz malo maštovitosti možete vrlo lako urediti svoj dom!

Obratite pažnju na zidove

Zidove često zapostavimo prilikom uređenja doma, misleći na druge stvari koje nam se čine važnijim. Nikako ne dozvolite da dovršite ceo enterijer, a da na kraju shvatite da sa zidovima niste uradili, a ni isplanirali baš ništa, osim što ste ih verovatno okrečili svežom farbom, naravno.

Jedna slika u potpunosti može promeniti izgled enterijera, pa je svakako treba planirati prilikom osmišljavanja izgleda čitavog prostora. Možda je možete i sami naslikati? Naravno – to uopšte ne mora biti slika! I police sa knjigama mogu ukrašavati zid, ili police sa samim ukrasima, suvenirima sa putovanja ili ramovima sa fotografijama.

Tu su i dobre, stare tapete, koje treba uzeti u obzir kao jednu od potencijalnih opcija i rešenja za lepe zidove enterijera. Tapete koje se postavljaju na sve zidove doma odavno su izašle iz mode, ali tapete se vraćaju u na sam vrh trendova u uređenju enterijera, uglavnom kao rešenje za jedan zid.

Posebno ne sada kada izbor dezena, boja i tekstura tapeta nikad nije bio veći. Igrajte se sa zidovima i osmislite najbolje rešenje za vas!

Osvetljenje kao važan element svakog enterijera

Ako osvetljenje posmatrate kao nužnost i ništa više od toga, verovatno ćete se opredeliti za prve lustere i sijalice koje vam se učine lepim i povoljnim. Da li ste znali da estetika lustera koji odaberete potpuno može da izmeni dojam koji ostavlja enterijer, njegovu estetiku i ambijent čitave sobe?

Osim toga, osvetljenje prostora, dokazano, igra važnu ulogu u tome kako ćemo se osećati u određenom prostoru, a može čak i uticati na stepen naše produktivnosti i energije.

Zato se posvetite detaljnom odabiru rasvetnog rešenja za vaš dom i pustite mašti na volju – moderni lusteri, lampe i sveće od jednog sasvim dosadnog prostora mogu napraviti potpuno neobičan, kreativan i zanimljiv enterijer koji osvaja. Lampe, svećnjake i lustere možete napraviti sami i tako dati lični pečat čitavom ambijentu!

Biljke unose život u enterijere

Još jedan važan deo enterijera mogu, a ne moraju da budu – biljke.

One će uneti život u vaš dom, a njihovo zelenilo podsticaće i vašu energiju. Osim toga – blljke mogu biti vrlo lepe i tako dekorisati prostor, a tu su i saksije koje takođe mogu vršiti i funkciju ukrasa. Savetujemo da saksije birate u skladu sa stilom čitavog enterijera.

Ako ste se odlučili za popularni minimalizam – jednostavne i jednobojne saksije najbolje će se slagati, dok će uz rustični enterijer najbolje ići retro saksije. Biljkama možete uokviriti prostor – postavljajte ih kraj prozora, zidova i u ćoškove. Popuniće prazninu istovremeno oživljavajući enterijer.

Igra sa teksturom tekstila za oplemenjivanje enterijera

Nekoliko jastučića na trosedu u dnevnoj sobi pravi značajnu razliku. Sigurno ste i sami to primetili? Najbolji efekat tekstilni materijali kao što su jastučnice, ćebići, prekrivači i tepisi, ostvaruju svojom bojom, ali još važnije – teksturom. Na primer, pleteno vuneno ćebe koje ležerno spustite na ugaonu garnituru čitavu sobu učiniće zanimljivijom i dati joj komforni dojam.

Igra sa teksturom jastučnica na dekorativnim jastucima takođe može unaprediti izgled nameštaja, ali i čitave sobe. Držite se iste palete boja, a igrajte sa teksturama  – ovo je savet broj jedan kad je reč o oplemenjivanju nameštaja i estetskom unapređivanju čitave sobe.

Kada svemu ovom dodate i po koji detalj kao što je npr. zanimljiv i praktičan tabure koji u sebi krije prostor za odlaganje, ili, recimo, zvučnike koje obožavate istaknete na posebno mesto u prostoriji – za rezultat ćete dobiti prostor koji je lep, interesantan, a istovremeno i odgovara vašem personalnom ukusu i životnom stilu. Uživajte u svom svežem domu!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...