Tri izazova u pokretanju sopstvenog posla

Tri izazova u pokretanju sopstvenog posla

Želite da pokrenete sopstveni posao? Početak samostalnog posla je veliki izazov za svakog budućeg preduzetnika, ali benefite koje dobijate su zaista sjajni! Naravno da je veliki izazov održati posao ali sam razvoj stresni, to je potpuno tačno.

Često se čini da nema kraja problemima koje treba rešavati. Kako napraviti održivi biznis? Kako napraviti pravi brend od svog proizvoda? Koja je ciljna grupa? Kako celokupan posao organizovati? Kako upravljati finansijama?

Pokretanje sopstvenog biznisa nije lak zadatak ali strpljenje i odlučnost če vam pomoći da ostavrite sve ciljeve koje ste sebi zadale. Navešćemo vam tri velika izazova, ali ovo nemojte da vas obezhrabri! Mi smo ovde da vam ukažemo na eventualne probleme. Svako ko je istinski odlučio da pokrene sopstveni posao uspeo je u svojoj nameri, veći problem od pokretanje je svakao stvoriti održivi sistem rada, ali polako. Hajmo, da vidimo tri izazova.

1.Kako pronaći novac za nabavnu opreme i ulaganje?

Pre nego što uopšte počnete sa traženjem zajma za pokretanje ili vođenje male firme, bilo bi dobro da imate biznis plan, procenu troškova pokretanja i poslovnu projekciju. Potrebno je da prikažete banci vaše planove tako da ona razume zašto je baš vaša ideja primamljiva da pozajmi novac.

Ako uzimanje zajma od banke nije za vas opcija, razmotrite alternativne načine – preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Postoji mera koju nudi NSZ a to je samozapošljavanje i na taj način imate podršku pri pokretanju sopstvenog biznisa. Raspitajte se u lokalnoj filijali kako detaljno funkcioniše ovaj proces. Dobro razradite ideju pre nego što odete u banku ili NZS!

2.Online poslovanje

Ako nemate sajt, vaš biznis ne postoji! Ako se samo setite kada je proglašena epidemija u našoj zemlji mnogi biznisi su se okrenuli ka online funkcionisanju i tako opstali. Vi možete da se promovišete na društvenim mrežama ali imati sajt je pravo blago. Online prisustvo je jedno od najvažnijih alata svakog preduzetnika.

3.Doslednost

U svakoj priči pri pokretenju posla, ističe se da je doslednost jedna od najvažnijih osobina koja može mnogo olakšati poslovanje. Motivacija je tu da pogura, da kada padnemo ustanemo, da se setimo koja nam je bila prva ideja kada smo bili na početku. Doslednost nas jača, ponavljanje rutina iz dana u dana čini nas jačom i boljom organizovanom osobom. Lakše organizujemo vreme jer znamo koji su nam takovi upisani u planer. Doslednost nam jača volju da budemo uspešni I prevaziđemo svaki prepreku na putu.

Tri izazova u pokretanju sopstvenog posla

Autor: Jelena Vučković

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...