ŽIVOTNA PRIČA JEDNE OD NAJUTICAJNIJIH ŽENA

Da nesrećno i siromašno detinjstvo nisu preduslov za neuspeh, najveći dokaz nam je jedna od najuticajnijih žena na planeti, Opra Vinfri. Danas je njeno ime sinonim za televizijsko novinarstvo, ali njen život i njeno odrastanje bili su sve samo ne bajka.

Rođena je u Misisipiju 1954. godine. Majka joj je bila tek tinejdžerka kada ju je rodila, ostavila je i Opra je nastavila da živi sa bakom. Iako su bile veoma siromašne, iako nije imala prikladno odelo niti haljine, već je oblačila džakove u kojima su se čuvali krompiri, Opra je ipak bila najbolji đak. Koliko su deca surova, osetila je na svojoj koži, jer je stalno bila predmet njihovog podsmevanja zbog siromaštva u kom je živela.

Kasnije odlazi da živi sa majkom, ali ne zadugo. Život zatim nastavlja sa ocem. Mnogo godina kasnije Opra priznaje strašnu istinu, da su je rođaci sa očeve strane seksualno zlostavljali od njene devete godine. Za dete su to velike traume, a ona sa tim stoički izborila, iako je pomišljala čak i na samoubistvo. Smogla je dovoljno snage da krene napred, u bolji život.

Priznala je tada i da je sa 14.godina ostala trudna. Znajuči da ne sme da rodi vanbračno dete, pila je deterdžent kako bi uništila plod. To se i desilo. Beba je rođena mrtva.

Po završetku studija 1976.godine, seli se u Baltimor gde je vodila vesti. U tim trenucima primetili su je producenti Ričarda Šera. Bila je domaćica emisije BJZ. Doživela je veliki uspeh, ali htela je još više.

https://www.youtube.com/watch?v=gusBM0mCLec

Seli se u Čikago kako bi ispunila svoj san.Vodila je talk-show program, koji je preimenovan u njenu emisiju OPRA VINFRI ŠOU, a emitovanje je počelo 8. septembra 1986. godine. Pored novinarske karijere Opra se pojavljivala u filmovima i bila nominovana za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu Stivena Spilberga „Boja purpura.“

„Moj prvi dan u Čikagu bio je 4. septembra 1983.godine. Kada sam napravila prvi korak na ulici, osetila sam da su tu moji koreni i znala sam da tu pripadam“ – rekla je voditeljka.

Autor: Lidija Gajić

2 COMMENTS

    • Na kraju se uvek ispostavi da se upornost i rad isplate, zato nas ovakve priče uvek dobro motivišu 🙂

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...