Moć čajeva – Ubrzavanje metabolizma na prirodan način

Iako tako ne bi trebalo da bude, ljudi će se uvek više interesovati za preparate ili proizvode koji pospešuju proces mršavljenja, nego za proizvode koji pospešuju njihovo zdravlje i jačaju njihov imunitet. Naravno, svima nam je lep i negovan izgled jako važan. Ipak, ukoliko se odlučite da konzumirate čaj zarad mršavljenja i ubrazanja metabolizma, onda ćete uraditi dobru stvar za vaš organizam. Naime, pored ubrzanog metabolizma, dobićete i mnogo drugih pozitivnih elemenata iz samih čajeva. Evo koje čajeve treba da uvedete u svoj plan i program ishrane:

Zeleni čaj

Naravno, zeleni čaj poznat je kao neprikosnoveni napitak kada je ubrzavanje metabolizma u pitanju. Pored toga on je jako zdrav. Ima specifičan ukus i mnogi zbog toga izbegavaju da ga piju. Ali, svakako kojom kapi limuna možete malo i promeniti njegov ukus i može vam se desiti da ga nakon određenog vremena konzumiranja i zavolite više, odnosno da se naviknete na njega. Nakon prvog popijenog čaja primetićette efekat.

Čaj od koprive

Iako ga prvenstveno pijemo kako bismo poboljšali našu krvnu sliku, čaj od korpive jako je dobar ukoliko želite da smršate, odnosno ubrzate metabolizam. Čaj od koprive, za razliku od zelenog čaja, ima malo prijatniji ukus. Pored toga što ćete ispijanjem čaja od koprive ubrzati metabolizam, popravićete vašu krvnu sliku, nivo gvožđa u organizmu, koji se može desiti da vam je niži, posebno ukoliko ste žena, a može doći i do ubrzanog rasta kose. Tako da, ispijanje čaja od koprive pored ubrzanja metabolizma ima i mnoge druge jako važne prednosti, te bi trebalo da ga pijete čak i kada ne želite da smršate, odnosno kada ne postoji potreba za tim.

Crni čaj

Crni i zeleni čaj se jako malo razlikuju. Ono što ih razlikuje jeste i nivo kofeina. Na primer, kofeina u crnom čaju ima mnogo više nego u zelenom, tako da ukoliko niste ljubitelj kofeina i smeta vam u određenim situacijama, onda savetujemo da se ipak zadržite na zelenom čaju. Dakle, i crni i zeleni čaj imaju gotovo isto dejstvo, odnosno ubrzavaju metabolizam, a to je sve što vam je potrebno ukoliko ste na režimu i želite što pre da smršate.

Čaj od peršuna

Čaj od peršuna je jako dobar kada treba da izbacite višak vode iz organizma. A to nam je svima nekada potrebno. Nekada se osećate naduto, stomak i noge su vam stalno naduti i jednostavno to izgleda jako ružno. To je čudno zato što vi uglavnom trenirate, na primer, vodite računa da se hranite zdravo, ali nadut stomak ostaje. Problem je u višku vode koju treba izbaciti i najbolje je da to uradite čajem od peršuna. Čaj od peršuna ne treba da pijete konstantno. Kada rešite situaciju sa viškom vode vratite se regularnim čajevima. Dakle, čaj od peršuna ne treba da vam postane svakodnevna navika, na to posebno obratite pažnju.

Čaj od đumbira

Jako dobar čaj, koji ne samo da ubrzava metabolizam, već umanjuje vašu potrebu za hranom. Dakle, kada vam se nešto gricka ili jede konkretno, a nije vreme ili ste malo pre toga jeli, popijte jedan čaj od đumbira i to će umanjiti tu vašu prividnu glad.

Ubrzavanje metabolizma zavisi od niza faktora, među kojima su od najvećeg značaja fizička aktivnost, zdrava ishrana i moć prirodnih napitaka, koji nam mogu obezbediti zdrav i dugovečan život.

Autor: Ljiljana Bugarin

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....