Znaci prezasićenošću poslom i kako se izboriti sa tim

Zašto je važna produktivnost? Kako bi ostali motivisani i dosledni zadacima na poslu potrebno je da održavamo produktivnost na optimalnom nivou. Međutim, s povećanim obimom posla koncetracija pada. Ako bi pokušali da definišemo pojam “prisustvo”, prisustvo na poslu podrazumeva fokusiranost na posao koji u tom trenutku obavljate ili problem koji rešavate. Zato je važno da u svojoj glavi razgraničite šta je za vas posvećenost, jer će vam to mnogo pomoći da se oslobodite viška stresa i da budete produktivniji.

Važno je znati da produktivnost ne znači raditi mnogo, već znači raditi pametno. Kada to shvatimo biće nam lakše da se nosimo sa poslovnim obavezama.

Pravilo “2 MINUTA”

Princip ovog pravila je sledeći: ako dobijmo zadatak koji se može odraditi za dva minuta ili manje, uradi ga odmah.

Zašto je ovo pravilo od velike koristi? Zbog toga što ćete uštedeti dosta vremena. Jer samo vraćanje na taj zadatak će vam oduzeti više vremena nego sam zadatak. Ovo pravilo možete primenjivati na poslu i kod kuće.

Svaki radni zadatak će najbolje biti urađen ako njegovo izvršenje ne prekidaju nepotrebne smetnje. Ako ne očekujete važan poziv, isključite telefon i ne proverajte e-mail dok ne završite posao. Isto tako, fokusirajte se na jedan zadatak i ne počinjite drugi dok ga ne završite u potpunosti. Rasipanje pažnje smanjuje produktivnost.

biznis-karijera

Međutim, pored toliko tuda oko produktivnosti umor je neizbežan

Jeste li sve vreme iscrpljeni, cinični prema radnim obavezama i osećate da su zahtevi vašeg posla preveliki za vas?

Ljudima je potrebno malo pritiska da bi obavili svoj posao. Ali jednom kad dosegnemo vrhunac izvedbe i vrhunac pritiska, a pritisak nastavi da raste, učinak počinje da opada. U životu uvek imate pozitivno i negativno, tako da morate stalno da balansirate. Međutim, stvaranje te ravnoteže je značajno otežano.

biznis-karijera

Pronađite unutrašnji mir!

Dovođenje sebe u stanja mira u današnjem brzom i često haotičnom okruženju nije lako, ali ga možemo vežbati sve dok nam takvo stanje ne postane prirodno.

Koja je svrha posla? Pronađi je! – Važno je da razumeš na koji je način to što radiš povezano sa onim u šta ti veruješ, do čega ti je stalo, sa tvojim vrednostima.

Poztivan pristup poslu – Počni svakodnevno da razmišljaš šta je dobro u tvom poslu, u tvojoj karijeri. Zapiši svoje misli, zapažanja. Pokušajte da osvestite sve ono što ste do sada posligli.

Pronađite pozitivna osećanja – Napravite listu stvari u kojima uživate i dozvolite sebi da one budu deo svake radne nedelje. Pokušajte da ponovo pronađte svrhu I razlog zašto ste počeli da radite taj posao koji vam sada zadaje muku. Pronađite inspiraciju koju ste možda imali na početku. Upravo ćete na taj način vratiti osećaj ambicije I početničkog entuzijazma.

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...