Zašto je ulaganje u marketing investicija a ne trošak?

Imate sjajnu ideju za pokretanje posla ili već imate razvijeno poslovanje? Da biste uspeli u modernom poslovnom svetu, veoma je važno da budete prisutni u online svetu. Potrebno je da imate prezentaciju na webu kako bi se vaše poslovanje shvatilo ozbiljno a za ugled firme je važan kvalitet proizvoda i usluga koje plasira.

“Koliko treba da potrošim novca na marketing?”, pitate se.

Da li je dovoljno odvojiti 15% od ukupnog prinosa ili je 50% možda previše? Nažalost, ne postoji univerzalan odgovor. Uz pametnu organizaciju, malo uloženog truda i vremena čak i manja početna investicija može dati odlične rezultate.

Brendiranje je izuzetno važna stepenica u svakom poslovanju, a marketing je srce svakog uspešnog biznisa. Svaki pametan marketinški plan pokriva sledeće elemente: advertajzing, odnose sa javnošću, promociju i prodaju. U okviru marketinškog budžeta potrebno je uraditi optimalnu raspodelu sredstava. Kompanija mora jasno odrediti na koji će način upotrebiti marketinška sredstva, a na osnovu toga koji cilj i u kom roku želi da ostvari.

marketing

Ako želite da imate uspešan biznis, usluge i proizvodi koje nudite moraju postati dobro poznate željenoj publici, ne bi li neke od ciljanih profila pretvorili u vaše mušterije. Ako vaš posao nije poznat zajednici i ako nemate aktivnu komunikaciju sa svojim klijentima, onda je idealan momenat da počnete sa korišćenjem raznih marketinških strategija, kako biste stvorili svest o vašem brendu, uslugama i proizvodima kod željene mase.

Ukoliko se publici predstavite kao neko vredan pažnje, vaša firma će imati više šanse za uspeh. I kako vaša reputacija bude rasla, tako će rasti i vaš biznis.

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...