Lični redizajn karaktera

Lični redizajn karaktera. Šta zapravo znači Američka reč redizajn? Redizajn znači otpočinjanje od početka umesto menjanja ili modifikovanja postojećih načina rada.

Taj se pojam može povezati sa pojmom ličnog razvoja  u pogledu ponašanja, zato što vrlo često nismo zadovoljni načinom života kakav vodimo pa smo u prilici da iskoristimo neki princip redizajna na svoju ličnost.

Objasnićemo princip primene redizajna u životnim situacijama. Ostanite sa nama do kraja današnjeg teksta da biste pokupili neke korisne informacije.

Lični redizajn karaktera

Trebate početi razmišljati od tačke kakva biste ličnost bili da imate i posedujete sve što zadovoljava sve vaše standarde. Zbog toga što se zapravo ne trebate odreći svog sadašnjeg života kako bi ste gradili sebe, već trebate redizajnirati sebe da postanete ta najbolja najzadovoljavajuća verzija vas do koje želite da dosegnete.

Lični redizajn karaktera
Lični redizajn karaktera

U svoje unutrašnje biće implantirajte sve ono što će vam služiti u oblikovanju vaše drugačije ličnosti. Koja uverenja želite posedovati? Koja osećanja želite imati? Kakve navike želite imati? Ličnost koju želite prezentovati svetu? Ovo sve morate proći od A do Š, jer se upravo to zove lični razvoj u praksi.

Lični redizajn karaktera

Nemojte se truditi promeniti okolnosti zato što to nije moguće. A ljudi sav svoj fokus poklone tome da promene okolnosti. To im ne ide pa se ni ne usuđuju redizajnirati svoj karakter iz pozicije svoje moći.

Gledajte vašu moć  kao manji krug, a okolnosti kojima svedočite posmatrajte kao veći krug, zbog enerije koju dajete većem krugu koga predstavljaju okolnosti u ovom konkretnom primeru vi nikada ne uspete da izdvojite energiju za manji krug koga pretstavlja vaša moć i zbog toga nikada ne uspte zakoračiti u drugu dimenziju vašeg bića.

Lični redizajn karaktera
Lični redizajn karaktera

To je tretiranje osnovnih nedostataka bez kojih ne bi ste mogli slagati stabilnu konstrukciju vaše najbolje verzije. Zato što ne morate ništa novo graditi, ne morate graditi nešto što ne postoji, jer zapravo postoje temelji. Vi samo trebate renovirati svoj karakter.

Za razliku od onoga u šta verujemo, ličnost nije statičan i nepokretan entitet, već se može oblikovati prema spoljašnjim stimulansima i svemu što nas okružuje. Od trenutka kada smo rođeni, usvajamo navike, iskustva, pa čak i traume koje oblikuju naš karakter. Istina je da tokom godina naša ponašanja imaju tendenciju da uvek budu ista, ili barem veoma slična, i na kraju verujemo da je ličnost brendirana i, kao da je tetovaža, da će takva ostati zauvek.

Lični redizajn karaktera

Međutim, dobra vest je da imamo sposobnost da promenimo osobine koje nam se ne sviđaju i da poboljšamo odnos koji imamo sa sobom i sa drugima. Iako je lakše pomeriti komadiće ličnosti kada smo deca ili adolescenti, ipak je moguće postići pozitivne rezultate u odraslom dobu.

Lični redizajn karaktera
Lični redizajn karaktera

Čak i ako mislite da je u vašim godinama to sada nemoguće promeniti, savetujemo vam da dvaput razmislite pre nego što se uverite u ovu izjavu. Promene možda neće biti tako očigledne ili opipljive, ali će biti, u to možete biti sigurni. Te male intervencije na vašem karakteru mogu biti ono što će vam pomoći da živite srećnije i da budete bolja osoba.

Najiskrenije se nadamo da smo sa vama podelili neke korisne informacije koje ćete moći da iskoristite.

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....

Kako odabrati pravi kupaći kostim za svoju građu?

Kako odabrati pravi kupaći kostim za svoju građu? Leto...

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...