Dodeljene nagrade Fondacije „Ars Longa“ za očuvanje lepih umetnosti!

Dodeljene nagrade Fondacije „Ars Longa“ za očuvanje lepih umetnosti!

Proslavljeni glumac i pisac Žarko Laušević i muzičarka Madame Piano dobitnici su nagrade “Dimitrije Mitrinović” Fondacije „Ars Longa“ za 2021. godinu, saopštila je direkcija te nagrade.

Stručni žiri koji je radio u sastavu: Vasilije Domazet (predsednik), Zoran Bognar i Nemanja Veljović Subrosa. Dodelio je navedenu nagradu Žarku Lauševiću i Madame Piano. Za izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti, ali i zahvalnice u istoj kategoriji. Zahvalnicama se mogu pohvaliti brojni prijatelji ove fondacije i drugi kulturni radnici među kojima je i pesnikinja Božica Velousis.

Pesnikinja izvesno vreme predstavlja svoje stihove i romane publici. A ova simpatična zahvalnica u izvanrednoj kategoriji, dakako predstavlja još jedan podstrek i čvrstu saradnju sa ovom fondacijom.

Fondacija Ars Longa za očuvanje lepih umetnosti, osnovana je 5. oktobra 2004. godine. Kao neprofitabilna organizacija sa željom da, u ne baš najsrećnijem vremenu za kulturu, preduzme maksimalan angažmam za podsticanje i očuvanje lepih umetnosti u Srbiji.

Fondacija se bavi se istraživanjem kulturne i književne baštine srpskog naroda, subvencionisanjem projekata vezanih za očuvanje lepih umetnosti, posebno onih koji obogaćuju srpsku kulturu, bez obzira na to da li je reč o projektima pojedinaca, organizacija, društava ili udruženja, afirmacijom i stimulisanjem savremenog srpskog književnog i umetničkog stvaralaštva, kako u Srbiji, tako i u svetu…

Dodeljene nagrade Fondacije „Ars Longa“ za očuvanje lepih umetnosti!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...