Oprema za mobilne telefone koja će vam biti korisna tokom vožnje

Mobilni telefoni su već duži niz godina neizostavni uređaj koji je sa nama u gotovo bilo kom delu dana. Mobilni telefon je sa razvojem tehnologije dobijao i mnoge brojne nove funckije, zbog čega imamo potrebu da ga ne ispuštamo iz ruku i na neki način ga vidimo kao produženi deo nje.

Dok su se prvi telefoni koristili isključivo u komunikacijske svrhe, današnji pametni telefoni mogu da vam, putem aplikacija, pomognu u brojnim problemima svakodnevnice i budu vaš lični asistent. Pa tako, danas, putem mobilnog telefona možete pronać preporuke za najbolje restorane u gradu ili najbržu rutu do posla.

Sa konstantnim korišćenjem mobilnih telefona, razvila se i oprema koja nam pomaže da koristimo ove uređaje nesmetano na različitim mestima kao što je automobil. Veliki broj ljudi provodi veliki broj sati dnevno u automobilu, a mobilni telefoni su gotovono neizostavni gedžet tokom putovanja, ali i vožnje po gradu.

Kao što smo napomenuli, telefon vam može pomoći da nađete najbržu rutu do posla ili drugog grada, a oprema za mobilne telefone vam može pomoći u tome da bezbedno koristite ovaj uređaj onda kada su vam ruke i pažnja fokusirane na vožnju. U nastavku teksta, predstavljamo vam opremu za mobilne telefone koja će vam biti posebno korisna tokom vožnje i koju bi svaki vozač trebalo da poseduje!

#1 Auto punjači – neizostavan deo opreme za mobilne telefone u kolima

Na tržištu mogu se naći kvalitetni punjači za telefone koji će vas dugo služiti, pa je ovakva investicija zaista jednokratna i minimalna, a može vam značajno olakšati život. Cene auto punjača često ne prelaze cenu od dvadesetak evra, pa je ovo ulaganje zaista isplativo, a predstavlja dugoročno rešenje za problem pražnjenja baterije u automobilu.

Budući da telefon koristimo ne samo svakodnevno, već i više sati dnevno, jedan od osnovnih problema sa kojima se suočava veliki broj korisnika jeste i brza potrošnja baterije. Iako je tehnologija napredovala i savremeni pametni telefoni mogu da se koriste duže nego modeli od samo pre par godina, ovaj problem nije prevaziđen.

Baterija telefona vremenom gubi svoju prvobitnu snagu, a naše potrebe za korišćenjem ne opadaju. Zbog toga se dešava da mnogi telefoni ne mogu da izrže zahteve korisnika tokom celog dana i prazne se onda kada su nam najpotrebniji. Kada se to desi onda kada nam je telefon najpotrebniji, kao npr. u vožnji, to može biti veliki problem.

Zbog toga je auto punjač jedan od osnovnih komada opreme za mobilne telefone koje svaki vozač mora imati. Ukoliko koristite GPS ili Google mape u vožnji, ili putovanje koristite za obavljanje razgovora, auto punjačem ćete preduprediti frustrirajuće trenutke kada vas telefon izda kada vam je najpotrebniji.

#2 Držači za telefon i autostalci – preduslov bezbedne vožnje

Držači za telefon i autostalci su oprema koja je takođe jako važna u vožnji. Ova oprema je preduslov bezbedne vožnje i preporučena je za svaki automobil. Budući da nam je fokus u vožnji usmeren na put, a ruke zauzete volanom, u slučaju traženja najbrže rute do posla ili prihvatanja poziva, držači za telefon će vam omogućiti bezbedan multitasking.

Zbog svih mobilnih aplikacija koje pružaju bezbroj informacija, mobilni telefoni su se pokazali posebno korisnim na putovanjima. Danas ovaj uređaj lako menja i najsveobuhvatnije vodiče na svetu, budući da  nam može momentalno preporučiti najpoznatije lokalitete, restorane, muzeje i događaje  u nepoznatom gradu.

Ukoliko se nalazite u kolima na putovanju u nepoznatom gradu, držači za telefon i autostalci biće vaš najbolji prijatelj, jer ćete moći da pratite navigaciju koja se nalazi u vašem vidokrugu bez skretanja pogleda, što bi bio slučaj onda kada bi se telefon nalazio u vašim rukama.

Ova oprema za telefone je zaista neophodna svim ljudima koji često putuju kolima ili koji provode veliki broj sati u automobilu, a baš kao i u slučaju auto punjača predstavlja dugoročnu investiciju, za koju ne morate da izdvojite više od 10 evra.

#3 Blutut slušalice – vrlo praktičan i funkcionalan gedžet

Blutut slušalice postaju sve popularniji gedžet u svakodnevnoj upotrebi, a kada je reč o vožnji, ova oprema je zastupljena već duži niz godina. Blutut slušalice, baš kao i držači za telefon preduslov su bezbedne vožnje, budući da ostavljaju ruke slobodnim da upravljaju samo i isključivo volanom i menjačem.

Tehnologija je napredovala, i na tržištu se može naći veliki izbor blutut slušalica, a naročito su korisne kod svih onih koji vole da vreme vožnje iskoriste za obavljanje razgovora. Blutut slušalice funkcionišu po wireless principu, što znači da nema dodatnih kablova koji takođe mogu biti ometajući prilikom vožnje.

Najnovije blutut slušalice dolaze sa kućištem u koji se odlažu za punjenje onda kada ih ne koristite. Ovo malo kućište lako staje u svaki džep, a po želji ga možete ostaviti i u automobilu, samo za tu namenu. Kvalitetne blutut slušalice su nešto skuplja dodatna oprema, i mogu se naći po ceni od oko 45 evra.

Ipak, kvalitetna oprema za mobilne telefone je takođe jednokratno i dugoročno ulaganje, zbog čega se isplati na duže staze, a obezbeđuje bezbednu vožnju – koja je neprocenjiva.

Savetujemo vam da ukoliko želite da uložite u korisnu opremu za mobilne telefone, uložite u uređaje sa spiska, i poboljšate kvalitet svoje vožnje i njenu bezbednost. Želimo vam udobnu i sigurnu vožnju! Srećno!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...