„Finansijska edukacija – Virtuelni Money Meetup“

„Finansijska edukacija – Virtuelni Money Meetup“

U okviru Svetske nedelje novca, u četvrtak, 24. marta od 18 do 20 časova, biće održana „Finansijska edukacija – Virtuelni Money Meetup“. U organizaciji Centra za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN). A uz podršku Erste Banka Srbija.

Panelisti i predavači, podeliće svoja bogata iskustva. I pokušati da daju odgovore na pitanja koja muče savremenog čoveka, a tiču se finansijskog opismenjavanja dece. Kao i brige o našem finansijskom zdravlju.

Događaj besplatno možete pratiti onlajn. A prijavljivanje je obavezno i to putem linka:  https://bit.ly/NedeljaNovca2022.

Finansijsko opismenjavanje dece – vodič za roditelje

Da li sa svojom decom pričate o novcu? Da li im kupujete sve što požele ili im određujete džeparac kojim sami raspolažu? U kom uzrastu je nabolje započeti učenje na temu novca i kako deci najslikovitije približiti svet finansija? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja tokom panela “Finansijsko opismenjavanje dece – vodič za roditelje” saznaćete od Marije Mutić, koordinatorke programa finansijske edukacije Erste banke; Jovane Ružičić, direktorke Centra za mame, Miše Stojiljkovića, autor serijala „Tata, ti si lud“ i podcasta „Iz muškog ugla“ i dr Slađane Sredojević iz Udruženja banaka Srbije.

Kako brinemo o svom finansijskom zdravlju

Upravljanje novcem je veština, ali i posledica navika i stila života. Baš zbog toga je briga o finansijskom zdravlju tema drugog panela „Finansijska edukacija – Virtuelni Money Meetup“.

Da li umemo da napravimo balans između želja, potreba i realnih mogućnosti? Kako doći do dodatnih izvora prihoda? Da li trošimo sve što zaradimo ili imamo okvirni plan štednje? Šta radimo kada se dogode nepredviđeni troškovi, a šta kada imamo “višak” novca? Da li štedeti više ili zarađivati više i šta je potrebno da bi se lične finansije postavile na “zdrave noge”?

O ovoj temi razgovaraju i dele svoja znanja: Ana Jovanović, osnivačica i direktorka “Krojačeve škole”;  Nevena Milutinović, direktorka filijale Erste banke; Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN i Biljana Aleksić, potpredsednica CEFIN.

Svetska nedelja novca usmerena je na podizanje finansijske pismenosti i razvoj preduzetničkih veština od najranijeg uzrasta. U ovoj globalnoj inicijativi koja se organizuje od 2012. godine, aktivnosti su sprovođene u 175 država širom sveta. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ovogodišnje obeležavanje organizuje pod sloganom „Gradite svoju budućnost, koristite novac pametno“, uvažavajući posebne izazove sa kojima se susrećemo tokom aktuelne pandemije.

Organizaciju događaja podržala je Erste Banka, koja već tri godine sprovodi sveobuhvatni, besplatni program finansijske edukacije #ErsteZnali, sa ciljem da građanima pomogne da finansijske odluke koje donose budu zasnovane na proverenim znanjima, kao i da razviju odgovoran odnos prema novcu.

CEFIN – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje je organizacija čiji je cilj da poveća finansijsku pismenost građana kroz različite programe finansijske edukacije, utiče na ekonomsko osnaživanje, promoviše preduzetništvo i rodnu ravnopravnost.

Organizator događaja: CEFIN (Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje). Događaj podržala: Erste Banka Srbija i Partneri događaja: Udruženje banaka Srbije, Krojačeva škola, Izdavačka kuća Finesa, Akvabent, Herbut Consulting.

Događaj besplatno možete pratiti onlajn, a prijavljivanje je obavezno i to putem linka: https://bit.ly/NedeljaNovca2022.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...