Žensko preduzetništvo kao šansa za uspeh: Da li znate šta može značajno da ugrozi vaše online poslovanje?

Žensko preduzetništvo kao šansa za uspeh: Da li znate šta može značajno da ugrozi vaše online poslovanje? U današnje vreme se više nego ikada radi na podizanju svesti o ohrabrivanju žena u poslovnom svetu. Statistika pokazuje da se žene češće nego pre odlučuju da započnu sopstveni biznis. Ovome doprinosi i veliki broj subvencija koje imaju za zadatak da podstaknu žene da započnu posao i izgrade ga od starta. Prisustvo muške populacije u industriji kojom se bave ume da bude zastrašujući faktor kod žena. Ipak, uz praćenje trendova i promena u poslovnom svetu, može doći do odličnog uspeha kada je žensko preduzetništvo u pitanju.

Pojam i značaj preduzetništva

Kod muškaraca je pojam preduzetništva u većini slučajeva vezan za igru moći. Kada su, pak, žene u pitanju, ovde se misli na nekoliko stvari. Preduzetnica je žena koja je uspešna poslovna žena koja gradi sostveni biznis i karijeru. Pored toga, žene uglavnom ulažu više u vođenje sopstvenog biznisa i često se ovo odnosi na pristup koji imaju prema poslu. Više pažnje obraćaju na detalje, posvećuju se svim aspektima posla ali i traže načine da unaprede svoje poslovanje. Sve ovo je propraćeno ostalim životnim ulogama koje su sastavni deo života te balansiranje svih obaveza predstavlja pravi izazov.

zensko-preduzetnistvo-kao-sansa-za-uspeh-da-li-znate-sta-moze-znacajno-da-ugrozi-vase-online-poslovanje
Uspešna preduzetnica

Žensko preduzetništvo kao šansa za uspeh: Da li znate šta može značajno da ugrozi vaše online poslovanje?

Ulaganje u digitalni marketing

Danas je SEO osnova svakog posla i ukoliko želite da budete prisutni na tržištu, morate se reklamirati. Ukoliko posedujete sajt i preko njega prodajete proizvode ili nudite usluge, potrebno je da dođete do što većeg broja potencijalnih klijenata ili kupaca. U osnovi svakog posla je reklamiranje, pogotovo ukoliko želite da vaš posao raste i napreduje. U saradnji sa marketinškim timom, kreirajte kampanju koja će vas dovesti ispred konkurencije. Pored toga, treba da predstavite vaš brend u najboljem svetlu kako biste bili priznati i prepoznati.

Praćenje novina u digitalnom svetu –Žensko preduzetništvo kao šansa za uspeh: Da li znate šta može značajno da ugrozi vaše online poslovanje?

Kada ste preduzetnica, potrebno je da pratite sve novine u svetu online poslovanja. Jedna od najvećih novina je najavljena za 1. jul ove godine i tiče se Gugl analitike. Ukoliko pratite aktivnost na vašem sajtu i želite da koristite te podatke kako biste unapredili posao, razmislite o značaju praćenja podataka. Prelaskom na novu platformu koja je kreirana imajući u vidu vlasnike ecommerce sajtova, dobijate mnogo prednosti. Kada je u pitanju podešavanje kompletne platforme GA4 za ecommerce, prvi korak je podešavanje naloga. Nakon toga dolaze brojni benefiti za vas i vaš posao.

zensko-preduzetnistvo-kao-sansa-za-uspeh-da-li-znate-sta-moze-znacajno-da-ugrozi-vase-online-poslovanje
Preduzetnica kreira online sadržaj

Kreiranje interesantnog sadržaja

Danas je sadržaj suština svega što se nalazi u virtuelnom svetu. Bilo da se radi o video zapisu ili tekstu, potrebno je da sve bude u skladu sa kvalitetom koji promovišete. Posvetite više pažnje sadržaju koji plasirate i videćete koliko će vam novih poseta doneti na mesečnom nivou. Ukoliko se malo posvetite istraživanju tržišta i vaših korisnika, možete da kreirate sadržaj zasnovan upravo na ovim podacima. Ovakva situacija dodatno zaokružuje celu priču oko vašeg posla i dopunjuje izgled i sadržaj vašeg sajta. Razmislite o izgledu vašeg sajta i koliko on prati poruku koju želite da pošaljete.

Žensko preduzetništvo kao šansa za uspeh: Da li znate šta može značajno da ugrozi vaše online poslovanje?

zensko-preduzetnistvo-kao-sansa-za-uspeh-da-li-znate-sta-moze-znacajno-da-ugrozi-vase-online-poslovanje
Rizici u ženskom preduzetništvu

Potencijalni rizici

Vođenje posla znači i suočavanja sa brojnim rizicima. Ovde se uglavnom misli na sve ono što može da usporava vaše šanse za napredak. Na prvom mestu se nalazi proces zapošljavanja koji je teži kada je žensko preduzetništvo u pitanju. Žene se ređe shvataju ozbiljno i tokom razgovora za posao ne zauzimaju uvek čvrst stav kada je tok intervjua u pitanju. Finansiranje predstavlja još jedan segment posla koji može da bude problematičan kada je online poslovanje u pitanju. Žene više rizikuju i pri otvaranju posla, ali i prilikom finansiranja i ulaganja u proširenje posla.

Žensko preduzetništvo tek treba da doživi pravi procvat kod nas. Sve više žena se odlučuje za ulazak u poslovni svet i preduzetničke vode. Sve ovo će dovesti do smanjivanja potencijalnih problema na koje nailaze i ohrabriti i druge žene da se i one oprobaju u poslovnoj industriji.

Autor: Ljiljana Bugarin

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...