Umesto Sajma knjiga, čitalačka radionica ! Pesnikinjin poklon najmlađima!

Kako nije održan Sajam knjiga u Beogradu zbog aktuelnih okolnosti izazavnih korona virusom, domaća pesnikinja Božica Velousis je došla na ideju. Da deci iz Vaspitno obrazovne ustanove „Kreativno pero“ pripremi i realizuje zanimljiv projekat. Koji može biti donekle inspirisan sajmom knjiga i njegovim sadržajem…

Ova čitalačka radionica pod sloganom „Drugarstvo i ljubav“ , najpre je podržana od ove vaspitano-obrazovne ustanove. Čiji je osnivač Aleksandra Nedeljković koja je, nedavno, za donaciju pesnikinjih zbirki poezije, uručila posebnu zahvalnicu.

Ovoj radionici, prisustvovali su mališani predškolskog uzrasta i generacije između prvog i osmog razreda. Prva radionica je dakle, bila posvećena najmlađima, odnosno najiskrenijim slušaocima koje je ruku na srce, najteže pridobiti. Nije bilo neophodno mnogo vremena da se bolje upoznaju sa veselom Božicom. A onda su se satima družili. Čitali pesme. Pevali, razmenjivali utiske stare godine, te jedni drugima postavljali pitanja o ljubavi, životu, prijateljstvu i drugim životnim vrednostima. Svakako je ovo posebno iskustvo, za dugo pamćenje i prepričavanje.

Ubrzo potom, usledila je čitalačka radionica za generacije između 1. i 4 razreda, u okviru koje su se isto bavili sličnim pitanjima, istraživanjima, ali naravno, nešto ozbiljnije. Zatim, sledećeg dana za generacije između 5. i 6 i 7 i 8. razreda,  koje su takođe imale svoje slušanje i predavanje naše pesnikinje, s tim što su se kolektivno bavili i poezijom, kulturom, srpskom istorijom i drugim vrednostima.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...