SAMOPOUZDANJE JE KLJUČ USPEHA SAMOPOUZDANJE JE KLJUČ USPEHA
Samopouzdanje je vaš najbolji prijatelj na putu ka uspehu. Zato je značajno da na samom početku preispitate koliko vrednujete sebe. Prisetite se svega u... SAMOPOUZDANJE JE KLJUČ USPEHA

Samopouzdanje je vaš najbolji prijatelj na putu ka uspehu. Zato je značajno da na samom početku preispitate koliko vrednujete sebe. Prisetite se svega u čemu ste ostvarili pozitivne rezultate. Ovo su vaše snage, koje vam daju prednost na putu ka cilju.

Svi u nekom trenutku izgubimo iz vida uspehe koje smo postigli. Naiđemo na prepreku pa pomislimo da nismo dovoljno dobri zbog čega nam samopouzdanje opadne. Na ovaj način postajemo svoj najveći neprijatelj.

 

Uverenje koje imate o sebi odražava se i na vaš stav, kreirajući pritom poruku koju šaljete svetu. Kad god ste nesigurni pogledajte se u ogledalu. Verovatno nesvesno grickate nokte ili usnu, možda ste pogrbljeni. Svakako delujete uplašeno te kao da jedva čekate da pobegnete odatle. Da li bi vi imali poverenja u osobu koja tako izgleda?

Ne zato što jednostavno ne deluje profesionalno. Isto tako vas vidi i vaša okolina.

U poslovnom svetu skromnost nije vrlina. Naravno da ne treba ni preuveličavati svoje sposobnosti, ali razlika je ogromna između

Ja sam iskusni bloger i

Eto malo pišem na blogu

 

 

Dobijaš onoliko koliko vrednuješ sebe

Zamišljali ste da vama i dragoj vam osobi na račun leže određena količina novca. Vizualizacija je bila ključna u vašem planu, jasno ste videli kako je novac tu i na koji način ga koristite. Krajnji rezultat osoba koja vam je draga dobila je duplo više od predviđene sume dok ste vi završili sa duplo manjom cifrom.

Gde je greška?

Vaše samopouzdanje je bilo na niskom nivou i vrednovali ste drugu osobu više nego sebe. Znam da je ovo teško čuti, ali je činjenica.

Kako da steknem više samopouzdanja? 

Tokom života imamo utisak da su osobe koje imaju pozitivno mišljenje o sebi narcisi, umišljeni, sebični jednom rečju loši ljudi. OVO NIJE TAČNO!!! To što pozitino vrednujete sebe ne znači da imate manje ljubavi za druge, kao što ne volite na isti način roditelje i partnera, tako je i ljubav prema sebi samo drugačija vrsta ljubavi.

OK ali kako da moje uverenje o sebi bude pozitivno?

Na ovo pitanje odgovoriću vam pitanjem: Šta VAS čini posebnim?
Ako vam je lakše zapišite ovo  na papir. Odgovor treba da sadrži sve ono što vas čini jedinstvenim, u čemu ste dobri, šta vas izdvaja iz gomile…
 Kada počnem da pišem zaboravim na vreme.
– Povezujem stvari na drugačiji način od većine ljudi.
– Čak iako se ne slažem sa nečijim stavovima, razumem šta je navelo osobu da izvuče ovakve zaključke.
– Ne umem da mrzim.

Kad god osetite da niste dovoljno dobri vrarite se ovim stavkama, ovo će vam trenutno podići samopouzdanje.

Nađite svoj glas!
Ponavljajte ovo pitanje sebi, naročito onda kada ste neraspoloženi i počnite da volite sebe.

Autor: Ljubica Majstorović

 

 • Gora Zivadinovic

  September 10, 2018 #1 Author

  divno napisano, sve pohvale, ovo treba svako da procita.

  Reply

  • ShineM

   September 10, 2018 #2 Author

   Nadamo se da će pročitati, da dopre ovo do što većeg broja ljudi 🙂

   Reply

  • Ljubica Majstorović

   September 11, 2018 #3 Author

   Drago mi je da vam se tekst svideo. Nadam se da će dopreti do makar jedne osobe, pa se potom širiti u stilu našeg naroda “od usta do usta”.

   Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *