Čitamo: „Izlomljeno“ – Karin Sloter

„Izlomljeno“ nam donosi nastavak priče o specijalnom agentu Vilu Trentu. Kad god pomislim da me je Karin Sloter već osvojila svim svojim trikovima, zapletima i opisima. Ona mi dokaže da još uvek ima „nekog keca u rukavu“. Ova knjiga je drugačija od Triptiha“ i to je upravo jedan od razloga zašto mi se toliko dopala. Ne volim kada autori otkriju „proveren“ način pisanja i onda se drže samo toga. Ovo se dešava često pogotovo kod pisaca koji pišu mnoštvo knjiga iz istog žanra. Sloterova nije jedan od tih pisaca i u svaki roman koji sam do sada pročitala unosi nešto novo i neočekivano čime drži pažnju čitalaca.

izlomljeno-karin-sloter

U savršenom predgrađu u kojem niko ne očekuje ni najmanji zločin, dešava se brutalno ubistvo mlade devojke. Njena majka nailazi na ovu scenu i zatiče osobu za koju veruje da je ubica njene kćeri. Ne razmišljajući i boreći se za sopstveni život ona ubija ubicu. Na prvi pogled ovaj slučaj deluje jednostavno, ali onda agent Trent stupa na scenu i već u prvom poglavlju otkriva da apsolutno ništa kod ovog slučaja nije onako kako izgleda. Ovog puta Vilu u rešavanju slučaja pomaže policajka Fejt Mičel kojoj se naš glavni junak ni najmanje ne dopada.

Čitajući „Izlomljeno“ saznajemo još neke detalje iz Vilove prošlosti, a neki i dalje ostaju misterija.

Svakako očekujem da je ovo samo početak izgradnje njegovog lika i da ćemo u nastavcima imati priliku da ga upoznamo još bolje i steknemo kompletnu sliku o njemu. Fejtin lik mi se dopao i ubeđena sam da će nam autorka tek otkrivati detalje i o njoj, koji po onome što do sada znamo, deluju veoma obećavajuće.

izlomljeno-karin-sloter

Knjigu bih opisala kao triler koji drži pažnju. Koji nema suvišnih opisa i u kojem se svaki lik savršeno uklapa u radnju. Posebno mi se svidelo rešenje slučaja i završetak. Zato što autorka veoma uspešno prikazuje moć manipulacije i mentalni sklop krivaca koji su ubeđeni da će proći nekažnjeno za svoja nedela.

„Izlomljeno“ je roman koji je ispunio sva moja očekivanja i zato vam ga preporučujem. Treći deo serijala, „Postanje“ me strpljivo čeka na polici, a ja ne mogu da dočekam da krenem sa čitanjem.

Autor: Milica Barać

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...