Bruce Lipton – moje iskustvo

Bruce Lipton – moje iskustvo

Pre nekoliko godina neko mi je preporučio knjige koje je napisao dr Joe Dispenza, kao i snimke sa njegovim govorima. U svojoj knjizi “Vi ste placebo,“ on objašnjava moć ljudskog uma i šta sve možemo kreirati ako vežbamo svesno razmišljanje. Ako bih morala da opišem celu knjigu od 300 stranica u jednoj rečenici, rekla bih: “Dobijate ono u šta verujete.“

Nakon što sam odgledala nekoliko njegovih videa, videla sam da i drugi naučnici objašnjavaju kvantnu fiziku, a među njima je i dr Bruce Lipton.

Bruce Lipton – moje iskustvo

Moj muž i ja uživamo slušajući ova naučna objašnjenja da svako ljudsko biće svesno ili nesvesno kreira svoju stvarnost. Svako treba da odluči da li se pronalazi u ovim idejama ili ne. Meni više mira donosi pomisao da sama kreiram svoj život nego da me Bog kažnjava, jer sam učinila neki strašan greh, pa sada moje dete i ja moramo da patimo. Lični razvoj se zasniva na ideji da možemo izabrati da ne budemo žrtve okolnosti. Možete koristiti alate i metode da promenite programe i uverenja koji vam ne služe i na taj način poboljšati svoj život.

Primetila sam manja poboljšanja u svojoj svakodnevici.

Osećam se bolje, a moji odnosi sa ljudima koji me okružuju su se drastično poboljšali. Razmišljala sam o tome, napravila neke male promene kao što su meditacija i vežbanje ujutru, a uveče sam zapisala na čemu sam zahvalna.

Moj suprug i ja smo saznali da dr Bruce Lipton dolazi u Evropu da drži dvodnevno predavanje. Bila je to prilika da naučimo nešto i provedemo vikend zajedno. Joana je, naravno, ostala sa svojim bakama. Odlučili smo da odemo.

Ako niste čuli za doktora Bruca Liptona, potražite njegove snimke na YouTube-u. Naslovi su obično nešto tipa „Kako da reprogramirate svoj podsvesni um.“ Glavna ideja njegovog učenja je da programi koje nosimo u podsvesti određuju naše ponašanje i način života.

Bruce Lipton – moje iskustvo

Neki naučnici kažu da ono što dr Bruce Lipton tvrdi nije naučno dokazano. Nisam naučnik, i nemam vremena i volje da sve ovo učim i testiram. Rešila sam da uložim malo vere i sledim predložene principe i ideje. Nisam imala šta da izgubim. To su bile ideje pozitivnog razmišljanja, preispitivanja programa koje nosim sa sobom od detinjstva, dobijanja informacija koje mi služe i isprobavanja novih taktika za reprogramiranje. Samo sam htela da vidim šta će se desiti.

Tog vikenda u Zagrebu smo se sjajno proveli. Let nije kasnio, a smešta je bio blizu zakazanog predavanja. Vreme je bilo predivno. Razgledali smo grad i uživali u zajedničkom vremenu.

Predavanje je bilo fantastično.

U publici je bilo preko 800 ljudi, a dr Bruce Lipton je bio dočekan velikim aplauzom. Bila sam jako uzbuđena što sam tamo. Prvog dana je bilo uvodno predavanje od 3 sata.

Pričao je o filmu “Matriks”. Ideja o tome kako smo mi kreatori sopstvenih života nije „new age“, već nauka. Svi možemo da kreiramo život kakav želimo, ali to ne radimo jer nosimo programe koji nas sprečavaju u tome: moć je u povećanju našeg znanja.

Znanje je moć, a nedostatak znanja je nedostatak moći.

Rekao je da je mit da biološki procesi koriste Njutnovu fiziku. Tačan odgovor je po njemu: biološki procesi koriste kvantnu fiziku.

Rekao je da je mit da geni kontrolišu biologiju. – Epigenetika kontroliše biologiju. Mit je da je evolucija slučajan proces; evolucija je proces prilagođavanja. I to nije opstanak najsnažnii – već tačnije: opstanak najprilagođenijih.

Dok smo deca, počinjemo da usvajamo programe i ograničavajuća verovanja porodice i okoline. Kad odrastemo, već smo razvili rigidna uverenja. Ali kako možemo imati kruta uverenja kada se sve u Univerzumu menja? Dr Lipton je rekao nešto što mi se veoma dopalo i sa čim se slažem: „Rigidnost stvara probleme“. Ljudi imaju neku vrstu uverenja o nečemu ili nekome i drže ga se bez obzira na sve, ne gledajući to iz drugog ugla, i to im uvek stvara probleme. Bila sam štreberski raspoložena, pa sam vodila beleške. Neke ću vam ovde predstaviti. Predavanje je nastavljeno drugog dana.

Zatim smo čuli dugo i detaljno objašnjenje o energiji i proteinima (svaka ćelija sadrži proteine) i protein+signal = ponašanje. Dr Lipton je dalje objasnio kako naša verovanja kontrolišu našu biologiju i kako imamo moć da promenimo uverenja. Za više o ovoj temi, pogledajte snimke na YouTube-u.

Svidelo mi se objašnjenje naših emocija ljutnje, stresa, pritiska, ljubavi, straha, radosti…

To su simptomi, i nisu tu da nas uznemiravaju, već da nam daju informacije o našim telima. Dopalo mi se i kada je objasnio da kada smo zaljubljeni proizvodimo dopamin, oksitocin, vazopresin i hormon rasta. Kada smo u strahu, proizvodimo kortizol, norepinefrin, citokin i histamin, to jest hormone stresa.

Bruce Lipton – moje iskustvo

On kaže da je funkcija našeg uma da stvori sklad između naših verovanja i naše realnosti.  U tom smislu, ako verujete da nešto možete – onda možete; a ako ne verujete – onda ne možete. Buda je pre 2.500 godina rekao: “Šta mislimo – postajemo.” Objašnjenje o svesnom i podsvesnom umu je bilo sjajno, kao i ono kako se programi nesvesno stvaraju u dečjem mozgu. Dete posmatra ponašanje drugih. Njegovi programi zavise od toga šta čuje i da li dobija dovoljno ljubavi i pažnje ili je ignorisano. Aristotel je rekao: „Dajte mi dete prvih sedam godina, a ja ću vam dati čoveka.“

Govorio je o važnosti fokusiranja na svoj um. Kako je lutajući um nesrećan um i kako meditacija može mnogo pomoći u tom smislu.

Objasnio je da 95% naših reakcija i navika dolazi iz podsvesti i da moramo da promenimo navike ako želimo da promenimo stvari koje nam se ne dopadaju kod sebe. Na taj način, ponavljanjem novih navika, reprogramiramo svoj um. Svidelo mi se uglavnom kada je govorio o ljubavi prema sebi.

Rekao je da 85% publike ne bi testiralo ove trvdnje i reklo: „Volim sebe“, da vidi kakav osećaj će to izazvati u njima.

Njihov program je „Nisam dostojan/-na ljubavi.“

Dr Lipton je rekao da nauka danas priznaje sledeće:

„Osnovni zaključak nove fizike takođe potvrđuje da posmatrač stvara stvarnost. Kao posmatrači, lično smo uključeni u stvaranje sopstvene stvarnosti. Fizičari su primorani da priznaju da je Univerzum „mentalna“ konstrukcija. Inovativni fizičar Sir Džejms Džins je napisao: „Tok znanja ide ka nemehaničkoj stvarnosti; Univerzum počinje da liči više na veliku misao nego na veliku mašinu. Um više ne izgleda kao slučajni uljez u carstvo materije; umesto toga, trebalo bi da ga pozdravimo kao tvorca i upravnika carstva materije. Prebolite to i prihvatite neosporan zaključak. Univerzum je nematerijalno-mentalno i duhovno.“ R.C. Henri, profesor fizike i astronomije na Univerzitetu Džon Hopkins, rekao je:

Mi nismo samo um i telo. Mi smo um, telo i duh.

Sve što nam se ne sviđa kod sebe, možemo da promenimo.

Naši umovi su jako moćni.

Sve informacije gore navedene su glavni zaključci (rekla sam da sam bila štreberski raspoložena). Predavanje je bilo uzbudljivo, puno humora i primera iz svakodnevnog života. Seminar je bio veoma inspirativan.

Pre seminara smo suprug i ja slušali video-snimke.

A jednom videu smo čuli da se promenom načina razmišljanja i reprogramiranjem uma može čak izlečiti bolest.

Išli smo na seminar u Zagreb da naučimo nove stvari, ali smo se nadali i da ćemo čuti da li možemo nešto da učinimo za Joanu.

Tokom jedne od pauza moj suprug se približio dr Liptonu i upitao ga: „Kako da reprogramiramo Joaninu podsvest kad ona ne razume reči? Da li je to uopšte moguće?“

Nikada neću zaboraviti sa koliko entuzijazma je dr Liptona rekao: „Apsolutno! Apsolutno!

Možete da razgovarate sa njom, da joj šaljete pozitivne vibracije. Ni vi, ni bilo ko iz vašeg okruženja ne treba da je sažaljevate. Ne posmatrajte je kao jadnicu. Svaki dan joj govorite koliko je moćna, koliko je jaka. Recite joj da može da bude ko god želi. Pružite joj ljubav i podršku.“

Bilo je nečeg izuzetno motivišućeg u načinu na koji je to rekao. Već smo joj govorili pozitivne afirmacije i da je mnogo volimo.  Sada smo jedva čekali da dođemo kući, da je zagrlimo i kažemo joj: „Tako si jaka. Tako si moćna. Verujem u tebe i ponosim se tobom. Znaš šta treba da radiš, i sigurna sam da ćeš naći način da budeš ko god želiš“.

Samo da razjasnim, dr Lipton nije rekao: „Uradite ovo i biće izlečena.“

Rekao je samo da veruje da čak i dete sa oštećenjem mozga ima šansu u pozitivnom okruženju. Lično mislim da se ona i svi ostali mogu izlečiti od svih bolesti. Ništa nije nemoguće. A ako to treba da se desi, to će biti u pravom trenutku. Postoji Proces, i ja biram da verujem tom Procesu i da verujem da će sve doći u pravo vreme. Verujem u Proces jer verujem da je nešto bolje uvek ispred nas.

Znam za eksperimente na biljkama. Uzmite jednu biljku i razgovarate sa njom svaki dan; kažite joj da je volite i da je prelepa. Drugoj biljci kažite da je ružna i da je mrzite. Prva biljka će da poraste zelena i lepa, a druga će ostati zakržljala i na kraju uvenuti.

Isti eksperimenti se rade sa vodom. Ovo je objašnjeno u skoro svim dokumentarcima o vodi. Kristali vode u okruženju ljubavi, posmatrani pod mikroskopom, u ispravnom su obliku, a u stresnom okruženju su tamni i bezoblični.

Ako to važi za vodu i biljke, zašto ne bi i za ljude?

Biram pozitivan stav jer se tako osećam dobro pored svih ostalih pozitivnih efekata. To me čini smirenom, srećnom i ispunjenom. Kada kažem, „Zahvalna sam za____“, osećam da sam na ispravnom putu.

Bruce Lipton – moje iskustvo

Autor: Maya Stoychevski, Life coach and coach for special parents

Preuzeto sa: mayastoychevski.com

Tekst: Bruce Lipton Experience

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...