Venčanje u vreme pandemije – šta raditi i kako ga organizovati

Pandemija nam je svima poremetila planove, a oni koji su ove godine doneli važnu životnu odluku da stanu na ludi kamen, i obeleže ovaj važan događaj uz porodicu i prijatelje, posebno su osetili posledice socijalne distance i nemogućnosti održavanja bilo kakvih proslava.

Kako u ovom neizvesnom trenutku slaviti jedan izvestan i predivan događaj kao što je krunisanje ljubavi brakom? Da li je to moguće i koje su alternative standardnih svadbi na koje smo navikli? Pročitajte u tekstu koji sledi.

Ažurno pratite promene mera koje se moraju poštovati 

S obzirom da organizacija svadbe podrazumeva niz aktivnosti koje su zabranjene trenutnim državnim merama za suzbijanje pandemije, morate biti dobro informisani o tome šta će biti moguće a šta ne, i koje mere će popuštati. Ovo može biti prilično zahtevno, pa će vam pomoć pri organizaciji venčanja dobro doći.

Bilo da odlučite da angažujete profesionalce, ili da uposlite vaše najbliže, trebaće vam pomoć da ispratite sve promene i nepredivđene okolnosti koje vas mogu dočekati. Takođe, bilo bi dobro da ne planirate mnogo unapred već da što efikasnije i brže organizujete svadbu. Tu vam profesionalni organizatori venčanja mogu znatno olakšati posao.

Ono što vi možete uraditi je da informišete porodicu i prijatelje da ćete praviti svadbu u prvom pogodnom trenutku koji naiđe, i da od njih tražite povratnu informaciju da li bi mogli da se odazovu pozivu na svadbu u tako kratkom i nepredvidivom periodu. Na taj način ćete moći da predvidite okviran spisak gostiju. 

Organizujte intimno venčanje sa kumovima 

Nikada nije bio idealniji trenutak za intimno venčanje, kada vi i vaša voljena osoba možete da pobegnete od svakodnevice i gužve i uz kumove se venčate na nekoj posebnoj lokaciji. Iako ste možda zamišljali da to bude neka tropska destinacija, sa belim peskom i plavim okeanom, svoju oazu mira možete pronaći i u našoj zemlji.

Postoje mnogi skriveni kutci u našoj zemlji koji mogu biti idealni za kreiranje intimne i romantične atmosfere potrebne za ovakvo venčanje. Možete organizovati da dovedete matičara na određenu lokaciju, odnosno da vi odete u opštinu, a kasnije proslavite događaj uz ručak sa najbližima u nekom restoranu sa lepim poglednom, gde ćete zabeležiti fotografije za uspomenu.

Proslave na otvorenom za porodicu i prijatelje

Došao je trenutak kada nas je situacija primorala da se konačno okrenemo prirodi, da prepoznamo njene benefite i da ponovo počnemo da je cenimo onako kako dolikuje. Zato možete odabrati da svoju proslavu organizujete na otvorenom.

Možete postaviti stolove napolju tako da budu udaljeni dovoljno kako bi se održala socijalna distanca, a postoji i niz prednosti koji dolazi sa organizacijom svadbe na otvorenom, kao što je ušteda novca za svečanu salu koju biste inače morali da zakupite.

Takođe, i ova proslava će biti moguća samo ukoliko prestane mera koja se odnosi na to da nema nikakvih okupljanja. Ova informacija nas vraća na početak – ažurno pratite sve promene, i postepeno u hodu planirajte ovaj događaj.

Svadba u dvorištu – dobra ideja ili ne? 

Možda se ne sećate, ili niste imali prilike da posetite, ali sigurno ste čuli priče o tome kako su mladenci organizovali venčanja u svojim dvorištima i to u velikim šatorima za proslave. Možda u savremenom dobu ovo ne izgleda kao idealna proslava, ali elementi sa ovakve svadbe se mogu implementirati u današnju situaciju.

Naime, ukoliko imate svoje dvorište, ili kuću sa dvorištem na raspolaganje možete organizovati svoje venčanje baš tu. Ovakva proslava bi bila za manji broj zvanica, ali uz dekoraciju, detalje, drage ljude i dobru organizaciju ovakvo venčanje može biti zaista unikatna proslava koja će se dugo prepričavati.

Verujemo da će vam neki od ovih predloga pomoći u tome da ostvarite svoj san i da bez obzira na okolnosti u ovoj godini proslavite početak bračnog života sa voljenom osobom.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...