Čitamo: „Izlomljeno“ – Karin Sloter

„Izlomljeno“ nam donosi nastavak priče o specijalnom agentu Vilu Trentu. Kad god pomislim da me je Karin Sloter već osvojila svim svojim trikovima, zapletima i opisima. Ona mi dokaže da još uvek ima „nekog keca u rukavu“. Ova knjiga je drugačija od Triptiha“ i to je upravo jedan od razloga zašto mi se toliko dopala. Ne volim kada autori otkriju „proveren“ način pisanja i onda se drže samo toga. Ovo se dešava često pogotovo kod pisaca koji pišu mnoštvo knjiga iz istog žanra. Sloterova nije jedan od tih pisaca i u svaki roman koji sam do sada pročitala unosi nešto novo i neočekivano čime drži pažnju čitalaca.

izlomljeno-karin-sloter

U savršenom predgrađu u kojem niko ne očekuje ni najmanji zločin, dešava se brutalno ubistvo mlade devojke. Njena majka nailazi na ovu scenu i zatiče osobu za koju veruje da je ubica njene kćeri. Ne razmišljajući i boreći se za sopstveni život ona ubija ubicu. Na prvi pogled ovaj slučaj deluje jednostavno, ali onda agent Trent stupa na scenu i već u prvom poglavlju otkriva da apsolutno ništa kod ovog slučaja nije onako kako izgleda. Ovog puta Vilu u rešavanju slučaja pomaže policajka Fejt Mičel kojoj se naš glavni junak ni najmanje ne dopada.

Čitajući „Izlomljeno“ saznajemo još neke detalje iz Vilove prošlosti, a neki i dalje ostaju misterija.

Svakako očekujem da je ovo samo početak izgradnje njegovog lika i da ćemo u nastavcima imati priliku da ga upoznamo još bolje i steknemo kompletnu sliku o njemu. Fejtin lik mi se dopao i ubeđena sam da će nam autorka tek otkrivati detalje i o njoj, koji po onome što do sada znamo, deluju veoma obećavajuće.

izlomljeno-karin-sloter

Knjigu bih opisala kao triler koji drži pažnju. Koji nema suvišnih opisa i u kojem se svaki lik savršeno uklapa u radnju. Posebno mi se svidelo rešenje slučaja i završetak. Zato što autorka veoma uspešno prikazuje moć manipulacije i mentalni sklop krivaca koji su ubeđeni da će proći nekažnjeno za svoja nedela.

„Izlomljeno“ je roman koji je ispunio sva moja očekivanja i zato vam ga preporučujem. Treći deo serijala, „Postanje“ me strpljivo čeka na polici, a ja ne mogu da dočekam da krenem sa čitanjem.

Autor: Milica Barać

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...