Zašto je ulaganje u marketing investicija a ne trošak?

Imate sjajnu ideju za pokretanje posla ili već imate razvijeno poslovanje? Da biste uspeli u modernom poslovnom svetu, veoma je važno da budete prisutni u online svetu. Potrebno je da imate prezentaciju na webu kako bi se vaše poslovanje shvatilo ozbiljno a za ugled firme je važan kvalitet proizvoda i usluga koje plasira.

“Koliko treba da potrošim novca na marketing?”, pitate se.

Da li je dovoljno odvojiti 15% od ukupnog prinosa ili je 50% možda previše? Nažalost, ne postoji univerzalan odgovor. Uz pametnu organizaciju, malo uloženog truda i vremena čak i manja početna investicija može dati odlične rezultate.

Brendiranje je izuzetno važna stepenica u svakom poslovanju, a marketing je srce svakog uspešnog biznisa. Svaki pametan marketinški plan pokriva sledeće elemente: advertajzing, odnose sa javnošću, promociju i prodaju. U okviru marketinškog budžeta potrebno je uraditi optimalnu raspodelu sredstava. Kompanija mora jasno odrediti na koji će način upotrebiti marketinška sredstva, a na osnovu toga koji cilj i u kom roku želi da ostvari.

marketing

Ako želite da imate uspešan biznis, usluge i proizvodi koje nudite moraju postati dobro poznate željenoj publici, ne bi li neke od ciljanih profila pretvorili u vaše mušterije. Ako vaš posao nije poznat zajednici i ako nemate aktivnu komunikaciju sa svojim klijentima, onda je idealan momenat da počnete sa korišćenjem raznih marketinških strategija, kako biste stvorili svest o vašem brendu, uslugama i proizvodima kod željene mase.

Ukoliko se publici predstavite kao neko vredan pažnje, vaša firma će imati više šanse za uspeh. I kako vaša reputacija bude rasla, tako će rasti i vaš biznis.

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...