Život u zvezdama: Šta nam otkriva natalna karta?

Puno puta ste poželeli da saznate više o svojoj budućnosti, ali nikada se zapravo niste upustili u tako nešto. Saznajte šta nam to otkiva natalna karta i kako nam može pomoći!

Natalna karta je najprecizniji horoskop koji se očitava na osnovu našeg tačnog vremena i datuma rođenja. Datum, mesto i vreme rođenja, zapravo predstavljaju sliku neba i položaj zvezda, a onog trenutka kada dođemo na svet, zvezde određuju naš životni put.

Ukoliko želite preciznu natalnu kartu, možete se obratiti astrologu, ali i naučiti da sami to radite. Odmah na samom početku vas upozoravamo da to nije tako jednostavno i da će biti potrebno puno vremena dok ne savladate sve.

Pre svega neophodno je da znate tačan datum rođenja, vreme (sat i minut) i mesto. Ukoliko ne znate tačno vreme, u tom slučaju teško ćete saznati šta ste u podznaku pa i vaša natalna karta ne može biti precizna. Kada ste prikupili sve podatke, možete pristupiti njenoj izradi.

Tumačenje ovog slikovnog prikaza simbola, čini 12 kuća, 10 planeta i 12 znakova zodijaka. Oni omogućavaju da zbivanja u svom životu sagledamo sa više razumevanja. Sve to zajedno objedinjeno je u astrološki krug koji je podeljen na 12 jednakih delova. On pokazuje raspored planeta na nebu u trenutku vašeg rođenja.

Određivanje znaka i podznaka

Pre svega neophodno je da saznate koji ste horoskopski znak i podznak. Za one koji ne znaju, podznake je simbol koji se pojavio na istočnom horizontu u trenutku nečijeg rođenja.

Tumačenje kuća

U astrologiji, postoji 12 kuća, od kojih svaka predstavlja ključni deo života, od zdravlja, novca do odnosa i svega između. Stub kuće smatrajte mapom na nebu, sa planetima koje se neprestano kreću od kuće do kuće. Kad ste rođeni, svaka je planeta bila u određenoj kući i te se kuće mogu videti u vašoj natalnoj karti. Hajde da vidimo šta svaka od njih zapravo oslikava!

Prva kuća

Prva kuća predstavlja vas u trenutku rođenja. Tačnije ona oslikava vaš karakter, fizički izgled, stav i druge svojstvene osobine. Planete i znakovi pronađeni u prvoj kući imaju ogroman uticaj na vašu ličnost. Ovo polje smatra se najznačajnijim jer otkiva naše predispozicije i osnovne karakteristike.

Druga kuća

Prvenstveno se odnosi na imovinska pitanja, materijalnu sigurnost, profit i prosperitet. Kako ćete napredovati u karijeri, koliku zaradu ćete ostvariti, kupovina tj. prodaja nekretnina i uopšte sticanje materijalnih vrednosti deo je ovog polja.

Takođe, ovo polje u natalnoj karti odnosi se i na postojanje određene vrste talenta kod pojedinca. Pre svega to su osobe čija profesija ima veze se javnim poslom (voditelj, pevač, govornik).

Treća kuća

Treća kuća predstavlja više stvari. Ona se odnosi na vaš stav, intelekt i komunikaciju sa drugima, braću, sestre, prijatelje, komšije. Takođe, ona predstavlja i vaše obrazovanje. Povezana je sa praktičnim i intelektulnim sposobnostima osobe. Odnosi se na to kako će se neko snaći u poslu, tokom školovanja, da li će dobro obavljati radne aktivnosti i sl.

Četvrta kuća

Četvrta kuća na prvom mestu predstavlja porodicu i dom. Označava vaše detinjstvo, osećanja tokom perioda odrastanja i sve što je vezano za taj period. To nije sve jer ova kuća prezentuje i tajne i misterije, ali i početak i kraj.

Peta kuća

Ovo polje se pre svega odnosi na potomstvo, decu generalno i vaš odnos prema njima. Takođe, označava i ljubav, seksualnost, ali i strast i to ne samo prema osobi suprotnog pola već i u određenim porocima kao što je kocka. Ova kuća se pre svega vezuje za pozitivne događaje. Ipak u kombinaciji sa nekim nepovoljnim aspektima, može doći do određenih problema kao što su problemi sa decom i u ljubavi zbog prevara ili nekih drugih okolnosti.

Šesta kuća

Posao, radna sredina, odnos prema saradnicima i nadređenima su ono što oslikavaju ovo polje. Ovo svakako nije zanemarljivo, s obzirom na činenjicu da svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kad zapošljava. Osim toga, ova šesta kuća se odnosi i na vaše opšte zdravlje.

Sedma kuća

Ova kuća odnosi se pre svega na odnos sa partnerom i brak. Može vam ukazati na to šta je potrebno za dugovečnost i istrajnost u vezi.

Osma kuća

Ovo polje uglavnom se vezuje za negativne događaje kao što su smrt, povrede, porodična prokletstva, generalno neprijatne situacije sa kojima se svi u manjoj ili većoj meri, tokom života susrećemo.

Deveta kuća

Deveta kuća ili kako je drugačije nazivaju kućom mudrosti, označava obrazovanje, moralne vrednosti i naše vrline. Vezuje se i za putovanja, ali i za religiju.

Deseta kuća

Odnosi se pre svega na vaše poslovne uspehe, ambicije, ugled i mesto u društvu. U zavisnosti od planeta koje se nalaze u ovoj kući, zavisiće i vaš trnoviti put kojim je potrebno proći kako biste konačno stigli do uspeha. Ukazaće vam na mnoge prepreke i odricanja koje morate proći kao bi spoznali konačno tajne uspeha na poslu.

Jedanaesta kuća

Polje koje označava prijateljske i ljubavne odnose i nesebično davanje onima koje volite.

Dvanaesta kuća

Vezuje se za tužna dešavanja, uglavnom sa negativnim ishodom. Smrt, gubitak novca, neslaganja i žučne rasprave. Takođe, ovo polja predstavlja i prošli život.

Tumačenje planeta

Za određivanje karaktera i sudbine, položaj planeta i njihovo kretanje u Sunčevom sistemu, smatraju se najvažnijim za određenu osobu jer zapravo one su te koje daju u astologiji pravo značenje. Tumači se uticaj retrogradnog Merkura, Venera u Škorpiji itd.

Sunce

Sunce simbolizuje našu svrhu postojanja i lični identitet. Ovo živo nebesko telo predstavlja naš ego, poimanje samog sebe i opšte sklonosti.

Mesec

Mesec predstavlja naš emocionalni unutrašnji svet. Dok sunce izlaže naše spoljašnje iskustvo, mesec simbolizuje ono ispod površine. Predstavlja duhovno povlačenje našeg najprivatnijeg ja.

Merkur

Unutar astrologije, Merkur predstavlja komunikaciju. Dok mesec odražava naše emocije, Merkur odražava logiku i racionalnost. Koristi svoj intelekt i neumoljivu znatiželju za analizu, razvrstavanje i klasifikaciju, pomažući nam u sintezi složenih ideja.

Venera

Nazvana po očaravajućoj rimskoj boginji, Venera je živahna planeta koja predstavlja lepotu, ljubav i novac. U tradicionalnoj astrologiji poznata kao dobročinitelj (Jupiter je drugi dobročinitelj), Venera ima povoljan uticaj. Najsretnija je prilikom luksuza što podrazumeva upotrebu: predivnih vina, aromatičnih hidratantnih krema, skupih proizvoda za negu kose i sve to usklađuju se sa duhom Venere. Odnosi se na naše interesovanje za umetnost i kulturu, dok njeni romantični osećaji otkrivaju našu idealizovanu percepciju ljubavi.

Mars

Nazvan po rimskom bogu rata, Mars simbolizuje akciju, odlučnost i agresiju. Njegov strastveni duh često se iskazuje kada se utrkujemo kako bismo ispunili rok, trčimo kako bismo uhvatili let ili se nadmećemo za bolju poziciju na poslu. Mars pruža adrenalin, daje nam energiju i odražava našu fizičku strast i požudu.

Jupiter

U tradicionalnoj astrologiji Jupiter simbolizuje bogatstvo, filozofiju, obilje i duhovnost. Ova planeta upravlja širenjem, podstičući nas da proširimo svoj opseg i vidike kroz filozofiju, duhovnost i obrazovanje.

Saturn

Saturn predstavlja naporan rad i profesionalna dostignuća. Međutim, u lošem danu Saturn može biti oštar i neemotivan, prisiljavajući nas da učimo kroz tešku ljubav i teške izazove. Iako ova planeta na neobičan način pokazuje svoju naklonost, Saturn ima na umu naš najbolji uticaj. Jednostavno želi da igramo po pravilima.

Uran

Uran simbolizuje tehnologiju, pobunu i inovacije. Ova planeta mrzi pravila i uvek želi olakšati revolucionarne, dinamične promene. Uran može imati iznenađujuće učinke i pokazati vam kako da sa lakoćom prevazićete prepereke koje ponekad izgledaju nerešivim.

Neptun

Nazvan po rimskom bogu mora, Neptun upravlja čarobnim, tajanstvenim prostranstvom duhovne nepoznanice. Njegova moć podstiče fantazije i maštu što vam omogućava da svoju kreativnost u potpunosti razvijete. U dobrom danu, neptunska energija izuzetno je kreativna i psihički snažna. Međutim, po lošem danu Neptun može postati zabluda i pobeći.

Pluton

Pluton odražava moć, transformaciju, uništavanje i regeneraciju. Nazvano po rimskom bogu podzemlja Had, u grčkoj mitologiji i njegova snaga je utemeljena u mraku. Pluton nas podseća na to da ukoliko želimo promene, moramo se najpre osloboditi prošlosti.

Tumačenje znakova

I za kraj nam je još ostalo da se posvetimo tumačenju znakova i saznamo nešto više o njihovim karakteristikama. Ovan je energičan i borben, uvek spreman za akciju, željan brzine, takmičenja i dokazivanja. Bik je snažan i pouzdan, ljubitelj svega što je lepo, zaštitnički nastrojen prema ljudima koje voli, sposoban i kao takav može puno toga da postigne na poslovnom planu i doprinese u materijalnom smislu. Blizanac je oštrouman, izražajan, društven, komunikativan i uvek spreman za dobru zabavu.

Rak je sentimentalan, intuitivan, empatičan, privržen porodici koja mu znači sve na svetu. Lav je dramatičan, kreativan, izuzetno voli da bude u centru pažnje i da se sve vrti oko njega. Ljudi u znaku Device su nežni, oprezni, humani, sa izuzetno dobro razvijenim osećajem za govor i pisanje. Vage su pravične, miroljubive, vole da sve drže pod kontrolom, ne podnose samoću. Osobe u znaku Škorpije su odlučne, prodorne, strastvene, dok su Strelci energični, radoznali, ekstroverti, optimiste i entzijasti.

Jarac je nezavistan, preopterećen sigurnošću, smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka. Vodolija s jedne strane zna biti mirna i povučena, a opet energična i ekscentrična. Ribe su  izuzetno emotivne, umetnički nadarene, fantastični prijatelji.

Natalna karta nas može uputiti na pravi put što se tiče mnogih životnih izbora. Može vam pomoći da odredite kako se najbolje uklapate u radni svet, ukazati na mnoge stvari što se tiče ljubavi, odnosa sa prijateljima, porodicom, pomoći da se osvrnete na zdravstvene signale kako biste sprečili da dođe do nečeg ozbiljnijeg i generalno ukazati šta možete učiniti da dodatno osvetlite svoj put. Sve zavisi od položaja planeta i zvezda, što znači da bi vaš put mogao biti potpuno drugačiji od bilo koga koga poznajete. Naše karte rođenja pomažu nam da prepoznamo svoju individualnost i osećamo se dobro u svojoj koži.

Sveobuhvatnim tumačenjem svih navedenih parametara dobija se precizna slika nečijeg života. To se odnosi kako na događaje koji su se desili, ali i na one koji tek slede. Ipak savetujemo vam da se ne opterećujete preterano svim što ste čuli i da se ne trudite da živite po tome. Mnogo toga zavisi od naših odluka pa na određene stvari možete pozitivno uticati i promeniti ih na bolje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....