Primena mobilnih aplikacija

Mobilne aplikacije imaju različitu svrhu shodno njihovoj nameni, idejama i ciljevima. Danas se najčešće aplikacije prave kako bi poslužile kao odličan alat prodajnom timu ili kako bi se unapredila interna komunikacija i kako bi se poslovanje poboljšalo.

Takođe, za izradu mobilnih aplikacije odlučuju se svi oni koji žele da unaprede sajtove koji su izuzetno posećeni i za koje vlada veliko interesovanje. Zahvaljujući mobilnoj aplikaciji uspostavlja se direktna komunikacija sa korisnikom pri čemu su korisnici u svakom trenutku obavešteni šta ima novo. Zato se mnoge Internet prodavnice odlučuju da unaprede svoj razvoj time što će korisnicima ponuditi mobilnu aplikaciju, a sve u cilju povećanja prodaje i omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.

Da li je vreme da unaprediš i ti svoju Internet prodavnicu?

Reklo bi se da je pravo vreme za razvoj novih aplikacija. Ponudi tržištu nešto novo i drugačije!

Naravno, danas se mnogi poslovi bez mobilnih aplikacija ne mogu zamisliti. Recimo, takav je slučaj sa taksi udruženjima. Poverenje korisnika mnogi taksisti su zadobili zahvaljujući kvalitetnoj usluzi pri čemu korisnici sa samo nekoliko klikova mogu da dobiju željeno vozilo.

Koju tehnologiju izabrati?

Da bi se napravila mobilna aplikacija neophodno je da se prvo ustanovi o kojoj je platformi reč. Da li ti je potrebna aplikacija za IOS, Windows ili Android telefon?

Na tržištu je najmanje tražena Windows platforma. Android i IOS platforme podjednako su zastupljene, tako da se ne smeju nikako zanemariti.

Zato korisnicima ponudi aplikaciju za sve platforme. Uglavnom se kompanije odlučuju samo za IOS i Android platforme, a s obzirom na sve manju upotrebu Windows telefona, ova platforma je skoro potpuno zanemarena.

Mobilne aplikacije se izrađuju i u odnosu na to kako se baze podataka koriste. Za native mobilne aplikacije karakteristična je već izrađena sopstvena baza podataka, jer su stabilnije. One se nikako ne preporučuju kod baza podataka koje su velike, jer se tada mora obavezno voditi računa o samom prostoru pošto se u tim slučajevima upotrebljavaju resursi korisnikovih uređaja.

Putem web servisa web aplikacije vuku podatke sa servera gde se upravo i skladište podaci. Nekada u ovim slučajevima može da dođe do prekida rada servera ili do sporog učitavanja, a na to utiču brzina mreže i server. A od namene aplikacije zavisi koja će aplikacija biti izabrana, a pritom i koja će konekcija sa bazom podataka biti. Zato ne treba improvizovati na račun ulaganja. Uloži u sigurnu i proverenu aplikaciju, a mi ti preporučujemo da se posavetuješ sa profesionalcima kako bi aplikacija bila što kvalitetnija. Poseti nbgcreator i prepusti stručnjacima da tvoje ideje pretvore u mobilnu aplikaciju.

Kako promovisati mobilnu aplikaciju?

Da li znaš zašto je važno promovisati aplikacije pre postavljanja na App store ili Google play?

Aplikaciju treba promovisati kao proizvod i zato se promocija aplikacije razlikuje od promocije Internet prodavnice ili promocije web sajtova. Najpre okupite korisnike kako bi testirali aplikaciju, a onda napravi i plan promocije aplikacije.

Upotrebom sopstvenih resursa najbolje je promovisati aplikaciju, jer oglašavanjem se korisnicima i stalnim kupcima pružaju dodatne povoljnosti, a traži se i najbolji način da se pridobiju novi klijenti.

Danas ima pregršt aplikacija. Telefoni su zatrpani različitim ikonama, memorija se puni novim instalacijama i nadogradnjom postojećih, zato je važno da pronađeš svoju konkurentsku prednost. Izdvoji se od konkurencije i ponudi potencijalnim korisnicima benefite kako bi se tvom brendu poverovalo, jer poverenje je kupcima i najvažnije.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...