Pijaniskinji Andrijani pripala nagrada za najbolji crossover album godine!

Priznanje Balkan Awards 2021 dodeljeno je atraktivnoj dami.

Još jedna u nizu priznatih nagrada ovoj mladoj dami dala je samo vetar u leđa. „To znači da sam uradila nešto lepo i da su ljudi zadovoljni“. – otkrila je atraktivna umetnica.

Kao i svigde u svetu zadnjih par godina izazov za umetnike pretstavlja prerada Božićne pesme. „What child is this“ je Božićna pesma. Ona je stara više 150 godina i skoro svake godine dobija svoj unikatnu preradu i razne instrumentalne verzije.

Ove godine pijanistkinja Andrijana je obradila istu pesmu u klavirsku verziju, a vokal je otpevao slavni producent Deezle iz Amerike. Pesma je promotivno pustena za katolicki Božić. I do danas broji preko 70000 pregleda. Snimljena je na par lokacija LA, Švedska. A producent i režiser iz Makedonij,e Temelko Andreev je spot napravio kao Božićni film.

Andrijana se nada da ce se ova verzija dopasti i publici na Balkanu i da će se nastaviti slušati i za nas Božić.

Andrijana D. Rokvić je prva i jedina klasična crossover umetnica u Švedskoj – koncertna pijanistkinja koja uspeva da klasičnu muziku pretvori iz one dosadne i uspavljujuće, po rečima mlađih generacija, u slušljivu, interesantnu i primamljivu.

Osim skandinavske publike, koja srdačno i toplo prihvata ovu damu za klavirom, Andrijana se komotno može pohvaliti kako se njeno stvaralaštvo sluša u celom svetu, naročito nakon nedavno izdatog albuma sa osam kompozicija, pod nazivom „Chasing dreams“, koji se može preslušati na svim digitalnim platformama.

Međunarodnu karijeru započela je u Malmeu. A višegodišnjim nadahnućem i ljubavlju prema ovoj vrsti stvaranja, uspela je da postane sinonim za klasični „crossover“ u celoj Evropi!

Pored vrhunskog talenta, predivnog izgleda i rada na sebi, ova vrsna umetnica govori čak četiri jezika, i predaje deci u školi za osnovno muzičko obrazovanje.

Počeci nove vrste muziike – „crossover“, datiraju još od vremena kada su se mešali bluz i rok. Iako zapravo pažnju stiču tokom 90-ih, i podrazumevaju kombinaciju klasične muzike sa elementima moderne.

Ovom prilikom Andrijana čitaocima Shine magazina čestita novogodišnje i božićne praznike.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...