Kako do savršeno glatke i baršunaste kože uz pomoć hemijskog pilinga

Kako do savršeno glatke i baršunaste kože uz pomoć hemijskog pilinga

Ako smatrate da vam dnevna nega lica na pokazuje očekivane rezultate. Da kreme, serumi i redovno čišćenje lica ne pomaže vašem licu da bude blistavije, zategnutije i nežnije. Onda je verovatno vreme za hemijski tretman lica. U pitanju je prirodni tretman, koji se pokazao najefikasnijim kada je u pitanju regenerisanje kože.

Kada na površini koži postoje mrtve ćelije, one onemogućavaju kremama i serumima da prodru u dublje slojeve, te zbog toga imate utisak da su preparati koje koristite za lice neefikasni. Stoga je veoma važan hemijski tretman lica, nakon kog će vaša koža biti glatka, blistava i nežna.

Šta je hemijski tretman lica?

Proces uklanjanja odumrlih ćelija sa površine kože, efikasno, brzo i prirodno naziva se hemijski piling. Cena ovog tretmana je sasvim povoljna, kada je uporedimo sa rezultatima nakon ovog procesa, a koji su iznenađujuće dobri – očigledno se rešavaju različiti problemi kože, koja biva dubinski podmlađena nakon tretmana.

U toku tretmana prirodnim kiselinama, osim što se odbacuju mrtve ćelije, oslobađa se citokin, koji pomaže podmlađivanju kože.

Kome se preporučuje hemijski tretman lica?

Kao što smo spomenuli, hemijski piling je prirodna i efikasna  metoda, te kao takva se preporučuje svima koji imaju neke od sledećih problema.

 • ožiljke od akni
 • staračke fleke ili hiperpigmentaciju
 • neujednačen ten
 • sitne bore
 • fotooštećenu kožu

Primetićete da će vaša svakodnevna nega lica posle hemijskog pilinga, biti veoma efikasna, dok su rezultati odmah uočljivi i traju veoma dugo.

Kako izgleda hemijski tretman lica?

Činjenica je da se tokom hemijskom pilinga ne oseća bol, zbog čega će ovaj tretman lica postati vaš omiljeni kozmetički metod. Pre same procedure, stručnjak će utvrditi kvalitet i tip vaše kože, da bi ustanovio problem koji treba tretirati.

Nakon toga sledi detaljno čišćenje lica i nanošenje kiselina, koje deluju 10-ak minuta na koži i mogu stvoriti blago peckanje. Nakon što se kiseline uklone, sledi zaštitna krema. Određena nega posle hemijskog pilinga je potrebna, osim u situacijama ako vam stručno lice preporučuje drugačije.

Ceo tretman uglavnom traje od 20-30 minuta, tako da se nakon toga možete slobodno vratiti svakodnevnim aktivnostima sa vidno lepšom kožom.

Čime se vrši hemijski tretman lica?

Prema vrsti kiseline koje se primenjuju, hemijski tretman može biti:

 • hemijski piling voćnim kiselinama (Bez obzira da li je u pitanju mandelična – bademska kiselina; piruvična – grožđana; laktička – mlečna ili limunska/salicilna kiselina, svaka od njih će vašoj koži pružiti ujednačen ten i blistavu kožu kakvu ste želeli)
 • TCA piling trihlorsirćetna kiselina (potpomaže podmlađivanju kože, uklanjanju proširenih pora i ožiljaka od akni. Radi se serija od 3-4 tretmana, nakon čega sledi pauza od mesec dana. Trenutno je idealno vreme za hemijski piling, jer stručnjaci preporučuju da se radi u periodu od oktobra do marta, kada je UV zračenje slabije, da bi se izbeglo pojavljivanje fleka i hiperpigmentacije)
 • fenolni piling (u pitanju je piling koji daje najefikasnije rezultate kada je u pitanju otklanjanje ožiljaka, proširenih pora i staračkih fleka. S obzirom na invazivnost i sam tretman, nakon hemijskog pilinga bi trebalo sprovesti negu lica pod nadzorom stručnjaka)

Efekti hemijskog pilinga

 • regenerisana, sveža i blistava koža
 • manje vidljivost finih linija i bora
 • manje vidljivost proširenih pora, pigmentnih fleka i ožiljaka od akni
 • redukovani mitiseri i masna koža

Brojni su drugi razlozi zašto bi hemijski piling trebalo da uvrstite u svoju rutinu nege lica. Cena je povoljna, tretman efikasan, bezbolan, kratkotrajan, dok su rezultati dugotrajni i očigledni. Isprobajte piling prirodnim kiselinama i pružite svome licu negu kakvu i zaslužuje.

Kako do savršeno glatke i baršunaste kože uz pomoć hemijskog pilinga

Autor: Ljiljana Bugarin

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...