ISPUNJENJE SNA

Maja je bila u braku sa Milanom već deset godina. Imali su veoma lep brak. Dosta zajedničkih interesovanja, ali imao je i svako svoje aktivnosti. Bio je divan prema njoj. Slobodno vreme često su provodili šetajući pored reke ili sedeći u parku i pričajući o knjigama, sportu i automobilima koje je Milan obožavao. Veoma mladi su se upoznali i odmah jako zavoleli. Ubrzo su se venčali i maštali o tome kako će imati veliku porodicu, najmanje četvoro dece. Godine su prolazile, ali Maja nikako nije ostajala u drugom stanju. Išli su na razne analize, i ona i Milan. Sve je bilo u redu, ali od trudnoće ništa. Pokušali su i sa veštačkom oplodnjom tri puta, ali ni to nije dalo željene rezultate.

Milan je već odustao od te želje, ali Maja se uvek potajno nadala , svakog meseca.

U slobodno vreme pravila je razne zanimacije, igračkice za decu. Počela je da obilazi dom za decu u njihovom gradu , noseći uvek slatkiše, igračke i poneki komad odeće. Vaspitači u domu, znajući da nema decu, dopustili su joj da im redovno dolazi u posetu.

 

Tamo je upoznala jednu prelepu devojčicu Mašu. Maša je imala četiri godine. Duga plava kosica, padala joj je u talasima preko ramena. Plave oči nosile su neku prazninu u sebi… bila je željna nežnosti. Koliko god da su vaspitači bili dobri prema njima, nisu mogli da im pruže ljubavi koliko im treba.

Maja se trudila da se bolje upozna sa Mašom. Dolazeći u dom, najviše vremena je provodila sa njom. Kupila je četku za kosu i dugo je cešljala i pravila frizure. Kupovala joj haljinice za “princeze”, kako je Maša govorila, a nekad je kradom, pomalo i šminkala. Tek po malo da niko ne vidi. Vrlo brzo, postale su jako bliske.

Maja je sve više pričala Milanu o Maši. Bila je opčinjena njom. A i Maša je jedva čekala dan kada je Maja dolazila u posetu.

Jednog dana, predložila je mužu da je usvoje. Bio je zbunjen, uopšte nije razmišljao o tome.

Ali posle dužeg ubeđivanja i njenih molećivih pogleda, pristao je.

 

Počela je procedura oko usvajanja. Trebalo je prikupiti razne papire i proći odgovarajuće ragovore sa psiholozima i socijalnim radnicima. Postupak je ubrzao odličan odnos između Maše i Maje.

I, posle izvesnog vremena, Maša se doselila u njihov dom. Nije se znalo čija je sreća bila veća – Majina ili Mašina. Milan je u početku bio povučen, ali vremenom i on je zavoleo Mašu.

Išli su zajedno na izlete, kupovinu, kod prijatelja… a Maja je već uplatila i letovanje. Na moru su bili kao prava srećna porodica. Uživali su u moru i u društvu svoje kćerke Maše.

Kada su se vratili sa mora, Maja se osećala loše. Često je osećala malaksalost, vrtoglavicu i mučninu. Mislila je da je od promene klime. Ipak pošto se to nastvailo, odlučila se da ode kod lekara.

Dobivši rezultate, doktor joj je rekao da je u drugom stanju. Nije mogla da veruje…. Tražila je da joj doktor da izveštaj u kome to piše.

Presrećna, odletela je kući, svom mužu i kćerki da im objavi predivnu vest. Za par meseci, njihova porodica dobila je još jednog člana – Dejana. Maša je bila presrećna jer ima divne roditelje i preslatkog brata.

Autor: Sanja Trninić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...