Pijaniskinji Andrijani pripala nagrada za najbolji crossover album godine!

Priznanje Balkan Awards 2021 dodeljeno je atraktivnoj dami.

Još jedna u nizu priznatih nagrada ovoj mladoj dami dala je samo vetar u leđa. „To znači da sam uradila nešto lepo i da su ljudi zadovoljni“. – otkrila je atraktivna umetnica.

Kao i svigde u svetu zadnjih par godina izazov za umetnike pretstavlja prerada Božićne pesme. „What child is this“ je Božićna pesma. Ona je stara više 150 godina i skoro svake godine dobija svoj unikatnu preradu i razne instrumentalne verzije.

Ove godine pijanistkinja Andrijana je obradila istu pesmu u klavirsku verziju, a vokal je otpevao slavni producent Deezle iz Amerike. Pesma je promotivno pustena za katolicki Božić. I do danas broji preko 70000 pregleda. Snimljena je na par lokacija LA, Švedska. A producent i režiser iz Makedonij,e Temelko Andreev je spot napravio kao Božićni film.

Andrijana se nada da ce se ova verzija dopasti i publici na Balkanu i da će se nastaviti slušati i za nas Božić.

Andrijana D. Rokvić je prva i jedina klasična crossover umetnica u Švedskoj – koncertna pijanistkinja koja uspeva da klasičnu muziku pretvori iz one dosadne i uspavljujuće, po rečima mlađih generacija, u slušljivu, interesantnu i primamljivu.

Osim skandinavske publike, koja srdačno i toplo prihvata ovu damu za klavirom, Andrijana se komotno može pohvaliti kako se njeno stvaralaštvo sluša u celom svetu, naročito nakon nedavno izdatog albuma sa osam kompozicija, pod nazivom „Chasing dreams“, koji se može preslušati na svim digitalnim platformama.

Međunarodnu karijeru započela je u Malmeu. A višegodišnjim nadahnućem i ljubavlju prema ovoj vrsti stvaranja, uspela je da postane sinonim za klasični „crossover“ u celoj Evropi!

Pored vrhunskog talenta, predivnog izgleda i rada na sebi, ova vrsna umetnica govori čak četiri jezika, i predaje deci u školi za osnovno muzičko obrazovanje.

Počeci nove vrste muziike – „crossover“, datiraju još od vremena kada su se mešali bluz i rok. Iako zapravo pažnju stiču tokom 90-ih, i podrazumevaju kombinaciju klasične muzike sa elementima moderne.

Ovom prilikom Andrijana čitaocima Shine magazina čestita novogodišnje i božićne praznike.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...