ŽIVOTNIM STILOM DO ZDRAVOG SRCA

Stara je mudrost da je „Bolje sprečiti nego lečiti„. Poznato je da se mnoge bolesti mogu  izbeći dok je zdravo srce moguće održati prevencijom. To praktično znači da bi trebalo da vodite zdrav životni stil, koji ne samo da neće ugroziti vaše zdravlje nego će ga još i poboljšati.

 

Rešite se viška (kilograma)

Višak kilograma, ali i ostalih toksičnih materija, može da bude posledica genetike, prekomernog unosa kalorija ali i njihove smanjene potrošnje. Savet bi bio smanjenje u obimu struka, fizička aktivnost i pravilan način ishrane. Ovim stilom života, značajno ćete smanjiti rizik od svih bolesti srca.

 

Zdrava ishrana

Pravilna i zdrava ishrana učiniće čudo za vaš organizam. Preporuka je da imate obroke bogate povrćem, nemasnim mesom i ribom. Zdrav izbor takođe su i integralne žitarice, maslinovo ulje, ali i ograničen unos soli i zasićenih masnih kiselina. Ne zaboravite ni da hidrirate organizam unošenjem dovoljne količine vode tokom dana.

 

Budite aktivni

Značaj fizičke aktivnosti ogroman je. Na ovaj način smanjićete nivo masti i šećera u krvi. Takođe, doprinećete dobroj formi organizma, gradićete mišićnu masu i ojačati imunitet. U zavisnosti od obaveza i životnog tempa, izaberite 30 minuta fizičke aktivnosti dnevno, svaki dan i već ste uradili pravu stvar za svoje telo.

Savremeni način života ne ostavlja puno vremena ni prostora da se bavimo sobom i svojim zdravljem, ali zato svako od nas može da učini one male korake koji će sačuvati zdravlje i doprineti kompletnom stanju organizma. Uradite nešto za svoje telo, svaki dan.

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve . Dobrodošli...

Brzinski voćni kolač – Banana rolat

Brzinski voćni kolač - Banana rolat. Da li volite...

Danas novo, sutra je već normalno

Danas novo, sutra je već normalno. Slušam kako najavljuju...

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike!

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike! Uroš...