Neka ti se vrati u dobru

Neka ti se vrati u dobru

Smatrate li da imate dovoljno? Ili je ipak više onoga što vam fali?

Naše zadovoljstvo možda upravo leži u tome da znamo da cenimo ono što već imamo. Možemo li biti zadovoljniji? Možemo.  I možemo li biti srećniji? Možemo.

Ali, ako sreću vezujemo za neko vreme kada budemo to i to imali, mogli, ili znali, nikada je nećemo dostići. Jer ćemo tada imati novi izgovor zašto još uvek nismo srećni. Tada če nam faliti samo još ovo da obezbedimo. Jer ćemo tada želeti samo još da nas taj neko prihvati. I tada ćemo zaista biti zadovoljni! Samo što ćemo tada izgubiti iz vida najbitnije, a to je da sami u sebi treba da probudimo sreću i zadovoljstvo.

Nemojte mi reći da ne znam kako se neko muči, i kako je kad pretrpiš strašne gubitke, te kako mi je lako ovde da mudrujem. Jer, upravo oni koji su se suočili sa najtežim stanjima, shvatili su koliko su uludo trošili svoj život. Pa su naučili da cene ono što imaju, znajući da im sve to može biti oduzeto.

Pisah vam prošli put o tome kako ću da poklonim svoje stvari. I kako to radim iznova. Radim to iz osećaja da već imam dovoljno. Jer meni ne može da fali sve dok sam zadovoljna i sa one „dve kombinacije“ koje vrtim.

Jeste se pitali zašto su neki uspešni ljudi tako obični?

ispunjenje-san

Zašto su obučeni skroz opušteno? I zašto sa njih ne „vrišti“ da su bogati? Zašto kad toliko toga mogu sebi da priušte? Pa, baš zato što nisu opterećeni time. Shvatili su da im te stvari spolja ništa ne znače, ako nisu zadovoljni sami sobom.

Isto tako, sećam se jedne žene koju je „mučilo“ to što ima preko pedeset haljina u ormaru. A kad sam je pitala zašto ih ne pokloni, bila je pomalo šokirana, jer joj trebaju. Da, baš joj trebaju, dok se žali kako više ne zna gde će ih, niti ih nosi. Ali nekad prosto nismo ni svesni svoje nesvesti.

Znate li onu izreku da „zatvorena ruka ne može ništa da primi“?

Otvorite svoje „šake“ i dajte nešto. Dajte bilo šta čega imate dovoljno! Osmeha. Lepih reči. Razumevanja. Radosti. Ljubavi.

Neka se, sve ono lepo od vas, prelije na druge. A onda više nećete ni morati da tražite za sebe. Svakako će vam se vratiti u dobru.

Neka ti se vrati u dobru

Autor: Ana Milovanović

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...