3 koraka do idealnog početka dana

Početak dana je najvažniji, zato se i kaže po jutru se dan poznaje. Stoga ćemo danas pričati o tri važne svakodnevne navike koje ako budete dosledno primenjivali svakog jutra imaćete idealan početak dana, idealan svaki dan, pa na kraju krajeva i idealan život. Jer ćete imati svoj stil života i svoj tempo koji će vam davati rezultate i činiti vas uspešnijim.

Svaki početak treba biti pažljivo isplaniran da bi dao rezultate. Zbog toga jutarnja rutina treba da bude pažljivo odabrano iskustvo koje vas vodi na put ka sjanom danu i može vam pomoći lakše ostvarite nove uspehe i pobede u danu koji je pred vama.

Svesni smo da ovaj epitet idealno zvuči primamljivo, a takođe smo svesni da ništa idealno ne postoji na svetu. Međutim pod to idealno podrazumevamo sve što je funkcionalno i produktivno.

Napravili smo miks koraka za koji smatramo da će pomoći svakoj osobi da unapredi svoje dane ukoliko ih primenjuje. Srećno.

Hidrirajte se

Kada god popijete čašu vode vaš organizam vam je veoma zahvalan pogotovo ujutru kada je zbog sna dehidriran. Isprobajte napitak od tople vode i par kapi limuna. On će vam pomoći da ubrzate metabolizam, da poboljšate mentalne performanse, detoksikujete svoje telo. Možete ujutru piti šumeće tablete rastopljene u čaši vode na prazan želudac. To će vas razbuditi. Daće vam potrebnu energiju i popraviće vam imunitet. Isti efekat vam može pružiti i cedevita, to je samo jeftinija varijanta. Možete piti i limunadu bez šećera ili sa vrlo malo šećera pa ko šta voli neka izvoli. Samo da je što zdravije koliko god je to moguće.

Zapisujte svoje snove i opuštajte se

Ovo je najefikasnije da radite odmah nakon što se probudite jer ćete time izbaciti sveže misli i emocije i stimulanse iz svog tela koje ste nakupili prethodne noći, a koje su vaše telo i vaš um zapamtili. Pišite šta god vam padne na pamet bez filtera čak i ako je besmislica slobodno pišite. Time ćete se osećati sveže i rasterećeno. Ono što će sigurno poboljšati vašu svakodnevnicu je ako budete praktikovali je meditacija, joga, ulazak u tišinu vašeg bića. Jednostavno  sedite u tišini pet minuta ili duže koliko god da vama prija i samo pazite na dah.

Vežbajte

Vežbanje ujutru ne budi samo vaše telo i vaše mišiće već i vaš mozak. Možete ići u teretanu, ili možete da šetate bar 10 minuta svakog jutra ili ipak možete da uradite set vežbi kod kuće. Imate dosta dostupnih videa sa vežbama na platformi youtube. Možete odabrati nešto što baš vama odgovara. Izbegavajte da odmah započinjete sa poslom odmah posle ovih rituala, dopustite sebi da vaš mozak obradi u miru sve ono što ste do tada radili. Za to odvojite oko 20 do 30 minuta, ako vam to vaš ritam dozvoljava. Ukoliko ne, slobodno skratite. Ništa ovde nije fiksno određeno.

Veoma je važno da osvestite da će vas ovaj ritual od 3 koraka napuniti energijom za ceo dan. Ukoliko vas ujutru mrzi da sve ovo radite jer ste pospani pokušajte da odete ranije u krevet bar pola sata. To će vam pomoći da se malo lakše ujutru probudite. Ili pripremite stvari koje će vam biti potrebne za obavljanje tih rituala. Na primer uveče pre spavanja namestite prostirku za vežbanje i meditaciju, pripremite svesku i olovke za zapisivanje svojih snova. Budite blagi i dobronamerni prema sebi i postepeno adaptirajte sebe na ove rituale. I nemojte prestati da ih ponavljate svakog jutra. Jedino tako ćete ih trajno implementirati.

Autor: Milica Đorđević

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...