Omiljena brza hrana Beograđana

Omiljena brza hrana Beograđana

Beograd je poznat kao grad prepun lokala brze hrane koji uvek vrve od posetilaca. A redovi ispred njih su nešto na šta su Beograđani odavno navikli. Ukusna hrana lako se prepozna u Beogradu i uspeva da brzo osvoji srca ljubitelja ukusnih i brzih zalogaja sa nogu.

Ako se pitate  koja brza hrana je omiljena u Beogradu, nastavite da čitate naš tekst i informišite se!

#1 Pica – ukusni zalogaji inspirisani Italijom

Ne samo da je omiljena u Beogradu – pica je jelo omiljeno širom planete.

Šta je to što ovo testo čini jelom kojem retko ko može da odoli? 

Pre svega, to su raznovrsni sastojci. Danas možete probati picu u najrazličitijim ukusima. Sa sastojcima koji se tradicionalno koriste u Italiji. Ali i ukusna testa sa lokalnim sastojcima bogate arome.

Vrhunski pica majstori u Beogradu uvek imaju posla, budući da se pica može jesti kako u lokalima brze hrane, tako i u luksuznim restoranima koji nude vrhunsku uslugu.

Kako istorijski podaci govore, začeci pice kakvu danas znamo bili su u 16. veku. Tada su sluge aristokratskih porodica jele ostatke njihovih jela na starom hlebu. A kada je paradajz stigao u Evropu, upravo je on bio jedan od glavnih sastojaka ovakvih obroka.

Omiljena brza hrana Beograđana

Moglo bi se reći da je tada došlo do prekretnice i ulaska pice u kuvare.

U početku pica nije bila prepoznata kao jelo i recept za nju nije postojao. Da bi vremenom recept ušao u kuvare i osvojio srca ljubiteljima ukusnih testa i različitih kombinacija ukusa.

Postojbina pice je sunčana Italija. A jedna od najpoznatjih pica delo je poznatog kuvara koji je picu napravio u čast kraljice Margarite Savojske. I nazvao je njenim imenom. Ova pica je bila u bojama koje podsećaju na zastavu italije, kreirana od ukusnih sastojaka – paradajz, mocarela i bosiljak.

Danas su neke od najpopularnijih pica – Kaprićoza, margarita, vesuvio, napolitana, itd.

#2 Roštilj meso – zasitna hrana i veliki izbor priloga

Da li ste ljubitelji mesa? 

Roštilj meso je izuzetno popularno i cenjeno na čitavom Balkanu. A skoro svako mesto ima specijalan recept za roštilj koji se po nečemu izdvaja. Priprema mesa na roštilju je popularna i u Beogradu. U prestonici možete naći na desetine lokala brze hrane veoma popularnih među svim generacijama.

Pljeskavice, ćevapi, ali i belo meso, batak i drugi mesnati proizvodi zaista su zasitni. A kada se na to dodaju sočni sosovi ili salate, dobijate obrok koji će zadovoljiti sva vaša čula. Gotovo svaki kraj u Beogradu ima jednu brzu hranu ispred koje je uvek red. A telefon za porudžbine ne prestaje da zvoni.

Isto tako, i u centru grada mogu se naći lokali koji nude sjajno roštiljsko meso. A ako ste ljubitelji restorana, za ovom hranu se možete odlučiti u gotovo svim ugostiteljskim objektima.

#3 Kobasice – pikantni ukusi omiljeni su među Beograđanima

Da li ste znali da je kobasica najstarija mesna prerađevina? 

Iako je slična kobasicama koje danas jedemo, u periodu kada je nastala, imala je drugačije sastojke i pominje se kao jelo od crevnih omota, ispunjeno nekom vrstom mesne prerađevine. Vremenom, menja se omotač kobasice, a za njeno “punjenje” koriste se kvalitetni mesni sastojci.

Iako se pripremaju na roštilju, kobasice ipak moramo da izdvojimo kao posebnu brzu hranu u kojoj Beograđani uživaju, budući da je veliki broj lokala specijalizovano upravo za ukusne kobasice bogatog ukusa.

Nećete pogrešiti ako se odlučite za ovu brzu hranu u prestonici Srbije!

#4 Pasta – u Beogradu ćete pronaći mnoštvo lokala sa ovim specijalitetima

Ukusna pasta nastala je u Italiji i brzo osvojila srca srca gurmana širom sveta. Veruje se da su na Siciliju prve špagete doneli Arapi, u dalekom 7. veku. Nekada je bila popularna kao hrana za duga putovanja brodovima, a danas je poznata kao ukusno jelo u kom svi uživamo.

Ono što je čini popularnom u Beogradu, ali i šire, jesu raznovrsni sastojci i njihove kombinacije. Priprema se sa tradicionalnim italijanskim sastojcima, ali i sa lokalnim namirnicama, pa u nekom od lokala brze hrane možete probati zaista jedinstvene paste sa piletinom, pečurkama, spanaćem, obogaćene aromatičnim začinima.

Kada poručite špagete, taljatele, pene ili fusile, za svega nekoliko minuta možete očekivati toplu pastu sa sjajnim prelivom, te je odličan izbor brze hrane ako ste u žurbi.

#5 Palačinke – veliki izbor slatkih zalogaja 

Ukusno testo punjeno čokoladom, voćem, raznovrsnim kremovima, džemom – Šta je vaš izbor?

Palačinke su jedan od omiljenih poslastica Beograđana!

Danas se u mnogim lokalima, specijalizovanim isključivo za neodoljive palačinke, pripremaju ove poslastice sa prilozima koje mnogi od nas u detinjstvu nisu mogli da zamisle.

Dok je nekada najpopularniji izbor bio domaći džem, sada možete pronaći neodoljive kombinacije koje će probuditi sva vaša čula i zadovoljiti apetite svih slatkoljubaca. Mi vam predlažemo da se zaputite u neki od beogradskih lokala i probate neobične palačinke, a kada ispred objekta vidite dugačak red, znajte da ste na pravom mestu!

Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan, a pre svega da ste sada upoznati sa brzom hranom koju možete naći u Beogradu i uživati u ukusnim obrocima sa nogu.

Omiljena brza hrana Beograđana

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...