Koliku moć ima naša podsvest

Duboko u našoj podsvesti nalazi se beskrajna mudrost, neograničena moć i izvor svega što nam je potrebno. Nema potrebe da mislite kako da steknete tu moć, ona je unutar nas, samo trebamo naučiti kako da upravljamo s njom i kako da je upotrebimo u svoju korist. Čovjek je onakav kakva mu je podsvijest. Od načina na koji mislimo i u šta vjerujemo zavisi stanje naše podsvesti, a to je način našeg života. Znači ako hoćemo da promijenimo svoj život moramo početi mijenjati misli.

U podsvesti se nalaze odgovori za sve probleme i uzroci svih događaja. Misao je ta akcija od koje sve počinje. Kad ispunite um mislima o miru, zdravlju, sreći čuda će početi da vam se dešavaju. Podsvest možemo uporediti sa zemljom na kojoj rastu biljke dobre i loše. Ako hoćemo da dobijemo dobre plodove moramo posaditi dobre misli. Što znači misao je uzrok, a sve drugo je posljedica. Sve što nam se u životu dešava je svijesno ili nesvijesno djelovanje uma. Vrlo često se bavimo tim da riješimo posljedicu, a ne pitamo se šta je uzrok. Zato nam je teško riješiti svoje probleme.

rad-na-sebi

Podsvest radi dvadesetčetiri sata dnevno i trudi se da to bude u vašu korist. Međutim ona nije u stanju da razlikuje jesu li vaše misli dobre ili loše, istinite ili lažne. Ona samo reaguje na njih i prihvata kao vašu stvarnost. Niko od nas se nije rodio sa negativnim stavovima, sami smo ih usput stvorili. Možemo od života dobiti samo ono u šta vjerujemo. Na vama je da u svoj um ubacite seme ili misao koja će vas dovesti do željenih rezultata. Podsvest kontroliše sve funkcije našeg tijela, a mi nismo u stanju da čujemo i opazimo taj proces. Mi ne moramo misliti kako pluća rade, kako srce kuca, kako dišemo. Ona to sve obavlja u tišini i obraća nam se kroz intuiciju i osjećaje.

Najlakše stvaranje uz pomoć uma ide vizualizacijom.

Stvorite jasnu sliku u svom umu onoga što želite da bude i osijetite iskrenu emociju. Morate imati tačnu definiciju onoga što želite postići i vjerovati u to da će se ostvariti. Ponavljanje je odlična metoda da podsvest programirate na uspjeh. Posvetite se pozitivnim mislima i željama i budite uporni. Nemojte odustajati dok čuda ne počnu da vam se dešavaju.

Podsvest je kao banka.

Sve što u nju uložite dobićete nazad. Svako veče idite na spavanje sa mislima da ste sretni, zdravi, zadovoljini, uspiješni. Pozitivne afirmacije će ući duboko u vašu podsvijest. Ponavljanje ima veliku moć da počnemo vjerovati da smo stvoreni da budemo sretni. Svako od nas je sposoban da se oslobodi negativnih misli. Držite se pozitivnog i negativno će početi polako da nestaje. Vjerujte u ono što radite i rezultati ne bi smijeli izostati.

„Promijenite svoje misli i promijenićete svoju sudbinu“. Znam da zvuči jednostavno i da je teško u to povjerovati. Uvijek imamo izbor u životu u šta ćemo vjerovati. Vjerujte u ono što vam može služiti. Sreća je stanje uma i možemo je postići bez obzira na vanjske prilike i okolnosti u kojima se nalazimo.  Ja biram da vjerujem u to i trudim se da programiram svoju podsvest da mi pomogne u tome.

Autor: Suada Duraković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...