PERIOD VENERE U ŠKORPIJI- SPAS ILI SUNOVRAT ?!

Venera je napustila znak Vage 09. septembra i prešla u mračnu i tajanstvenu Škorpiju, gde će se zadržati sve do prvih dana 2019. godine, uz periode retrogradnosti. Venera u Škorpiji budi tamnu stranu pa iako će mnogi ovo shvatiti kao sinonim za sigurnu kartu u odnosima, planeta ljubavi je u ovoj poziciji u egzilu (izgonu) što znači da se u Škorpiji ne oseća dobro.

Venera vlada ljubavima, odnosima, novcem i ličnim vrednostima, simbol je ženstvenosti i plodnosti. Ona je slika našeg doživljavanja života. Škorpija vlada velikim ciklusima života i smrti, našim nasleđem, stvarima o kojima ljudi nikada ne govore – seksom, finansijama, tabu temama. Škorpija vlada najmračnijim uglovima naše psihe – instinktima, našim refleksima, našim tajnim željama.
Škorpija zna da mora da živi jer je to jedini izbor pored smrti.
Ovde je slika o ljubavi iskrivljena, ovde za balans i toleranciju nema mesta (što je bio slučaj kod Venere u Vagi).
Ulaskom Venere u znak Škorpije budi se ovaj tip energije. Nema mlakih i površnih osećanja. Budite spremni na sve ili ništa, na potpunu predaju ili na gubitak. Mnogi od nas će magnetski biti privučeni ili će sami privlačiti.
Što više zaronimo u dubine, stvari će nam postati jasnije. Ovo je jedna od najjačih Venera, Venera koja ne trpi slabost, koja zazire od površnosti, koja se ne plaši da iskopa mračnu stranu stvari, koja je spremna na sve ili ništa. Sve radi intenzivno, intuitivno oseća i prodire do same suštine stvari. Ona je ta koja “vidi” ono što ostatku sveta nije očigledno.
Iskoristite ovaj period da biste razmislili o kvalitetu svog života. Razmislite šta volite, šta vam stvarno donosi zadovoljstvo. Pronađite razloge za probleme u ranijim ili trenutnim odnosima. Ovo je mesto gde se ponovo pojavljuju stara pitanja u odnosima, a koji će vam pomoći da izbrišete prošlost kako biste napravili prostor za nove odnose.
Imaćete dovoljno vremena da preispitate svoje odnose, posebno one najbliže i najintimnije. Čak i samo razmišljanje o starim partnerima pomoći će vam da uklonite karmični prtljag i oslobodite opterećenje.
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...