Najveći neprijatelj u tvom biznisu

Najveći neprijatelj u tvom biznisu

Šta vas sprečava da pokrenete sopstveni posao? Kada počnete da razmišljate o razlozima, kada sve to zapišete na paipr i krenete da vagate, glavni odgovor je da se plašite neuspeha. Sve se svodi na ograničavajuća uverenja koja svi mi imamo.

Plašite se da možda vaš proizvod/usluga nije dovoljno dobra, ili se plašite da formirate cenu za svoj rad, ili možda mislite ko će to da kupi, da li su ljudi dovoljno zainteresovani. Da li se slažete sa ovim? A onda, se nadovezuje misao da li ćete da zaradite dovoljno para ili kako da nabavite početni kapital. Sve su to uverenja koja mogu da se prevaziđu i reše.

Glavna prepreka je strah od neuspeha. To je ograničavajući strah koji vas sprečava da radite stvari koje istinski želite u dubini duše. Morate promeniti stavove, pogled na život, uverenja. Prvo se dobro zapitajte šta tačno želite, a onda krenite u realizaciju ostavrivanja ciljeva!

Kako se osloboditi od paralize? Pripremite se za uspeh! Ovo vam možda ne deluje kao idealno rešenje. Jedan od najvećih mislilaca stare Grčke, istoričar Tukidid, rekao je: „Hrabri su oni koji jasno vide slavu i opasnost pred sobom, ali se ne povlače, već im idu u susret.” Strah ne remeti samo početnike, i mnogi iskusni preduzetnici često ne uspevaju da iskoriste mogućnosti koje im se otvaraju i da ostanu usredsređeni na rast i razvoj posla – zbog straha. Često se izgubimo u mislima i fokus ne stavljamo na napredak.

Preokret

Život je previše kratak da bi ste se osećali kao da ste na strašnom sudu. Pretvorite strah u motivaciju. Naterajte sebe da zagrizete tamo gde ne bi ni u najluđim snovima išli! Pokrenite ono što je godinama čučalo u vama. Uradite nešto za sebe, zbog sopstvenog zadovoljstva! Kada imate znanje imate i moć. Iskoristite svaku priliku, borite se i budite dosledni u kreiranju ciljeva!

Najveći neprijatelj u tvom biznisu

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....