NAPRAVI (ZDRAVU) PAUZU NAPRAVI (ZDRAVU) PAUZU
Mislite da možete da ostvarujete odlične rezultate stalno ?! To jednostavno nije prirodno za ljudsko telo. Mozak pogotovo ne može da izdrži ovakav tempo.... NAPRAVI (ZDRAVU) PAUZU

Mislite da možete da ostvarujete odlične rezultate stalno ?! To jednostavno nije prirodno za ljudsko telo. Mozak pogotovo ne može da izdrži ovakav tempo. Pauze su obavezne.

Prvi znak da vam je potreban odmor jesu zevanje i duboki i sve češći udasi vazduha. Ako duže vreme budete ignorisali signale koje vam vaš organizam šalje, nastaće izuzetno štetan stres, a njega je najbolje da izbegavate.

 

Odmorite oči

Ako dosta vremena provedete ispred ekrana- laptopa, tableta ili telefona- prekomerno forsirate vid. Kao posledica javiće se glavobolje ili problemi sa koncentracijom.  Da biste pomogli svom telu, dovoljno je da popijete čaj od matičnjaka. Aktivne materije ove biljke imaju posebno snažan efekat na simptome stresa, a čaj je vrlo jednostavno pripremiti.

Dovoljno je da oko 4 grama, tanko narezanih listova matičnjaka prelijete sa 150 ml vruće, ali ne ključale vode, ostavite da deluje 5 minuta, procedite i pijete gutljaj po gutljaj.

 

Grickajte orašaste plodove

Bademi, pistaći, orasi i ostali orašasti plodovi, pored prijatnog ukusa, sadrže i mnoge mineralne materije i vitamine koji su neophodni telu. Zahvaljujući omega 3-masnim kiselinama, čuvaju elastičnost ćelijski membrana i poboljšavaju razmenu nervnih impulsa. Možete orašaste plodove da kombinujete sa npr brusnicom. Ovo je dobitna kombinacija jer podstiče otpornost organizma koja je stvorena u sopstvenom telu i na taj način jača prirodni imunitet.

 

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *