Vatreni znaci zodijaka – koje su glavne odlike Ovna, Strelca i Lava?

Vatreni znaci zodijaka – koje su glavne odlike Ovna, Strelca i Lava?

Sigurno ste više puta čuli da su Ovnovi odlične vođe, Strelčevi razigrane duše, a Lavovinaravno najveći narcisoidi među horoskopskim znakovima. Međutim, iako većina stereotipa obično biva istinita, složićete se da ste sigurno upoznali nekog vatrenog znaka koji značajno odudara od standardnih predstavnika.

Svaki od horoskopskih znakova zodijaka reflektuje sopstvenu individualnost, autentičnu energiju i unikatnu priorodu. Kako bismo zaista dokučili nečiju ličnost neophodno je da sagledamo kompletnu natalnu kartu te osobe. Lična natalna karta će nam pojasniti individualne razlike između ljudi koji dele isti sunčev znak.

Kako su neke osobine ipak univerzalne, za vas smo spremili kompletan pregled vatrenih horoskopskih znakova kako biste ih bolje upoznali – ukoliko niste sigurni da li ste vi ili vama bliska osoba rođeni kao vatreni znak, uvek možete odraditi online horoskop i tako momentalno saznati.

Pa da počnemo!

Ovan – lider mase

Kao prvi znak zodijaka, Ovan je prvenstveno okarakterisan kao predvodnik društva i pokretač na akciju. Njihova aura zrači sigurnošću i neustrašivošću, što ih čini idealnim  vođama, bilo da je reč o poslovnoj karijeri ili privatnom životu. Oni su rođeni zapovednici jer poseduju karakterističnu energiju koja sa lakoćom šarmira ljude i čini da budu među omiljenima u društvu.

Onog momenta kada Ovan zakorači u prostoriju, graja zastaje i pogledi bivaju upreti direktno u njih.

Planeta koja vlada ovim horoskopskim znakom je Mars, koji je u rimskoj mitologiji predstavljao boga rata, što umnogome sugeriše na pozitivne i negativne osobine Ovna. Kako je Ovan kardinalni znak, odnosno jedan od glavnijih predstavnika zodijaka (pored Raka, Jarca i Vage), dodeljena mu je nepresušna motivacija i želja za konstantim kreiranjem i organizovanjem. Ovan je jedan od najambicioznijih znakova u horoskopu.

Zbog kardinalnog svojstva neguju takmičarski duh i tendenciju da uvek budu prvi ili najbolji u onome što rade. Zdrava doza kompetetivnosti može biti odskočna daska u životu, ali neretko je ona dovedena do ekstrema – u tim momentima su osobe rođene u znaku Ovna čak i toksična po okolinu, jer su gladne pobede i željne priznanja. Ovo je ujedno i jedna od primarnih negativnih osoba ovog znaka zodijaka.

Impulsivnost i u kombinaciji sa nadmetanjem često rezultira u agresiju, što je još jedna negativna osobina ovog znaka. Ovnovi nisu poznati po tome da umeju da priznaju poraz, te često mogu imati brzoplete i nepromišljene reakcije.

Vrlo su direktni u iskazivanju svojih misli i emocija, što je generalno pozitivna odlika. Kao prijatelji su iskreni i lojalni, a kao ljubavni partneri vrlo strastveni u pokazivanju afiniteta.

Strelac – avanturistička duša

Horoskopski znak Strelac je karakterističan po svom neumornom duhu, večitom optimizmu i stvaralačkoj energiji. Kao jedan od promenljivih znakova zodijaka (pored Ribe, Device i Blizanca), krasi ga tendencija da razmišlja izvan ustaljenih okvira i tako sagleda potpuno drugačiju dimenziju stvarnosti.

Ovaj znak oslikava jedinstveni i inovativni pristup promatranja stvari, što ih često čini nepredvidivim i spontanim. Veoma cene svoju slobodu i umetničku notu, te se neretko opisuju kao pravi buntovnici jer se odupiru pravilima, ograničenjima i restriktivnim normama.

Kao živahni i strastveni filozofi, uživaju u dugim raspravama, ali kako im koncentracija nije jača strana – često skaču sa teme na temu u roku od minute. Rođeni su kao avanturisti i istraživači, zbog širokog spektra interesovanja.

Kako su strastveni i komunikativni, njihov moto je “što na umu, to na drumu”.

Zbog svoje neobuzdane prirode, često mogu biti percipirani kao nepristojni ili čak i naporni.  Njihova neopisiva potreba da ispričaju apsolutno sve može biti protumačena kao nekulturna od strane onih koji ih ne poznaju. Međutim, Strelčevi samo imaju neodoljivu potrebu da podele svoja iskustva i misli sa celim svetom.

Zbog svoje dečije naravi, mogu biti poprilično naivni. Njihov vladar je Jupiter, rimski vrhovni bog sreće i energije, što ih savršeno opisuje. Kao prijatelji su puni ljubavi, entuzijazma i srdačnosti, a kao bračni partneri su neizmerna podrška u svakom vašem poduhvatu.

Lav – velikodušni prijatelj

Lavovi su uglavnom poistovećeni sa odlikama kao što su narcisoidnost i dramatičnost, međutim to nisu primarne entiteti ovog znaka zodijaka. Kao jedan od pripadnika fiksnih znakova horoskopa (pored Bika, Škorpije i Vodolije), definiše ih postojanost, odlučnost istrajnost u svojim namerama i odlukama. Porodica je jedna od najvažnijih stavki u životu jednog Lava.

Ovaj znak odslikava šarmantnost, vedrinu, gostoljubivost i srdačnost. Lav je među omiljenim osoba na proslavi ili žurci zbog svog smisla za humor, ali i zbog svoje harizmatičnosti.

Njihova vladajuća planeta je Sunce, što značajno određuje ključne osobine ovog zodijaka. Oni uživajaju kada su u centru pažnje i kada je sav fokus usmeren na njih. Baš kao što je Sunce najsjajnija zvezda, tako je i ovaj znak u centru svih velikih događaja i priča.

Za Lava, svet je njegova pozorišna bina, a on je glavni glumac.

Njegova potreba za dominacijom i kontrolom ponekad može prevazići granice prihvatljivog, pa ga mnogi doživljavaju kao arogantnog i posesivnog. Nije ni tajna da su poznati i po egoističnosti, kao i potrebi da preuveličavaju stvari. Ali, uprkos tome, Lavovi su veoma darežljivi i verni prijatelji. A kao ljubavnici su skloni da partnera obasipaju poklonima, komplimentima i ljubavlju.

Natalna karta nam poručuje da, iako postoje univerzalne osobine kod ovih grupacija znakova, svakako je najvažnije individualno sagledati nečiji astrološki rodni list kako biste zaista upoznali osobu.

Vatreni znaci zodijaka – koje su glavne odlike Ovna, Strelca i Lava?

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...