Hemijski piling lica – tretman koji svaka koža priželjkuje

Da li znate sta je hemijski piling lica i čemu služi? Ako ste čuli za ovu priceduru, ali ste se usled neznanja pribojavali da je isprobate, nakon ovih informacija više nećete imati dilemu da li je tretman hemijskim kiselinama za vas! Kada je u pitanju hemijski piling, iskustva su pozitivna ukoliko se prepustite rukama stručne osobe. Zato pre svega obratite pažnju na odabir kozmetičkog centra – samo tako blagotvorni efekti po vašu kožu neće izostati!

Ukoliko još uvek ne znate sta je hemijski piling lica, vreme je da čujete koje sve blagodeti po vašu kožu može imati ovaj tretman! Kad uočimo različite nepravilnosti na koži i kada se pojave prve bore i linije na licu, te počnemo da primećujemo i druge znakove starenja, ono što u prvu ruku može da pomogne da povratimo mladalački izgled i zategnutost kože jeste upravo hemijski piling lica. A sta je hemijski piling zapravo i kako on utiče na našu kožu?

Hemijski piling lica kao i drugih delova tela (dekoltea, vrata, šaka, ruku, grudi i leđa) predstavlja tretman za podmlađivanje, uklanjanje bora i obnavljanje kože. Regeneracija kože se postiže uz pomoć kiselina u različitim koncentracijama što će zavisiti od boje, tipa i stanja kože. Ove kiseline uklanjaju sloj mrtvih ćelija, te prodiru u dublje slojeve kože i tamo podstiču obnavljanje i proizvodnju kolagena, kao i novih zdravih ćelija. Ako se pitate da li je upotreba kiselina bezbedna i bezbolna, znajte da se one dobijaju iz biljaka, odnosno hemijski piling lica sprovodi se voćnim kiselinama. One ne samo da nisu štetne, već je koža potpuno oporavljena nakon tretmana kakav je hemijski piling. Iskustva su zato uglavnom pozitivna, pod uslovom da ste tretman radili kod profesionalca!

Zašto je bitan hemijski piling lica?

Koža je organ koji se stalno obnavlja, a zbog toga na njenoj površini ostaju mrtve ćelije koje je potrebno ukloniti, s obzirom da one onemogućavaju novim ćelijama da vrše svoju funkciju. Ako ih ne uklanjate, mrtve ćelije vremenom utiču na to da naša koža izgubi blistavost i sjaj, stvaraju se pigmentacije, a s godinama koža brže stari. Međutim, ukoliko ih uklanjamo redovno, nove ćelije brže upijaju i kvalitetnije koriste hranljive sastojke iz preparata za negu kože, te se na taj način povećava njihova efikasnost! S obzirom da se sloj mrtvih ćelija sporo uklanja na prirodan način, koži je potrebna mala pomoć i zato je tu hemijski piling – iskustva tokom tretmana mogu biti tek vrlo blago neprijatna usled eventualnog peckanja koje izaziva dejstvo hemijskih kiselina, ali nakon toga čeka vas zategnut, blistav i mladalački ten!

Svakako nije dovoljno znati sta je hemijski piling, već morate biti upućeni i u to da li je ovaj tretman pogodan za vaš tip i stanje kože, odnosno kako će hemijski piling lica uticati konkretno na vas. Hemijski piling lica preporučuje se onima koji imaju foto-oštećenu kožu sa borama, hiperpigmentacijama, proširenim porama, neujednačenim tenom, lošom teksturom i ožiljcima od akni i bubuljica. U Xenia Doctor’s Centru imate mogućnost odabira površinskog ili dubinskog tretmana, a hemijski piling lica sprovodi se pomoću Neostrata i Exuviance pilinge i booster-e 100% slobodnom glikolnom kiselinom u 4 različite koncentracije, koja zavisi od stanja vaše kože.

Hemijski piling – iskustva koja govore o neophodnosti tretmana

Kada se pomene hemijski piling, iskustva kažu da je jesen najbolje vreme za tretman, jer tada nema toliko sunčanih dana, a nakon letnjeg odmora koži je dobrodošao oporavak i regeneracija. Ovo je važno iz razloga što nakon tretmana kožu ne smete izlagati suncu, a onda kad izlazite napolje morate obavezno koristiti kremu za visokim zaštitnim faktorom, da se ne bi pojavile pigmentacije na koži. Takođe je i zimski period pogodan, jer ima dovoljno vremena za određeni broj tretmana koji je potreban koži da se regeneriše, kao i oporavak.

Neostrata hemijski piling učiniće da se na vašoj koži već nakon prvog tretmana vide efekti, jer glikolna kiselina ima najmanje molekule koji mogu najdublje prodreti u kožu, pa se i najčešće koristi za ovu vrstu tretmana. S obzirom na jačinu koncentracije, blaži hemijski piling možete raditi jednom mesečno, dok jači nešto ređe. Obično je za postizanje željenih rezultata potrebno 3-6 tretmana na 4-6 nedelja što zavisi od boje, tipa i stanja vaše kože, a nakon procedure uočava se blago perutanje kože, koje ukazuje na proces obnavljanja.

Pre samog početka tretmana, vrši se pregled kože i čišćenje lica, a zatim se na lice nanosi hemijska kiselina u odgovarajućoj koncentraciji. Ona treba da deluje određeno vreme, a zatim se pristupa neutralizaciji odnosno prekida se dejstvo pilinga, da ne bi došlo do neželjenih reakcija. Zato kad je upitanju hemijski piling, iskustva zavise od stručnosti i iskustva osobe koja vrši vaj tretman, a pozitivni rezultati su dugotrajni i mnogobrojni – oporavak i regeneracija kože, stvaranje novog kolagena, poboljšan tonus i struktura kože, smanjene pore i podmlađen izgled, uz odgovarajuću negu kućnim preparatima.

Hemijski piling – cena

Kad se pomene tretman kao što je hemijski piling, cena može varirati u zavisnosti od izbora kozmetičkog salona, odabira preparata kojima se vrši procedura, regije na kojoj se sprovodi, broja potrebnih tretmana, itd. Ako se ima na umu kvalitet i efekti po vašu kožu, za hemijski piling cena ne treba da bude odlučujuć faktor. Svakako kada je u pitanju hemijski piling, cena i nije visoka u poređenju sa nekim drugim procedurama za podmlađivanje kože. Zato ne razmišljajte mnogo i priuštite svojoj koži tretman koji zaslužuje – blagodeti su zaista velike, u šta ćete se uveriti i sami ukoliko odaberete ovakav način regeneracije kože!

Autor teksta: Biljana Radojčić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...