Da li zarađuješ onoliko koliko imaš potencijala?

Da li zarađuješ onoliko koliko imaš potencijala?

Put od kreiranja početne ideje do konačne relizacije uspešnog biznisa popločan brojnim izazovima. Ključni faktor uspeha preduzetničkog poduhvata je preduzetnik i tim ljudi koji ga okružuju, neraskidiva snaga timskog duha vodi do pobede. Jedno od najčešćih pogrešnih uverenja među novopečenim preduzetnicima je da prvo treba imati sve resurse, najviše brinu oko novca.

Svakako, novac jeste važan, ali nije jedini preduslov za uspešni poduhvat.

Poslovne prilike se ne događaju svakodnevno. Potrebno ih je kreirati ili uhvatiti. To su oni trenuci sreće, kada će mnogi prokomentarisati da ste uspeli preko noći, neuvidevši celokupan vaš pređeni put. Ako želite da dođete do novca, kreirajte poslovne prilike, ali pre svega neophodno je istražiti tržište i konkurenciju. Svako tržište je specifično na svoj način, vrlo je složena struktura i čine ga različiti tipovi potrošača. Na vama je da procenjujete, rizikujete i pobedite!

Svet privatnog preduzetništva nudi mnogo mogućnosti i prilika! Ukoliko imate biznis ideju i odlučite da načinite prvi korak, napravite biznis plan i iskoristite ga, otvorićete vrata ka lepom životu uz zaradu i radno vreme kakvo ste oduvek sanjali!

Pre nego što napravite prvi korak, potrebno je da uskladite želje sa afinitetima.

Nemojte na biznis gledati isključivo prema visini zarade. Ukoliko budete radili nešto što ne volite, nećete ispuniti svoj cilj. Jednostavno, bićete nezadovoljni čak i da imate veliku zaradu. Utvrdite ko su vaši potencijalni klijenti.

Istražite i saznajte šta je ono što ih zanima, šta ih muči, a šta ih raduje ili šta je ono čime nisu zadovoljni kod vaših konkurenata. Istraživanje je ključna stvar, zato budite precizni jer ćete na taj način kreirati zajednicu poverenja. Na taj način se povećava i vaša zarada. To možda jeste glavni cilj, ali zadovoljan klijent koji se vraća je – neprocenjivo!

Ulažite novac u edukacije, doškolavanje, budite u toku sa dešavanjima. Pronađite ono što vam greje srce i pokrenite održivi biznis! Vredite više od onoga što mislite!

Da li zarađuješ onoliko koliko imaš potencijala?

Autor: Jelena Vučković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...