Zašto je važno da putujete sami sa svojim partnerom? (I putujete sami)

Zašto je važno da putujete sami sa svojim partnerom? (I putujete sami)

Odlazak na put samo sa partnerom s vremena na vreme je nešto čime treba da častite sebe. Nazvaću to “poslasticom” ili “luksuzom”, jer je to nešto što možete, a ne morate da uradite; ali, u stvari, mislim zaista da je neophodno.

Kad dođu deca, život postane magičan i toliko bolji na mnogo raznih načina. Ali u početku ste bili samo vas dvoje i zajedno ste uživali u različitoj dinamici.

To što poželite da se opet ponekad osetite tako ne znači da biste želeli da se vratite u vreme. Već samo da treba da napunite baterije. Treba da se podsetite (oboje) da iako su deca sada tu, vas dvoje zaslužujete da se posvetite samo jedno drugom. Pa makar na par dana, kako biste nastavili da pružate sve ono što pružate svojoj deci i celoj vašoj porodica.

Ovo važi za sve roditelje. Bez obzira da li imaju jedno ili troje dece. I bez obzira da li je dete sa posebnim potrebama ili ne.

Moj suprug i ja smo u braku osam godina, a roditelji smo skoro šest.

Kao što već znate iz Naše priče, tih šest godina su bile godine pune izazova. Ne samo zbog Joaninog stanja, već i zbog promene zemlje, perioda prilagođavanja, itd.

Svesni smo da osim što treba da obezbedimo Joanu i pružimo joj sve što možemo (materijalno, emocionalno i medicinski), moramo da brinemo i o sebi i zaista ponekad budemo sami čak i dva dana.

Otkako smo se preselili u Nemačku, bili smo na zajedničkom vikendu u Hagu, u Holandiji, u Zagrebu (Bruce Lipton iskustvo), i Vinterbergu (ski-centar u centralnoj Nemačkoj). Pre dve godine smo takođe boravili pet dana u Egiptu. Planiramo i kraće putovanje u Hrvatsku u avgustu, za koje ne znamo da li će se ostvariti, s obzirom na situaciju u svetu. Nadamo se da hoće:).

Živimo u Nemačkoj pet godina, i u proseku smo putovali jednom godišnje na 2-3 dana i jednom malo duže.

Zadovoljna sam ovom činjenicom s obzirom da je situacija sa Joanom bila veoma osetljiva.

Izazov je pronaći nekoga ko će se brinuti o njoj dok nas nema. Postoje lekovi, specifičan način ishrane i hitni scenario ako dođe do napada sa kojima negovatelj mora da bude upoznat. Osim što smo išli zajedno na putovanja, moj suprug i ja smo uvek mogli da se organizujemo da svako od nas dvoje negde ode sam na nekoliko dana.

Ići sam sa prijateljima na vikend je takođe veoma lepo, a može vam doneti i mnoge koristi.

Zašto je važno da putujete sami sa svojim partnerom? (I putujete sami)

Lepo je biti odsutan nekoliko dana, biti sa prijateljima i zabaviti se.

Nema potrebe da se osećate krivim ako vam je potrebna pauza.

Vaše odgovornosti nisu samo prema vašoj deci, već i prema samima sebi. Vaše blagostanje je važno kao i održavanje vaše veze živom. Takođe, zaslužujete da se odmorite na odgovarajući način.

Pošto ste postali roditelj deteta sa posebnim potrebama, vaše mogućnosti za odmor su postale ograničene.

Morate da izaberete destinaciju koja nije tako udaljena i kojoj je lako pristupiti. Mnogo uslova mora biti ispunjeno da biste imali ugodan opuštajući odmor kakav zaslužujete.

Kada vi i vaš partner idete na put, tu ste samo vas dvoje i nije tako komplikovano sve organizovati. Ne morate toliko da pauzirate (ako putujete automobilom), možete da putujete u bilo koje doba dana, izaberete redovan smeštaj itd.

Mnogo je koristi od zajedničkog putovanja sa partnerom, na primer, možete da izaberete destinaciju sa svoje liste i da sve vreme budete zajedno. Možete da idete u duge šetnje, na zabavu, da ostanete budni do kasno, budete spontani i ne morate da planirate sve obroke za dan. Opušteno je i bez stresa.

Donosi mnoge koristi, kao što su:

Nova snaga 

Vraćate se odmorni i spremni za nove izazove. Vaši nivoi energije su ponovo visoki.

Nove ideje 

Vrlo je verovatno da ste došli do novih ideja nakon što ste proveli neko vreme razmišljajući i analizirajući kakve su stvari bile do sada i šta možete da uradite ili novo u svom svakodnevnom životu.

Jasnost 

Sve je lakše nakon što se malo odmorite. Razmišljate jasnije.

Osećaj opuštenosti i zadovoljstva

A to vas odmah dovede u bolje raspoloženje.

Kratko putovanje sa svojim partnerom je dobro za vezu. Važno je održati varnice. Važno je da vaša veza bude jaka. Da se ​​podsetite zašto ste uopšte želeli da budete zajedno i da razgovarate o svom životu. Pored toga, moći ćete da date do znanja jedno drugom koliko cenite sve što onaj drugi unosi u vezu.

Važno je jednostavno se zabavljati.

Na kraju, želela bih da iskažem posebnu zahvalnost obema Joaninim bakama, njenim tetkama i ujacima. Bez njih, nijedno naše putovanje ne bi moglo da se ostvari.

Pošto pričamo o putovanjima, nadam se da ćete mi pisati u komentarima o svojoj omiljenoj destinaciji.

Zašto je važno da putujete sami sa svojim partnerom? (I putujete sami)

Čuvajte se!

Autor: Maya Stoychevski, Life coach and coach for special parents

Preuzeto sa: mayastoychevski.com

Tekst: Why is it important to travel alone with your partner? (And travel alone)

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...