Kako pravilan odabir minđuša može da istakne vašu ženstvenost

Kako pravilan odabir minđuša može da istakne vašu ženstvenost

Aksesoari su deo stila nosioca i faktički postaju deo njegove ličnosti. Njima se ističe način života, senzualnost, elegancija, pa čak i neobičnost i originalnost individue. U tome svesrdno prednjače ženske minđuše, nakit koji može biti kako vrlo glamurozan i unikatan, tako i nežan i suptilan.

Ženske mindjuše različitog stila

Minđuše različitog stila čine komade koji se za razliku od prstenja, narukvica ili ogrlica mogu neosetno nositi. Ali jednako privlače pažnju. Predstavljaju modne detalje nekad vrlo tajanstvene i diskretne. nN uvek uočljive i efektne. Za svakodnevno nošenje uobičajeno se biraju zlatne. Bilo da su u pitanju one žutog, belog, roze zlata. Ili pak njihove kombinacije. Ili srebrne, sjajne ili mat. Sa druge strane, bižuterija je prijemčljivija za povremeno nošenje i uklapanje sa određenim odevnim kombinacijama i drugim aksesoarima, u pogledu boja i dizajna.

Raznovrsnost modela

U svečanim prilikama skoro se uvek biraju ženske minđuše od plemenitih metala, pre svega zlatne i srebrne, jer u sebi sadrže neprikosnoveni šarm elegancije i prefinjenosti. Međutim, mogu biti izrađene i od drugih materijala i njihovih kombinacija. Poput čelika, stakla, plastike, tkanine, gipsa. A mnoštvo modela omogućuje da svako može naći odgovarajući komad spram svog ličnog ukusa, načina odevanja ili određene prilike. Bilo da su alke, sa šrafićima ili stoperima, takozvanom ruskom kopčom, sa udicama ili klipsama, diskretne i sitne, okruglaste, trouglaste, četvrtaste, u retro stilu ili rezbarene, viseće, krupne, upečatljive i vrlo ekstravagantne, sa dodatim perjem ili drugim ukrasnim detaljima. Svakako, mogu biti i sa dragim ili poludragim kamenjem, biserima, jednoobrazne, jednobojne ili šarene.

Upečatljiv estetski detalj

Ženske minđuše, bilo da su jedini nakit koji osoba ponese ili ukombinovane sa nekim drugim komadom, prstenom ili narukvicom, ili kao deo kompleta sa ogrlicom, doprinose opštem stilu i ukupnom izgledu autfita. Osvežavaju ga i čine lepšim čak i kada smo u nekoj kežual odevnoj kombinaciji. Čine finesu kojom se ističe lepota lica, boju očiju, ženstvenost, otmenost i koja upotpunjuje naš stil. Naročito su zanimljive unikatne ženske minđuše koje se mogu naći u specijalizovanim radnjama, poručiti preko interneta ili izraditi po porudžbini.

Poklon za sva vremena

Ukoliko želimo da obradujemo dragu žensku osobu bilo kog uzrasta, različitim povodima, a posebno za Novu godinu, rođendan ili Osmi mart, odličan izbor mogu biti upravo naušnice. Samostalne ili uklopljene sa još nekim aksesoarom, maramom, satom, brošom, ili pak cvećem i bombonjerom, ženske minđuše su sigurno poklon koji je dopadljiv i nosiv. Kao skupocen i ekskluzivan poklon, minđuše se daruju i u posebnim životnim trenucima, na primer prilikom diplomiranja ili godišnjica. Čak i kada su sa veselim ili šaljivim motivima, predstavljaće drag poklon, koji će nas večno vezivati sa osobom koja nam ga je poklonila.

I prvi tragovi civilizacije govore o potrebi ulepšavanja, ali su ženske minđuše kroz istoriju nošene i kako zbog različitih verovanja, tako i radi isticanja bogatstva i prestiža. Međutim, na svojoj atraktivnosti ne gube ni danas, te predstavljaju idealan komad nakita kojim možemo obradovati dragu damu ili sebe. Raznovrsnost modela, materijala i dizajna čini ih nakitom uklopivim sa svakim stilom i podesnim za sve prilike.

Kako pravilan odabir minđuša može da istakne vašu ženstvenost

Autor: Ljiljana Bugarin

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....