Novogodišnji paketići deci iz svratišta!

Do sada ste već verovatno čuli za Svratište za decu, odnosno Centar za integraciju mladih. Ovi centri se nalaze u Beogradu i to na dve lokacije – na Zvezdari i Novom Beogradu. A osnovni cilj usluga koje pruža jeste unapređenje kvaliteta života dece koja žive ili rade na ulici. Starosti od 5 do 15 godina, pružanje adekvatnog obroka, programa za edukaciju, kreativnost…

Da sve bude u znaku radosne Nove godine koja, naslućuje nova i lepša dešavanja u okruženju, potrudili su se Vaspitno-obrazovna ustanova „Kreativno pero“ i pesnikinja Božica Velousis, poznata humanitarka, nedavno u Svratištu na Novom Beogradu. Naime, ova Ustanova je prikupila brojne donacije od roditelja čija deca pohađaju ovu školu.

A celoj akciji se pridružila i pesnikinja Božica Velousis. Koja je tradicionalno kao roditelj zajedno sa prosvetnim radnicima satima pakovala donacije i pripremala nekoliko stotina paketića za decu. Božica je inače, ranije, samoinicijativno sarađavala sa Centrom za integraciju mladih. A posle ove dodele novogodišnjih paketića, prisutnima je pročitala najlepše pesme. Jer kako kaže, to može biti najlepši poklon od nje, do sledećeg druženja u okviru njene radionice za edukaciju, kojoj se ova deca iskreno raduju.

Svratište za decu je usluga koja postoji od 2007. godine i koja je namenjena isključivo omladini koja živi i radi na javnim površinama Beograda. Svratište je tokom poslednjih godina radilo sa preko 1000 dece i mladih, a trenutno podržava 370 dečaka i devojčica uzrasta od 5 do 15 godina. Koja žive u situaciji ekstremnog siromaštva i to skoro svi, u neformalnim naseljima.

Ukoliko ste slobodni, ne idete na posao, fakultet ili godišnji odmor, prošetajte se do svratišta. Donirajte koliko god vam mogućnosti dopuštaju. Razgovarajte sa tim divnim, mladim ljudima, jer, njima je razgovor neophodan… Šapnite im da je život lep, a još lepši kad verujemo u novo jutro i pre svega, u sebe.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....